Hlavní navigace

Canon uvádí produkty pro podzimní sezónu ve znamení designu

16. 9. 2011
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Canon na tiskové konferenci v designovém studiu by Dara představil nové řady produktů pro další čtvrtletí. Místo konání napovědělo, jakou produktovou komunikaci Canon zvolil tentokrát.

Miloš Bejblík, marketingový ředitel společnosti Canon, prezentuje výsledkyMiloš Bejblík, marketingový ředitel společnosti Canon, v úvodu zhodnotil výsledky za poslední období.

Po úspěšném 1. kvartálu s dvouciferným růstem tržeb, následoval 10% meziroční pokles kvůli zpožděným dodávkám vlivem japonského zemětřesení. Ve 3. čtvrtletí se zásoby obnovily a na Q4 si Canon plánuje 10% meziroční růst tržeb.

Podzimní kolekce, jak napovědělo místo konání, je ještě více zaměřena na design.

Vzhled nových tiskáren Pixma je inspirován návrhem zrcadlovek EOS vč. úpravy v matné barvě.

Novinky v inkoustu

Podzimní kolekci tiskových řešení představili Patrícia Královičová a Petr Hnilička.  Na trh přijde 6 nových inkoustových produktů Pixma: high-endové modely s Wi-Fi (Pixma MG8250, MG6250 – oproti vyšší verzi neumí skenování negativů, MG5350 – disponuje šedým inkoustem pro ČB tisk), modely MG3150 a MG2150 s obsluhou papíru a výměnou cartridge z přední strany kvůli úspoře místa (tzv. FastFront) a z barevných tiskáren s oddělenými cartridgemi pak iP450.Patrícia Královičová a Petr Hnilička představují novinky mezi tiskovými produkty

K dispozici jsou také nové inkoustové kazety Fine vč. dokoupitelné verze velikosti XL.

Z dalších služeb a softwaru Canon představil tzv. Pixma Cloud Link, který renderuje tiskové úlohy přes cloudové služby Google. Na bázi cloudu funguje také inovovaná funkce Web Template Print, která umožňuje stahovat do tiskárny ze serveru nové šablony pro tisk.

Aplikace pro mobilní zařízení Easy Photo-Print App nyní kromě bezdrátového tisku umožňuje i skenování. Software FullHD Movie Print byl vylepšen o funkci, která umožňuje spojit snímky ze sekvence do jednoho, a zachytit tak pohyb a do programu Easy-PhotoPrint EX Canon přidal nové kreativní obrazové efekty.

U všech zařízení lze zvolit tzv. Eco mode, který tiskárnu přednastaví na co nejekologičtější tisk i provoz.

Obnovaná řada laserů

V oblasti laserových tiskových zařízení iSensys Canon představil tři entry-level tiskárny pro SoHo (dvě barevné a 1 černobílou). Zákazníky orientované na cenu může oslovit nejlevnější model MF3010 "osekaný" o méně využívané funkce.

Nové produkty si mohli účastníci prohlédnout zakomponované do designového interiéruNad ním je pak postavena skupina barevných multifunkcí řad MF8000 a MF8300, ve kterých jsou některé modely vybaveny funkcí Send pro odesílání skenu e-mailem. Přidána byla také tlačítka pro vyšší efektivitu: Skenovat do PC, Zabezpečený tisk a tzv. Paper Save Copy pro úsporné kopírování. V černobílých MFP byly z vyšších modelů uvedeny MF5940 a MF5980.

Pro barevné tiskárny LBP7010C a LBP7018C byl použit systém karuselů, se kterými jste se již historicky mohli setkat.Řada LBP advance získala z vyšší série integrované rozhraní MEAP pro síťovou správu tisku v podnicích. Zařízení LBP7660 je možné zapojit do monitorovací sítě, do které hlásí chyby a svůj stav.

MMF24

Nové značení skenerů

Jiří Jedlička, product support specialist DIMS, představil novou generaci dokumentových skenerů a upozornil na změněný systém značení: P – ultrakompaktní, C – osobní skenery do kanceláře, M – A4 dokumentové skenery do kancelářského prostředí, L – stejná jako řada M, ale v A3 provedení, G – produkční skenery, X – skenery s rychlostí nad 100 skenů za minutu.

Canon na akci předvedl také nové barevné kompaktní fotoaparáty PowerShot S100 IS, SX40 IS a SX150 IS i stylové vědecké kalkulačky.

Zdroj: ChannelWorld

Čtěte dále

ChannelWorld Awards 2023 mají své vítěze
ChannelWorld Awards 2023 mají své vítěze
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Náplně do tiskáren: alternativy hroutí výnosný byznys
Náplně do tiskáren: alternativy hroutí výnosný byznys
Reportáž: ChannelWorld Awards 2023 s vinohradskou pivní čepicí
Reportáž: ChannelWorld Awards 2023 s vinohradskou pivní čepicí
Výkonné monitory Philips pro práci a videokonference
Výkonné monitory Philips pro práci a videokonference
MMD si nachystalo nové monitory pro náročné spotřebitele, profesionály i hráče
MMD si nachystalo nové monitory pro náročné spotřebitele, profesionály i hráče