Hlavní navigace

Cloudové řešení GFI WiSe má ochránit bezdrátové sítě bez ohledu na hardware

30. 3. 2014
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: GFI Software
GFI WirelessSentry má podle výrobce fungovat nezávisle na tom, jaký hardware podniková wi-fi sít využívá. Řešení lze spravovat přes webový prohlížeč.

Společnost GFI Software představila cloudové řešení GFI WirelessSentry (GFI WiSe), které má umožnit IT administrátorům monitorovat, spravovat a zabezpečovat podnikové bezdrátové sítě, optimalizovat jejich výkonnost a chránit uživatele před bezpečnostními hrozbami, a to bez ohledu na stávající hardwarovou platformu.

GFI WiSe využívá cloudovou řídící konzoli a senzor instalovaný na lokální zařízení v blízkosti každého přístupového bodu. Po instalaci senzoru řešení automaticky identifikuje blízké bezdrátové sítě a přístupové body, které pak mohou být monitorovány a spravovány skrz webové rozhraní.

GFI WiSe spolupracuje s existujícími systémy ve společnosti bez ohledu na výrobce či model, čímž podle výrobce eliminuje potřebu velkých investic do kompatibilního hardwaru, což mají ocenit zejména SMB firmy, které potřebují centrálně spravované řešení umožňující řídit náklady na Wi-Fi připojení a přitom mít jistotu, že je síť zabezpečená a chráněná před narušením přístupových bodů.

Vlastnosti a funkce GFI WiSe zahrnují:

CS24

  • Nezávislost na výrobci hardwaru a přístupových bodů: Není potřeba vyměnit existující přístupové body, protože GFI WiSe podle výrobce spolupracuje s jakýmkoliv hardwarem. Výsledkem tohoto přístupu jsou nízké náklady, minimum upgradů a nezávislost na konkrétním dodavateli.
  • Vzdálená správa Wi-Fi sítí: Cloudová konzole GFI WiSe umožňuje přístup k síti prakticky odkudkoliv, prostřednictvím webového rozhraní.
  • Hodnocení a detekce zranitelnosti bezdrátové sítě: Systém detekce narušení bezdrátové sítě (WIDS) v rámci GFI WiSe má zvyšovat bezpečnost prostřednictvím detekce hrozeb a zranitelností, včetně narušení přístupových bodů uvnitř i vně bezdrátové podnikové sítě a upozornění IT personálu na existenci narušení.
  • Monitorování propustnosti: Senzory GFI WiSe monitorují bezdrátová spojení a přenos dat na přístupovém bodu. Tyto senzory zasílají prostřednictvím zabezpečeného spojení a v nastaveném intervalu na konzoli informace o využití bezdrátového připojení.
  • VIP monitoring: GFI WiSe umožňuje označit vybraná zařízení jako VIP. Tím se zajistí okamžité odeslání upozornění, jakmile se tato zařízení připojí k síti, a informací o jejich poloze. S kompletní znalostí SSID, přístupového bodu a využívaného zařízení není problém zajistit potřebnou obchodní kontinuitu mobilním pracovníkům.
  • Upozornění v reálném čase: GFI WiSe umožňuje IT administrátorům a manažerům bezdrátových sítí monitorovat své sítě prostřednictvím dashboardu. Kromě toho mohou pracovníci podpory dostávat upozornění v reálném čase o kritických či varovných událostech prostřednictvím SMS nebo e-mailů. Grafické reportovací nástroje dovolují uživatelům snadno získat detailní informace o využívání sítě a sdílet je se zainteresovanými pracovníky.

Více informací o GFI WiSe a registraci ke třicetidennímu testovacímu provozu lze nalézt na www.gfi.com/wise.

Zdroj: GFI Software

Čtěte dále

Pozvánka na Synology Experience Day 2024
Pozvánka na Synology Experience Day 2024
TD Synnex rozšiřuje nabídku pro zálohování, uzavřel kontrakt s Object First
TD Synnex rozšiřuje nabídku pro zálohování, uzavřel kontrakt s Object First
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Reportáž: ChannelWorld Awards 2023 s vinohradskou pivní čepicí
Reportáž: ChannelWorld Awards 2023 s vinohradskou pivní čepicí
ChannelWorld Awards 2023 mají své vítěze
ChannelWorld Awards 2023 mají své vítěze