Hlavní navigace

Eset v ČR překročil v celkových tržbách půlmiliardovou hranici

27. 6. 2023
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Foto: © Tomislav - Fotolia.com
Meziroční nárůst zaznamenala společnost ve všech segmentech, přičemž největší zájem je o prémiové produkty a pokročilé vrstvy ochrany.

Společnost Eset zveřejnila své finanční výsledky za loňský rok, z nichž vyplývá, že kompletní výnosy dosáhly hodnoty 560,2 milionu korun. Firma tak dle svých slov dosáhla historicky nejlepších výsledků za dobu své více než dvacetileté působnosti v České republice.

Dvouciferný meziroční růst společnosti podpořil především zájem firemních zákazníků o pokročilé vrstvy ochrany v cloudu. Nicméně i u domácích uživatelů vidí společnost zvýšený zájem o prémiová řešení.

Výše dosažených tržeb reflektuje nejen úpravy a inovace naší produktové nabídky, ale i realitu současné doby, kdy si stále více firem i běžných uživatelů uvědomuje, že je nutné reagovat na rychlost stále se vyvíjejících kybernetických hrozeb,“ uvádí Filip Navrátil, ředitel obchodu české pobočky Esetu.

Domácnosti se zajímají o svoji bezpečnost

V segmentech produktů společnosti Eset dosáhly minulý rok růstu jak řešení pro domácnosti (12 %), tak i pro firemní zákazníky (23 %). Růst produktů pro domácnosti podle společnosti podpořila i nadstandardní podpora prodeje na konci minulého roku.

V segmentu produktů Eset pro domácí uživatele dosáhly meziročního růstu všechny produkty, nicméně největší nárůst, 45 %, jsme zaznamenali v případě pokročilého řešení pro domácnosti (…),“ komentuje Jaroslav Fabián, ředitel marketingu české pobočky Esetu.

Vyšší zájem měli uživatelé také o bezpečnostní řešení pro chytré telefony, u kterých vzrostl zájem meziročně o 29 %. Z těchto výsledků nám jednoznačně vyplývá, že i domácí uživatelé si stále více uvědomují rizika a chtějí tu nejlepší ochranu pro všechna svá zařízení,“ dodává.

Hybatelem růstu je pokročilá ochrana v cloudu

V případě firemních produktů dle Esetu nejvíce rostla poptávka po cloudových technologiích (170 %), a to desetkrát rychleji než v případě on-premise řešení. U pokročilé technologie XDR pak společnost zaznamenala více než 10násobný růst oproti předchozímu roku.

V segmentu produktů pro firemní zákazníky se nám v loňském roce potvrdilo, že využívání technologií a pokročilých vrstev ochrany v cloudu je jednoznačným tahounem růstu,“ vysvětluje Fabián.

Eset meziročně rostl i v segmentu MSP, řízených službách spočívajících v komplexním outsourcingu IT ve firmách. V České republice byl přitom tento distribuční kanál podle společnosti dlouhodobě nevyužívanou oblastí.

Firemní zákazníci si uvědomují, že potřebují řešit kybernetickou bezpečnost co nejdříve a zároveň moc dobře ví, že kontinuálně roste cena odborných zaměstnanců v kontextu jejich nedostatku na trhu,“ říká Navrátil.

Očekávání od příštího roku

I přes dosažené finanční výsledky v minulém roce jsou očekávání společnosti Eset od letošního roku spíše realistická a umírněná, a to s ohledem na aktuálně představené změny obchodní strategie společnosti na českém trhu či úpravu jejího Partnerského programu.

MMF24

V aktuálním roce očekáváme pokračující růst využívání XDR technologií a s tím souvisejících dodatečných služeb, jako je dohled, implementace a optimalizace, které našim zákazníkům mohou poskytnout přímo týmy Eset,“ nastiňuje Navrátil.

Zdroj: Eset

Čtěte dále

Sophos: Počet ransomwarových útoků na maloobchod se snížil, zotavení je ale dražší
Sophos: Počet ransomwarových útoků na maloobchod se snížil, zotavení je ale dražší
IDC: Svět investuje do AI, výdaje v roce 2028 překonají 630 miliard dolarů
IDC: Svět investuje do AI, výdaje v roce 2028 překonají 630 miliard dolarů
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Reportáž: ChannelWorld Awards 2023 s vinohradskou pivní čepicí
Reportáž: ChannelWorld Awards 2023 s vinohradskou pivní čepicí
ChannelWorld Awards 2023 mají své vítěze
ChannelWorld Awards 2023 mají své vítěze
TD Synnex rozšiřuje nabídku pro zálohování, uzavřel kontrakt s Object First
TD Synnex rozšiřuje nabídku pro zálohování, uzavřel kontrakt s Object First