Hlavní navigace

Dell uvádí nová podniková úložiště Dell Storage

14. 5. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Dell
Mezi novinkami je entry řešení SCv2000 Series, vysokokapacitní PS6610 Series a řešení Storage with Microsoft Storage Spaces spojující hardware Dellu a softwarově definovaná úložiště Microsoftu.

Společnost Dell představila několik nových úložišť, která mají firmám pomoci adaptovat a škálovat jejich datová centra.

Storage SCv2000 Series

Nově představená disková pole Dell Storage SCv2000 Series (na fotografii) představují řešení základní kategorie, ale podle výrobce nabízejí stejnou správou a několika klíčových vlastností high-endových polí Dell SC Series.

Dell Storage SCv2000 Series jsou podle výrobce příkladem aktuální strategie segmentu Dell Storage, který se snaží zpřístupnit nejlepší služby i zákazníkům s omezeným rozpočtem. Produkty, jejichž cena začíná na 14 000 dolarech za jedno pole, podle Dellu nabídnou:

  • Nejvyšší výkon ve své kategorii v 2U formátu a stěžejní vlastnosti v podobě ochrany dat, RAID tieringu pro optimalizaci kapacity, thin provisioningu, podpory flashe, služby pro migraci dat a víceprotokolové konektivity. Zákazníci mohou chránit svá data s pomocí granulární ochrany dat s až 2000 snapshoty a 500 replikacemi.

  • Integrované funkce jako Remote Instant Replay, Local Instant Replays, Replay Manager a RAID tiering, který optimalizuje SAN kapacitu. Úzká integrace do běžných aplikačních prostředí od Microsoftu nebo VMware má pomoci zjednodušit virtualizovaná datacentra a umožnit využití lokální i vzdálené ochrany dat.

  • Flexibilitu počítající s budoucím růstem a možnost pole spravovat prostřednictvím stejného rozhraní jako všechny ostatní produkty z řady SC Series. Zákazníci mohou škálovat kapacitu kdykoliv je potřeba a mají na výběr z mnoha pevných disků a SSD. Rozšíření navíc není nutné licencovat.

Storage PS6610 Series

Druhou novinkou jsou podniková úložiště Dell Storage PS6610 Series, která podle Dellu nabízejí to nejlepší z výkonných vysokokapacitních diskových polí založených na iSCSI. Pole se dvěma kontrolery nabídnou 3,5x větší kapacitu a až 7x vyšší výkon než předchozí generace diskových polí Dell EqualLogic PS6510.

Disková pole PS6610 Series v konfiguracích s hybridní flash pamětí nebo s pevnými disky podporují kritické podnikové aplikace a podle Dellu jsou ideální pro zákazníky, kteří ukládají objemná data ve velkém množství. Novinky kombinují výkon 10 GbE a úložiště s vysokou hustotou si poradí s kapacitou až 1 PB (petabajt) ve formě jediného 5U pole.

Součástí nových produktů je Dell EqualLogic PS Series Array Software 8.0, který mimo jiné umožňuje kompresi snapshotů a replik. Nový software podporuje také virtuální prostředí s pokročilou integrací VMware vSphere Virtual Volumes. Díky tomu mohou být pole spravovaná z virtuálního počítače. Stávající zákazníci s platnou smlouvou si mohou novou verzi softwaru stáhnout zcela zdarma.

Storage with Microsoft Storage Spaces

Třetí novinkou je pak Dell Storage with Microsoft Storage Spaces, řešení navržené pro provoz softwarově definovaných úložišť od Microsoftu na podnikových serverech Dellu. Nové řešení typu Scale-Out File Server (SOFS) bude dostupné v pěti konfiguracích.

Podpora ze strany Dellu zahrnuje dimenzování výkonu a kapacity, end-to-end plnění, nasazení a průběžnou systémovou podporu. Nové řešení má zákazníkům umožňnit začít s málem a škálovat podle potřeby až pěti petabajtům.

MMF24

Dostupnost

  • Dell Storage SCv2000 Series jsou již celosvětově dostupná.

  • Dell Storage PS6610 Series a Dell EqualLogic PS Series Array Software 8.0 budou k dostání ve třetím kvartálu letošního roku

  • Dell Storage with Microsoft Storage Spaces se na trhu objeví v červnu.

Zdroj: Dell

Čtěte dále

Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data