Hlavní navigace

Emgeton: smartphone Meizu M9 a audio přehrávače Cult

9. 12. 2011
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor:
Emgeton uvádí tři novinky z oblasti spotřební elektroniky – mobilní telefon Meizu M9 s operačním systémem Android a dvojici přehrávačů hudby vyrobených u příležitosti 60 let výročí založení značky Emgeton.
  • Výrobce: Emgeton
  • Distributoři ČR: Agora DMT, Setos
  • Distributoři SR: Agora DMT, Setos
  • Více informací: www.emgeton.com

Smartphone Meizu M9 navazuje na předchozí model M8. Tělo novinky je tvořeno konstrukcí z tvrzených plastů. Přístroj s rozměry 59×113×11 mm a hmotností 123 g (včetně akumulátoru) vsází na černé provedení s lesklou povrchovou úpravou. TFT dotykový kapacitní displej s úhlopříčkou 3,54" disponuje vysokým rozlišením 960 × 640 bodů a podporou 16 milionů barev. Podporuje multi-touch a jeho skleněný povrch Gorilla Glass je vysoce odolný proti mechanickému poškození.

Displej založený na ASV technologii je napojen na čtveřici senzorů – kromě dotykového ještě na tzv. G-Senzor neboli senzor natočení, senzor osvětlení interiéru (reguluje podsvícení displeje v závislosti na míře světla v okolí) a senzor přiblížení k obličeji, který zajišťuje automatické ztišení hlasitého reproduktoru a zhasnutí displeje při přiložení k uchu. V těle telefonu je umístěn také senzor zrychlení a podporován je i digitální kompas.

Dotykový displej spolu se dvěma senzorovými a jedním mechanickým tlačítkem zajišťuje obsluhu veškerých funkcí telefonu, zastánci klasiky mohou využít i boční tlačítka, jejichž nejčastější využití je korekce hlasitosti vyzvánění a hovoru. Uvnitř telefonu se nachází slot pro paměťové karty microSDHC, díky nimž lze paměť telefonu rozšířit o dalších až 32 GB, univerzální miniUSB 2.0 rozhraní, které slouží k připojení datového kabelu či nabíječky, a 3,5mm zvukový stereo jack pro připojení sluchátek. Použitý 3,7V Li-Pol akumulátor nabízí kapacitu 1370 mAh.

Na zadní straně telefonu je umístěn fotoaparát s automatickým ostřením a 5Mpx rozlišením CMOS snímače, který umožňuje vytvářet fotografie s rozlišením až 2592 × 1944 bodů. Příznivci videa mohou natáčet záznam v HD Ready kvalitě 720p.

Telefon pohání 1GHz CPU S5PC110 ARM Cortex-A8 s integrovaným GPU Power VR SGX 540 a operační systém Android v aktualizované verzi 2.3.5 s vlastní grafickou nadstavbou MEIZU Mobile. V příštím roce by měl být k dispozici i Android verze 4.

Telefon pracuje v bezdrátových sítích GSM/GPRS/EDGE/WCDMA/HSDPA/HSUPA na frekvencích 900/1800/2100 MHz a pro datové přenosy je kromě 3G sítě připravena i síť Bluetooth 2.1 včetně podpory EDR a Wi-Fi síť standardu 802.11 b/g/n.

Cult S3

Emgeton připravil také přenosný hudební přehrávač s FM rádiem. Hudbu mohou uživatelé na Emgetonu CULT S3 přehrávat z USB flash disků nebo paměťových karet SDHC/MMC.

Nechybí standardní 3,5mm jack coby line-in vstup. Emgeton CULT S3 má vestavěné reproduktory s celkovým výkonem 10 W RMS. Součástí balení je navíc i vyměnitelný dobíjecí akumulátor BL-5C (používaný také např. v mobilních telefonech Nokia), díky němuž které dokáže mini jukebox podle výrobce utáhnout až pětihodinovou hudební produkci na jedno nabití.

Balení obsahuje rovněž poutko na ruku, poutko pro připojení např. MP3 přehrávače, stojánek pro umístění přehrávače a line-in kabel s 3,5 mm jacky pro připojení externích audio zařízení.

Cult S5

O kvalitu zvuku Cultu S5 se stará dvojice širokopásmových reproduktorů, doplněných subwooferem. Celkový výkon audiosystému dosahuje 23 W RMS. Subwoofer je umístěn ve středové části stanice a nabízí Emgeton technologii tzv. zadního vyzařování (down-firing), která má poskytovat mnohem energičtější basy s vysokou hutností.

Tento Hi-Fi jukebox přehraje hudební soubory z USB flash disku, paměťové karty SD/SDHC i mnoha dalších zařízení vybavených 3,5mm jack line-in vstupem. Stejně jako u modelu CULT S3 nechybí ani možnost poslechu radiostanic.

Reproduktorový systém je osazen dvěma 4W reproduktory a 15W subwooferem, o jejichž regulaci se stará digitální zesilovač. Balení obsahuje napájecí adaptér, propojovací kabely, uživatelskou příručku a dálkový ovladač o velikosti kreditní karty.

Doporučené koncové ceny:

MMF24

Meizu M9 - 8 999 Kč vč. DPH (verze s 8GB kartou) a 9 499 Kč vč. DPH (verze se 16GB kartou).

Meizu Cult S3 - 599 Kč vč. DPH a Meizu Cult S5 1 490 Kč vč. DPH.

Čtěte dále

Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services