Hlavní navigace

Epson rozšiřuje modely inkoustových tiskáren z řady Expression Premium

4. 9. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor:
Řada domácích inkoustových tiskáren Epson Expression Premium se rozrostla o modely XP-510, XP-610, XP-615, XP-710 a XP-810. Dále Epson představuje šestibarevnou multifunkční fotografickou tiskárnu XP-950, která tiskne ve formátu A3.
  • Výrobce: Epson
  • Distributoři ČR: AT Computers, eD' system Czech, SWS, Tech Data Distribution
  • Distributoři SR: eD' system Slovakia, Print Trade
  • Více informací: www.epson.cz

Tiskárny Expression Premium nabízejí zadní podavač pro speciální média. Umožňují také tisk na karty a silný fotografický papír. Díky dvěma zásobníkům papíru s předním plněním lze přepínat mezi fotografickým papírem a běžným papírem formátu A4.

Uživatelé mohou využít přímý tisk na speciální disky CD a DVD a nechybí ani funkce oboustranného tisku. Model XP-810 je navíc vybaven oboustranným automatickým podavačem dokumentů pro oboustranné skenování, kopírování a faxování. 

Všechny modely řady Expression Premium jsou vybaveny aplikací Epson Connect pro bezdrátový tisk dokumentů a fotografií přes rozhraní Wi-Fi z chytrých telefonů a tabletů. Tyto multifunkční tiskárny navíc nabízejí funkci Wi-Fi Direct, která umožňuje přímý tisk z bezdrátových zařízení bez nutnosti použití routeru.

Uživatelé rovněž mohou tisknout odesláním dokumentů a fotografií e-mailem přímo do tiskárny. Pomocí funkce skenování do cloudu lze dokumenty skenovat a ukládat přímo do cloudových služeb.

Modely řady Expression Premium jsou vybaveny novou aplikací Epson Creative Print, která umožňuje vytváření pohlednic, vlastních papírů, tisku fotografií ze služby Facebook a další využití.Tato řada je rovněž kompatibilní se službou Google Cloud Print.

Tiskárny používají inkoust Epson Claria Premium, který kombinuje černý pigmentový inkoust s azurovým, purpurovým, žlutým a černým inkoustem na bázi rozpustných barviv. Inkousty rozeznáte podle obrázku ledního medvěda na obalu.

Všechny zásobníky jsou dostupné ve standardních a XL velikostech, přičemž výtěžnost zásobníku je vyznačena na přední straně obalu. 

Modely této řady jsou vybaveny rovněž motorizovaným ovládacím panelem a výstupním zásobníkem, který se před tiskem automaticky otevře.

Ve výbavě nechybí 8,8cm dotykový displej. Interaktivní nabídka umožňuje tisk fotografií bez použití počítače přímo z paměťových karet a zařízení s rozhraním PictBridge.

Expression Photo XP - 950

Díky zadnímu podavači pro speciální média mohou uživatelé tisknout na celou řadu médií až do velikosti A3, zatímco dva zásobníky papíru s předním plněním umožňují přepínání mezi fotografickým papírem a běžným papírem formátu A4, aniž by bylo potřeba doplňovat papír během tisku.

Model je vybaven rovněž motorizovaným ovládacím panelem a výstupním zásobníkem, který se před tiskem automaticky otevře. Ve výbavě nechybí 8,8cm dotykový displej s jednoduchou interaktivní nabídkou umožňující přímý tisk fotografií z paměťových karet a zařízení s rozhraním PictBridge bez použití počítače. Uživatelé mohou tisknout také na disky CD a DVD a vytvářet si tak rodinné filmy a osobní digitální fotoalba.

MMF24

Tato tiskárna používá inkoust Epson Claria Photo HD a je iurčena pro všechny fotoamatéry. Sada šestibarevného inkoustu (černá, azurová, purpurová, žlutá, světle azurová a světle purpurová) zaručuje plynulé tónové přechody, hluboké odstíny černé a bohaté, zářivé barvy, uvádí výrobce.

Tiskárna Expression Photo XP-950 je vybavena aplikací Epson Connect a funkcí Wi-Fi Direct a je rovněž kompatibilní se službou Google Cloud Print.

Zdroj: Epson

Čtěte dále

Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí