Hlavní navigace

Cisco inovuje přepínače Cisco Catalyst a rozšiřuje rodinu Integrated Service Router

9. 8. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor:
Společnost Cisco představuje řadu nových síťových prvků a také rozšíření architektury Cisco Open Network Environment (ONE).
  • Výrobce: Cisco
  • Distributoři ČR: Alef Distribution, AT Computers, Comstor, Tech Data Distribution
  • Distributoři SR: Alef Nula SK, Avnet Solutions Slovakia
  • Více informací: www.cisco.com

Novinkou v portfoliu programovatelných síťových řešení jsou nové přepínače Cisco Catalyst a rozšíření rodiny Integrated Service Router (ISR).

Všechny představené produkty jsou součástí nové architektury Cisco Enterprise Networks Architecture (ENA), která přináší výhody application-centric přístupu – plně programovatelná síťová řešení dodají aplikacím potřebné informace a ty pak mohou lépe využít možností síťových prvků a jejich kapacity.

Inteligentní sítě podle Ciska také znamenají jednodušší konfiguraci, správu a vyšší výkon pro kritické aplikace.

Nově představená řešení jsou určena do náročných podmínek kampusových sítí i pro specifické prostředí firemních poboček.

Pro nejnáročnější provozy je učena rodina přepínačů Cisco Catalyst 6800 s propustností 10/40/100 Gb/s, která je navíc zpětně kompatibilní s řadou Catalyst 6500. Pro kritické služby v pobočkách je pak určen směrovač Cisco ISR 4451-AX, který údajně přináší nejvýznamnější nárůst výkonu a vylepšení dostupnosti a dalších vlastností od uvedení prvního ISR v roce 2004.

Architektura Cisco ONE je založena na SDN (software-defined networking) přístupu k síťovým technologiím.

Klíčovým prvkem strategie Cisco ONE je otevřené aplikační rozhraní a sada nástrojů pro vývojáře,   onePK API toolkit umožňující přizpůsobit síťové prostředí různým obchodním aplikacím.

Díky onePK je možné s libovolně sestavenou sítí pracovat jako s homogenním celkem – onePK vytváří nad fyzickou architekturou abstraktní vrstvu, která se chová shodně pro všechny typy sítí. 

MMF24

Cisco plánuje začlenit podporu onePK do všech svých současných směrovačů a přepínačů během následujících 12 měsíců, jako první se během Q1 2014 dočkají podpory této technologie představené novinky ISR 4451-AX a ASR 1000-AX.

Hlavní novinky v Cisco Enterprise Network:

  • Cisco Catalyst 6807-XL modular switch – sedmislotový modulární přepínač nové generace pro náročné provozy, s celkovou přepínací kapacitou 11,4 TB a propustností 880 Gb/s na slot, optimalizovaný pro přenosy 10/40/100 Gb/s. 
  • Cisco Catalyst 6880-X semi-fixed switch – přepínač střední třídy s pokročilými službami, výškou 4RU, s pozicí pro Supervisor Engine s šestnácti 10 Gb/s porty a čtyřmi sloty poloviční šířky pro další 10 Gb/s nebo 40 Gb/s linkové karty. Celkem podporuje až 80 portů s propustností 10 Gb/s nebo 20 portů s propustností 40 Gb/s.
  • Cisco Catalyst 6800ia Instant Access switch – konsolidací více samostatných přepínačů do jediného virtuálního rozprostřeného přepínače zjednodušuje správu rozsáhlých kampusových sítí a současně nabízí pokročilé funkce přepínačů Catalyst 6800 a 6500.
  • Cisco 4500E Supervisor Engine 8E – poskytuje výhody technologie Cisco Unified Access. Součástí SE 8E je plně programovatelný Cisco UADP ASIC, který umožňuje konvergenci pevných a bezdrátových sítí. Přínosem je jednotné prosazování pravidel, řízení kvality služeb, výkon a rozšiřitelnost sjednocené sítě.
  • Cisco Integrated Services Router (ISR) 4451-AX – směrovač, určený pro náročné provozy, umožňuje nasadit síťové aplikace v řádech minut a přináší nativní WAN optimalizaci pro aplikace. Nové technologie zvyšují propustnost o 2 Gb/s v porovnání s předchozím modelem. Směrovač je možné pořídit v modelu pay as you grow.
  • Cisco Aggregation Services Router (ASR) 1000-AX – směrovač pro WAN agregaci, který optimalizuje aplikační provoz v rozlehlých sítích integrací technologie Virtual Wide Area Application Services (vWAAS) s Application Visibility and Control a AppNav.

Čtěte dále

Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI