Hlavní navigace

CeBIT 2016 drží zaměření na digitalizaci ekonomiky, veřejné správy a společnosti

3. 12. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor:
Digitalizace vstupuje do všech oblastí ekonomiky a společnosti, což celosvětově znamená miliardové investice do digitálních produktů, systémů a řešení. Tyto investice by měly podpořit další růst digitálního segmentu a právě na to sází další ročník veletrhu CeBIT.

O obchodním zaměření tohoto a dalších ročníků veletrhu CeBIT rozhodlo i to, že digitalizace ovliňuje různé oblasti ekonomiky a společnosti, a to stále rychleji a ve větším měřítku. Stává se tak motorem inovací. Na tiskové konferenci v Praze o tom referoval Hartwig von Sass, ředitel komunikace organizujícího Deutsche Messe.

Oproti jiným konferencím a veletrhům se CeBIT chce zaměřit na tři nejdůležitější trendy – digitalizaci firem, celých odvětví, veřejné správy a společnosti.

S digitální transformací úzce souvisí téma internetu věcí. Ve světě senzorů připojených do internetu a jejich blízkého kontaktu s člověkem je pak zásadní otázkou také bezpečnost. Právě v této oblasti analytici i CeBIT vidí potenciál růstu. Neopomeňme ani související mobilitu a oblasti velkých dat a cloudu.

Hartwig von Sass, ředitel komunikace, Deutsche MesseSpojením výstavy a konference na třech scénách chce CeBIT během čtyř dnů umožnit prezentaci nápadů, diskuzi a objasnění všech hledisek digitalizace zaměřené na uživatele. Další prostor pro diskuzi poskytne během akce řada konferencí, přednášek a fór.

Letošní ročník skončil v březnu. CeBIT 2015 zaznamenal meziroční nárůst návštěvníků na 221 000 a rozšíření výstavní plochy zhruba o 6 %. Sass uvedl, že tři čtvrtiny podniků z oblastí ECM, ERP, podnikové bezpečnosti, komunikace a sítí, HR a dalších se rozhodlo zúčastnit i dalšího ročníku. Ze 3 300 vystavujících firem loni tvořily startupy 10 %.

Partnerskou zemí veletrhu CeBIT 2016 je Švýcarsko, které patří mezi lídry ve využívání digitálních technologií. Podle EITO (European Information Technology Observatory) má letos švýcarský trh softwaru růst o 5,5 % a trh IT služeb o 3,3 %.

Pod vedení komisaře Günthera Oettingera uspořádá Evropská unie na CeBitu konferenci, na které se bude diskutovat o pokroku na evropském digitálním trhu na politické i ekonomické úrovni. Konference se zaměří na rozvoj infrastruktury a témata standardizace, bezpečnosti a startupů.

Kromě Oettingera na konferenci vystoupí Christian Frederikson, CEO F-Secure, Shoei Yamana, prezident splečnosti Konica Minolta a August Wilhelm Scheer, CEO Scheer Group.

Oblast inovací v malých firmách pokryje hala č. 11, kde se na přehlídce SCALE 11 má představit asi 250 mladých firem z různých zemí. Hartwig von Sass uvedl, že některé zde budou prezentovat své nové obchodní modely.

Ve všech halách naleznete nový program d!conomy in action, což je ukázka celé řady aplikací, kde je již technologie běžnou součástí (např. automobilový průmysl, průmyslová výroba či zemědělství).

V čem je CeBIT zajímavý pro české návštěvníky? Podle Hartwiga von Sasse zde mají možnost získat tisíce nových partnerů a s návštěvníky a vystavovateli z celého světa mohou navázat nové obchodní vztahy.

Návštěvníci zde jednak najdou nejnovější řešení, která pomáhají účinně, efektivně a hospodárně řídit firmy, a jednak jde o příležitost, jak se zkontaktovat s 350 startupy, které mohou pomoci vypracovat nové obchodní modely a strategie.

Dne 20. ledna 2016 se uskuteční také CeBIT Preview, na kterém představí své inovace zhruba 30 firem.

MMF24

Pro české návštěvníky bude vypraven speciální charterový let společnosti Airservice, který je určen hlavně těm, kdo nemají čas na vícedenní pobyt.

Zdroj: ChannelWorld, Deutsche Messe

Čtěte dále

Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data