Hlavní navigace

Dell: nová řešení pro správu IT infrastruktur a datových center

17. 1. 2010
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor:
Dell představil nové technologie kompletních řešení pro správu IT infrastruktury, datových úložišť a síťových komponent, díky kterým budou moci zákazníci snáze standardizovat a automatizovat svá datová centra.
  • Výrobce: Dell
  • Distributoři ČR: 100Mega Distribution, AT Computers, SWS
  • Distributoři SR: Asbis SK, WesTech Slovakia
  • Více informací: www.dell.cz

Řešení AIM přináší revoluční zjednodušení správy datových center. Jediný administrátor může díky němu snadno dynamicky alokovat výpočetní, úložné a síťové zdroje pro fyzické i virtuální stroje z jediného místa.

Další novinkou je rozšíření řady diskových polí Dell EqualLogic s 10GbE architekturou, která opět zvyšuje výkon při současném výrazném 76% poklesu výdajů na management.

Zákazníci, kteří přejdou na ucelenou 10GbE architekturu Dell, tak mohou snížit pořizovací náklady o přibližně 50 % a ušetřit až 76 % nákladů na síťovou správu a administraci. Právě díky těmto technologickým vylepšením, které výrazně snižují celkové pořizovací i provozní náklady, jsou řešení Dell pro datová centra dostupnější pro mnohem více společností než kdykoli dříve.


Nabídka řešení pro správu infrastruktury zahrnuje:

  • Advanced Infrastructure Manager

Nové unikátní řešení umožňuje zákazníkům dynamicky alokovat servery, měnit jim operační systémy bez složité instalace, počty síťových portů, připojení k Fiber Channelu a diskovým polím potřebným pro chod specifických aplikací. Všechno lze tedy v kompletní infrastruktuře snadno měnit během několika málo minut, bez nutnosti jakéhokoli zásahu do kabeláže nebo dalších softwarových instalací. Celé řešení funguje i v prostředí, kdy zákazníci kombinují hardwarové prvky různých dodavatelů bez ohledu na to, jestli se jedná o fyzické nebo virtuální servery.

  • Dell Business Ready Configurations

Tato předdefinovaná řešení v sobě spojují v nejjednodušší aplikovatelné formě optimální serverovou, paměťovou a síťovou infrastrukturu.

  • Dell Lifecycle Controller Version 1.3

Nejnovější verze tohoto řešení zabudovaného v jedenácté generaci serverů Dell podporuje nejefektivnější a nejrychlejší způsob vzdálené správy a nasazování nových serverů.

Nové unifikované produkty podporující 10GbE architekturu:

  • Disková pole Dell EqualLogic PS6500X a služby Storage Consulting

Dell je v současné době světový leader v oblasti iSCSI úložišť. Od akvizice společnosti EqualLogic v lednu 2008 zaznamenal meziroční nárůst o více než 100 %. 10Gbit dělá z iSCSI plnohodnotného soupeře vůči ostatním storage techologiím. Při tom mu ovšem ponechává velikou výhodu, v podobě jednoduchosti implementace a administrace, známé všem IT administrátorům. Nová disková pole EqualLogic neztrácejí ani jednu z výhod nižších řad modelů (PS6000x, PS4000x). Zachovávají si tak online rozšiřitelnost všech parametrů jako je propustnost, cache, IO a kapacita spolu se softwarovou výbavou „vše v ceně“ a schopností spojit všechny modely (aktuální i předchozí) do jedné skupiny se společným sdíleným prostorem. Toto vše vede k enormnímu snížení TCO (nákladů na vlastnictví) a podtrhuje dlouhodobou strategii Dell „Pay as you grow“, která umožňuje zákazníkům investovat do IT přesně podle svého růstu.

  • Switch Dell PowerConnect 8024F

Plnohodnotný 10G core switch s 24x10G porty SFP+ a 4x10Gbase-T

  • QLogic Converged Network Adaptor (CNA) a Mezzanine Card pro Dell PowerEdge a Blade servery

Dell přináší první adaptér do Dell serverů schopný přes 10Gbit přenášet společně LAN, iSCSI, a FC (přes FCoE). Jedná se o první z kroků umožňujících zákazníkům v budoucnu přejít 100% na etherentová datacentra.

MMF24

  • Switche Dell PowerConnect B série

Jsou postaveny na základu světově známé značky Brocade RX, DCX a sérii 8000. Spolu s core PowerConnect má tak Dell kompletní portfolio networkingu od SMB po datová centra na úrovni LAN i SAN.

Produkty budou přicházet na trh během roku 2010.

Čtěte dále

Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS