Hlavní navigace

Dell představil nový hardware i software pro datacentra

8. 4. 2014
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Dell
Mezi novinkami je switch a platforma pro virtualizaci síťových řešení.
  • Výrobce: Dell
  • Distributoři ČR: 100Mega Distribution, AT Computers, DNS, SWS
  • Distributoři SR: Asbis SK, AT Computers SK, eD' system Slovakia, WesTech Slovakia
  • Více informací: www.dell.cz

Společnost Dell představila nová síťová řešení a nástroje, která mají za úkol zyvšovat výkon, efektivitu a škálovatelnost cloudových i tradičních síťových řešení. Produkty z řady Z9500 nabízejí možnost platby dle růstu a změnu 10/40 GbE jádra datového centra.

Dell Z9500

Síťové řešení Dell Z9500 s technologií Fabric Switch má být podle Dellu přepínač s největší hustotou ve své třídě pro datová centra, s kompletní sadou L2/L3 směrování a možností přepínání protokolu.

Switche Dell Z9500 mají reagovat na požadavky datových center na 01/10/40 GbE agregaci prostřednictvím centralizovaného jádra nebo rozložení základní architektury pro vyšší výkon podnikových datových center, cloudových řešení, poskytovatelských datových center a podnikových LAN jader.

Podle Dellu je Z9500 ideálním řešením i pro vysoké pracovní zátěže, jako je Web 2.0, výpočty výkonných počítačů a virtualizace.

  • 3RU core switch se 132 40GbE porty, které lze rozšířit až na 528 10GbE portů.

  • Dell Z9500 podle výrobce přináší pětinásobnou hustotu na RU s rychlostí více než 10 Tbps a poloviční latencí ve srovnání s předchozí generací těchto produktů.

  • Budoucí perspektiva škálovatelnosti s licencí pro 36, 84, nebo 132 portů ve switchi a platební model "pay-as-you-go" uzpůsobený postupnému nárůstu poptávky.

  • Řešení Enterprise ReadyRails má omezovat čas a zdroje pro efektivní instalaci racku.

  • Vhodné i pro náročnou pracovní zátěž, včetně Web 2.0 a virtualizace

Dell Active Fabric Controller

Dell Active Fabric Controller je účelově postavená SDN platforma navržená tak, aby umožňovala konfigurovat a implementovat funkčnost sítí v cloudu a v prostředí XaaS. Je určena pro podnikové nasazení služeb OpenStack a jako volitelná součást Dell OpenStack-Powered cloudových řešení.

Aktualizace nabízí jediné integrované řešení, které na vyžádání poskytne virtualizované síťové služby OpenStack s plně automatizovaným, jednotným řízením fyzické infrastruktury.

Dell Active Fabric Controller má nabídnout plug-and-play detekci zařízení a jejich následnou správu, automatizovanou topologii sítí a přesměrování optimalizace, přizpůsobení a jednoduché provozní cykly.

Platforma slouží jako základní stavební kámen ovládacího softwaru pro podniky a zároveň jako klíčový prvek urychlení nasazení NFV a integrací do OpenStack.

Dell NFV

Dell přináší na trh s virtualizací síťových funkcí (NFV) nová řešení v čele s CloudNFV. SDN má navyšovat flexibilitu sítě, snižovat náklady a posouvat řízení výkonnosti v rámci podnikové sítě. NFV může obdovně transformovat odvětví telekomunikací s využitím otevřeného, rozčleněného cloudu..

Dostupnost

MMF24

Představené novinky Dell Z9500 Fabric Switch a Dell Active Fabric Controller budou dostupné v České republice ve druhém čtvrtletí roku 2014. Řešení NFV a SDN postavené na bázi služby OpenStack bude k dispozici později v průběhu tohoto roku.

Zdroj: Dell

Čtěte dále

Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
Kulatý stůl o distribuci: Mezigenerační předěl v IT (2. díl)
Kulatý stůl o distribuci: Mezigenerační předěl v IT (2. díl)
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Zuzana Švecová jmenována novou generální ředitelkou Cisco ČR
Zuzana Švecová jmenována novou generální ředitelkou Cisco ČR
Electro World se od 1. 9. mění na Datart
Electro World se od 1. 9. mění na Datart