Hlavní navigace

EMC: Data Domain DD880

1. 5. 2010
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor:
EMC jako první v oboru oznámila šifrování deduplikovaných statických dat a vylepšení vlastností softwaru Data Domain Replicator.
  • Výrobce: EMC
  • Distributoři ČR: Avnet, Servodata
  • Distributoři SR: Avnet SK, Servodata SK
  • Více informací: www.datadomain.com.

Společnost EMC Corporation, která patří ke světové špičce v oblasti řešení pro informační infrastrukturu, dnes oznámila, že zdvojnásobila maximální kapacitu svého vlajkového systému EMC Data Domain DD880 s jednímřadičem určeného pro velké podniky. Ten tak nově nabízí podporu pro logické zálohování dat s kapacitou až 7,1 petabajtů. EMC dále představila software EMC Data Domain Encryption, který je v oboru prvním šifrovacím řešením pro statická data v deduplikačních úložných systémech. Tento software chrání podniková data v případě krádeže nebo ztráty disků a systémů. Významné nové funkce přibyly také v softwaru EMC Data Domain Replicator. Patří k nim topologie replikace adresářů typu one-to-many a přelomová optimalizace pro malou šířku pásma v omezených sítích WAN a malých sítích, která až o sto procent zvyšuje efektivitu využití šířky pásma. Spolu s průběžným zvyšováním výkonu a kapacity tyto funkce dále posilují vedoucí postavení společnosti EMC v oblasti zálohování na disky a přinášejí zákazníkům významnou a trvalou hodnotu.

Podrobnosti o produktu a výhody pro uživatele
Rozšířený systém DD880 nabízí logické úložiště o velikosti až 7,1 PB. Od svého uvedení v polovině roku 2009 tak zdvojnásobil svou kapacitu a nabízí uživatelům širší možnosti konsolidace zálohování a obnovení po havárii a zároveň dále zjednodušuje správu a snižuje provozní výdaje. Správci mohou další kapacitu použít ke konsolidaci až 180 souběžných zálohovacích úloh nebo v případě využití systému jako cíle pro replikaci prodloužit období uchovávání dat až pro 180 vzdálených poboček. Zvýšení kapacity dále minimalizuje nároky na fyzickou velikost úložiště, spotřebu energie a chlazení nutné k ochraně rozsáhlých datových sad v primárních datacentrech a v sítích zajišťujících obnovení po havárii.

CS24

Data Domain Encryption představuje nový software, který jako první v oboru umožňuje šifrování statických dat v deduplikačních úložištích a dovoluje tak organizacím posílit zabezpečení dat a snáze splnit podmínky bezpečnostních auditů. Software DD Encryption lze bez potíží integrovat s vysokorychlostním procesem inline deduplikace v systému Data Domain. Správcům systému nabízí na výběr 128bitové či 256bitové algoritmy AES (Advanced Encryption Standard) pro šifrování veškerých dat před jejich zápisem na disk. Díky inline přístupu nejsou data v diskovém subsystému nikdy uložena ve zranitelném, nezašifrovaném stavu. Tato funkce spolupracuje se všemi protokoly a typy softwaru v systémech Data Domain a spolu se softwarem DD Replicator ji lze využít k odesílání zašifrovaných dat prostřednictvím sítě WAN. Zašifrovat lze také soubory, jež se uchovávají na disku ve formátu nedovolujícím jejich přepsání ani vymazání a tvoří tak dlouhodobý archiv s využitím softwaru EMC Data Domain Retention Lock.

Software DD Replicator nově podporuje topologii replikace adresářů typu one-to-many, která uživatelům umožňuje odeslat více kopií dat ze zdrojového systému do různých lokalit zajišťujících obnovení po havárii. Tím je zajištěna vyšší úroveň ochrany dat a správce získává možnost spolehlivě a efektivně replikovat týž obsah v rámci podniku pro účely kontroly kvality, testování, vývoje, školení a další využití. V podnicích, které používají menší systémy Data Domain, jež se prostřednictvím sítí s malou šířkou pásma replikují do větších datacenter, může navíc software DD Replicator díky nové funkci optimalizace dále snížit objem odesílaných dat. To spolu s využitím nové technologie delta komprese dovoluje dále omezit šířku pásma využívanou softwarem Replicator, který již odesílá výhradně deduplikovaná a komprimovaná data, a to až o 100 %. Uvedení topologie replikace typu one-to-many a optimalizace pro malou šířku pásma opět potvrzuje schopnost společnosti EMC nabídnout ta nejflexibilnější řešení s bohatými funkcemi a efektivním využitím sítě pro více lokalit, zajišťující zálohování a archivaci dat včetně jejich obnovení po havárii. Tyto funkce jsou k dispozici v nejnovější verzi softwaru DD Replicator. Uživatelé systémů Data Domain, kteří si zakoupili licenci k softwaru DD Replicator a mají aktuálně smlouvu o technické podpoře, mohou k této verzi přejít bez dalších poplatků.

Čtěte dále

Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí