Hlavní navigace

Dell aktualizuje své portfolio notebooků XPS

9. 10. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Dell
Nabídka prémiových notebooků zahrnuje 12", 13" a 15" model s procesory Intel Core 6. generace, Windows 10 a rozhraním Thunderbolt 3. Zároveň bude k dispozici řada účelového příslušenství pro dokování, nabíjení a ochranu.
  • Výrobce: Dell
  • Distributoři ČR: 100MEGA Distribution, AT Computers, SWS
  • Distributoři SR: ASBIS SK, eD´ system Slovakia, WESTech
  • Více informací: www.dell.cz

Společnost Dell představila novinky v portfoliu zařízení řady XPS. Na scénu nastupuje zařízení 2 v 1 XPS 12, ultramobilní XPS 13 a nový výkonný notebook XPS 15. Všechny novinky podle výrobce reprezentují klíčové vlastnosti řady XPS a mají nabídnout vysoký výkon s procesory Intel Core šesté generace, optimalizovaný hardware a Windows 10.

Dell XPS 12

Nové a inovativní 2 v 1 je navrženo pro snadný přechod mezi notebookem a tabletem pomocí magnetického připojení, k jehož ovládání je zapotřebí pouze jedné ruky. Podle Dellu jde o jediné zařízení 2 v 1 s volitelným 4K Ultra HD rozlišením.

Přední kamera pro selfie nebo fotky zachycující uživatele má rozlišení 5 Mpx, ta hlavní pro zachycení okolí disponuje 8 Mpx. Dell XPS 12 je standardně dodáván s mobilní základnou, která poskytuje plnohodnotnou podsvícenou klávesnici a touchpad pro práci na cestách. Nechybí ani vlastní Dell Premier Folio obal, který funguje jako stojan pro tablet s variabilním úhlem pozice a zároveň chrání zařízení.

Dell XPS 13

Nový XPS 13 je vybaven šestou generací procesorů a grafikou Intel Core s větším úložným prostorem, pamětí (až 1 TB PCIe SSD a 16 GB paměti RAM) a připojením Thunderbolt 3. XPS 13 si podle Dellu stále drží titul nejmenšího 13“ notebooku na světě vzhledem k prakticky bezrámovému provedení displeje. Ten nabídne rozlišení Full HD. Baterie podle výrobce vydrží více než 18 hodin, což má z XPS 13 dělat notebook s nejdelší výdrži ve své kategorii.

Dell XPS 15

Nový 15“ model má stejně tenký rámeček kolem displeje, což z něj podle Dellu dělá nejmenší 15“ notebook na světě. Novinka je 11 až 17mm silná, váží 1,78 kg a disponuje 56Whr baterií, SSD disky a nedotykový displejem.

XPS 15 nabízí volbu skvělého 4K Ultra HD (3 840 x 2 160) displeje a podle Dellu rovněž jediný 100% Adobe RGB displej na notebooku. O výkon se stará šestá generace procesorů Intel Core (ve variantě až i7 Quad Core), grafika NVIDIA GeForce GTX 960m, až 16 GB RAM a až 1TB pevný disk SSD úložištěm.

V konfiguraci s Full HD displejem, 84WHr baterií a SSD diskem má baterie vydržet až 17 hodin na jedno nabití

Příslušenství

Dell k notebooků řady XPS nabízí řadu účelového příslušenství obsahující například:

  • Dell Thunderbolt Dock TB15, dokovací stanice připojovaná skrze port Thunderbolt umožňuje připojit až tři Full HD displeje nebo dva 4K displeje. Společně s kabelem Intel Thunderbolt 3 bude stanice dostupná v roce 2016.

  • Dell Dock WD15, který pomocí jednoho kabelu USB-C umožní připojit až dva Full HD displeje a až pět jiných periferií. USB-C poskytuje napájení, ethernet, audio, USB a video. I tento dock dorazí na trh v roce 2016.

  • Dell Power Companion, který kombinuje napájecí kabel s powerbankou s kapacitou 12 000 mAh pro XPS 13 a 18 000 mAh pro XPS 15. Power Companion rozšíří výdrž XPS 13 až o dalších 10 hodin a u XPS 15 až o devět.

  • Dell Premier Sleeve představuje elegantní pouzdro pro XPS 13 nebo 15 uzpůsobené pro použití samostatně nebo uvnitř tašky.

Dostupnost

CS24

Nově představené modely Dell XPS 12, 13 a 15 budou v České republice dostupné na přelomu října a listopadu 2015. Ceny budou teprve oznámeny.

Zdroj: Dell

Čtěte dále

Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI