Hlavní navigace

Canon: videokamery HD Legria

6. 9. 2009
Doba čtení: 7 minut

Sdílet

 Autor:
Canon rozšířil řadu domácích videokamer Legria s rozlišením high-definition o dva nové modely – vlajkové lodi celé řady s 64GB interní pamětí flash – což je prostor pro nahrání až 24 hodin záznamu.

Autorizovaní distributoři pro ČR: ABC Data, AT Computers, eD system Czech, Penta, SWS, Tech Data Distribution'
Autorizovaní distributoři pro SR:
eD system Slovakia, BossCan

Modely Legria HF21 i HF S11 jsou proti předchozím modelům zdokonaleny v mnoha směrech. K vylepšeným funkcím patří systém dynamického optického stabilizátoru obrazu (OIS), režim Videomomentka a zcela nové možnosti natáčení za slabého osvětlení. Obě videokamery ukládají pořízené video do paměti Flash s vysokou kapacitou, což je nejspolehlivější způsob záznamu. Nahrávání do paměti Flash je rychlejší, snadnější a energeticky úspornější než ukládání na pevný disk ve videokameře.  Navíc nové přírůstky do řady volitelného příslušenství zvyšují flexibilitu nahrávání - rozšiřují možnosti videokamer a nabízejí uživatelům svobodu natáčení ohromujících HD videosnímků v každém prostředí, s vodotěsným pouzdrem WP-V1 dokonce i pod vodou.

Legria HF S11: dokonalá HD videokamera pro filmové nadšence

Videokamera Legria HF S11 HD - nová vlajková loď této řady, jejíž součástí je také videokamera Legria HF S10 oceněná asociací Tipa. Legria HF S11 HD v sobě kombinuje funkce profesionální úrovně s dosud nejdokonalejším systémem HD videokamer Canon. Videokamera je vybavena systémem nahrávání na paměť Dual Flash, který umožňuje záznam videa do vnitřní paměti a na vyjímatelné paměťové karty Sdhc. Videokamera Legria HF S11 s 64GB vnitřní pamětí má ze současných videokamer k dispozici nejvíce paměti a umožňuje záznam až 24 hodin videa (v režimu LP).

K dosažení nejvyšší kvality nahrávaného videa je videokamera Legria HF S11 vybavena novým systémem stabilizace obrazu Canon Dynamic OIS, což je funkce, která prakticky eliminuje roztřesení záznamu při filmování širokých záběrů, například krajin, velkých skupin lidí a panoramat. Funkce umožňuje aktivním uživatelům pořizovat vždy plynulé video, ať už při chůzi, lezení na skály nebo při natáčení rychlých akcí.

Videokamera Legria HF S11 natáčí video v rozlišení high-definition se skvělou kvalitou díky systému videokamer Canon HD, jehož součástí jsou: originální videoobjektiv Canon HD (s optickým zoomem 10x), snímač CMOS s rozlišením 8 megapixelů a obrazový procesor Digic DV III. Systém videokamer HD nahrává video v rozlišení 1920x1080 Full HD rychlostí 24 Mb/s a pořizuje až 8Mpix fotografie.  Možnost nahrávat video v režimu 25p přináší kvalitu podobnou celovečerním filmům a vyšší citlivost natáčení při slabém osvětlení.

Videokamera Legria HF S11 je ideální pro videonadšence a nabízí kompletní sadu možností ovládání a nastavení. Uživatel má pomocí vestavěného kruhového ovladače na kameře k dispozici ruční zaostřování, ruční nastavení expozice a hlasitosti zvuku.  Model HF S11 je vybaven také nastavením limitu automatického zisku (Auto Gain Control), které uživateli umožňuje jemně vyladit zisk videokamery při slabém osvětlení a dosáhnout tak optimálního vyvážení mezi množstvím detailů a temnotou noci.  Funkce Vzor Zebra a Zvýraznění obrysů (Colour Peaking) napomáhají dokonalému nastavení při záznamu a generátor testovacího obrazce (Colour Bar) a testovacího tónu (Test Tone) usnadňuje profesionálním uživatelům opakovaně nastavit další zařízení.

Pro maximální flexibilitu filmování lze k videokameře HF S11 snadno připojit celou řadu volitelného příslušenství, například adaptér dálkového ovládání RA-V1, který umožňuje filmovat použitím modelů Canon nebo zařízení typu Lanc jiných výrobců. Zaostřování, zoom a natáčení lze potom dálkově ovládat, což je ideální v situacích, kdy potřebujete vysokou stabilitu při velkém přiblížení zoomu - například při natáčení v přírodě nebo natáčení vzdálených míst, ke kterým se nelze dostat.  Dálkový adaptér RA-V1 spolupracuje s adaptéry Canon Lanc ZR-1000 a ZR-2000 (není součástí balení).

Legria HF21: praktická HD videokamera pro celou rodinu

Nový model Legria HF21 vstupuje do řady Legria jako nová vlajková loď mezi rodinnými HD videokamerami - může se pochlubit 64 GB vnitřní paměti flash v těle kapesní velikosti a super stylovým designem.

Model Legria HF21 je nabitý intuitivně ovládanými funkcemi a je navržen tak, aby uživatelům co nejvíce usnadnil natočení ohromujících a kreativních filmů. Režim Canon Videomomentka umožňuje natáčení 4sekundových klipů jediným stisknutím tlačítka pro záznam. Klipy potom snadno uspořádáte do filmové sekvence a přímo v kameře k nim můžete přidat hudbu - to je skvělá možnost jak vytvářet filmy bez nutnosti úprav v počítači.  Funkce je u modelu HF21 dále vylepšena možností zaznamenat čtyřsekundové klipy i během přehrávání videa nebo při běžném natáčení.  V kameře HF21 jsou předem nahrány 4 hudební stopy, ale uživatel si může pomocí dodaného softwaru Music Upload nahrát do kamery vlastní hudbu.

Funkce Detekce obličeje vyhledá v záběru až 35 obličejů a automaticky nastaví všechna technická nastavení tak, aby obličeje vašich přátel a příbuzných byly na pořízeném videu vždy jasné.  Funkce dokáže dokonce sledovat jednu vybranou tvář při záznamu v davu.

Stejně jako model HF S11 je i videokamera HF21 vybavena systémem stabilizace obrazu Canon Dynamic OIS, který umožňuje neroztřesený záznam při filmování v pohybu - při chůzi, běhu nebo lezení na skály.  Videokamera HF21 vybavená HD video-objektivem Canon s 15x optickým zoomem, snímačem CMOS s rozlišením 3,3 megapixelu a obrazovým procesorem DIGIC DV III přináší mimořádně plynulé video kvality HD a působivé a bohaté fotografie.

Společnost Canon uvádí dva nové režimy pro filmování za slabého osvětlení - například na večírcích a při nočních scénách.  Režim Noc automaticky snižuje hladinu světla tak, aby reprodukce tmy v noci byla věrná, zatímco režim Slabé osvětlení usnadňuje zachycení detailů i při slábnoucím osvětlení.  Uživatel může přepínat mezi těmito režimy, nebo nechat vše na automatice videokamery v režimu Duální záznam - kamera HF21 vždy zaznamená skvělý film HD.

Paměť flash videokamery HF21 o velikosti 64 GB může svou kapacitou směle konkurovat mnoha videokamerám s pevným diskem. Kamera přitom zůstává kompaktní a stylová.  Kamera Legria HF21 umožňuje záznam více než 24 hodin videa v rozlišení HD (režim LP) a díky systému duální paměti Canon Dual Flash lze kapacitu dále rozšířit - díky této funkci mohou uživatelé nahrávat video na vložené karty SDHC a také snadno předat filmy HD ke sdílení zkopírováním záznamu z vnitřní paměti na kartu SDHC.

MMF24

Pro videokameru Legria HF21 je k dispozici celá řada volitelného příslušenství včetně adaptéru dálkového ovládání RA-V1 a moderního vodotěsného pouzdra WP-V1.  Speciálně navržené vodotěsné pouzdro WP-V1 lze použít až do - ve své třídě neobvyklých - 40 m hloubky, takže je ideální pro potápění, šnorchlování i jiné aktivity ve vodě. Pouzdro WP-V1 lze použít i pro současné modely videokamer legia HF20 a HF200.  Všechny videokamery řady HF jsou vybaveny režimem snímání Pod vodou, který umožňuje s vodotěsným pouzdrem natočit přirozeně vypadající záznam i hluboko pod hladinou. Videokamera v tomto režimu automaticky nastavuje vyvážení bílé tak, aby podání barev bylo přirozenější. Po vynoření lze u bazénu nebo u moře filmovat v režimu Nad hladinou.

Koncová prodejní cena pro model Legria HF21 činí 27 790 Kč bez DPH a pro model HF S11 32 990 Kč bez DPH.

Čtěte dále

CyberPower s novým servisním partnerem
CyberPower s novým servisním partnerem
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Příběh české pobočky EET Group: Od prodeje repasovaných počítačů přes tiskárny až k celoevropskému distributorovi
Příběh české pobočky EET Group: Od prodeje repasovaných počítačů přes tiskárny až k celoevropskému distributorovi
Pozvánka na Synology Experience Day 2024
Pozvánka na Synology Experience Day 2024
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje