Hlavní navigace

Epson chrlí novinky pro podzimní sezónu

22. 9. 2009
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Epson představil na tiskové konferenci řadu produktových novinek z oblasti projektorů a tiskových zařízení. Zástupci společnosti přidali také několik prodejních argumentů pro resellery. Seznamte se s nimi.

Tým společnosti Epson je na podzimní sezónu připraven, jak jste na tom vy?Na úvod tiskové konference za účasti Karla Grábla, country manažera společnosti Epson pro Českou republiku a Slovensko, představili prezentující největší úspěchy z první poloviny tohoto roku. Výrobce se dlouhodobě profiluje jako lídr trhu jehličkových tiskáren. V prvním čtvrtletí roku 2009 dosáhl v tomto segmentu na českém trhu z hlediska dodaných kusů podílu 85,4 %, v druhém čtvrtletí to bylo 83 %. Na Slovensku jsou výsledky ještě přesvědčivější - podíly 94 % (Q1) a 93 % (Q2).

Pole prezentovaných údajů se Epsonu daří udržet pozici jedničky i v oblasti inkoustových tiskáren. Podíl na českém trhu byl z hlediska kusů v prvním čtvrtletí 29,8 % a v druhém 31 %. Na Slovensku dosáhl výrobce tržního podílu 23,1 % (Q1), respektive 16 % (Q2).

Projektory pro zábavu i práci

Obchodní výsledky ovšem nebyly hlavním tématem setkání s novináři, tím se staly samozřejmě nové produkty. V oblasti projektorů zaujala zejména novinka EH-DM3, která má integrovanou mechaniku pro přehrávání DVD a DivX CD s podporou českých titulků. Kompaktní multimediální projektor je určen do domácností. Lze snadno připojit k herním konzolám, disponuje vstupem HDMI, 2x10W reproduktory a jeho cena by se měla pohybovat kolem 16 tisíc korun. Díky partnerství Epsonu se společností Fox Entertainment bude produkt u distributorů dostupný spolu s DVD Doba Ledová 3.

Zatímco multimediální EH-DM3 má ambici masově vtrhnout do českých domácností, do top segmentu jsou určeny projektory EH-TW5500 a EH-TW4400. Samozřejmostí je u nich plná podpora HD videa a skvělé barvy dosažené pomocí technologie 3LCD (více se o ní dočtete v článku z minulé tiskové konference Epsonu). Vynikají zejména obrovským kontrastním poměrem 200 000:1, respektive 130 000:1.

Na český trh míří také byznys projektory představené na únorovém veletrhu ISA. Jejich cena se bude pohybovat od 11 tisíc korun do 11 tisíc eur. Pozornost věnujte především modelům určeným do škol. Jedná se totiž o prudce se rozvíjející tržní segment. Epson nabídne například modely s kvalitním zámkem nebo dokonce mikrofonním vstupem, které ocení zejména učitelé v hlučných třídách.

Wi-fi jako standard tiskáren

Po projektorech představených Romanem Vejražkou přišly na řadu tiskárny a Marcel Divín. Ten u nových modelů Stylus vyzdvihl zejména líbivý design, integrovanou wi-fi a velký barevný LCD displej. Mezi doplňkovými funkcemi zmínil například funkci Coloring book, kdy multifunkce z oskenované barevné předlohy vytiskne obrázek s obrysovými čarami, který můžete následně použít jako omalovánku. Dobrá, spíše než vaši zákazníci ji ocení jejich děti.

Epson se bude snažit nabídnout inkoustové tiskárny jako alternativu k laserovým produktům do malých a středních podniků (SMB).  Strategii chce podpořit mimo jiné i nabídkou multipacku velkokapacitních inkoustových náplní.

Přehled novinek:

MMF24

videoprojektor EH-DM3
videoprojektory EH-TW450 a EH-TW2900
videoprojektor EH-TW3500
videoprojektory EH-TW5500 a EH-TW4400

multifunkce Stylus Office BX610FW
multifunkce Stylus Photo PX710W

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Výkonné monitory Philips pro práci a videokonference
Výkonné monitory Philips pro práci a videokonference
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
Náplně do tiskáren: alternativy hroutí výnosný byznys
Náplně do tiskáren: alternativy hroutí výnosný byznys
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
MMD si nachystalo nové monitory pro náročné spotřebitele, profesionály i hráče
MMD si nachystalo nové monitory pro náročné spotřebitele, profesionály i hráče