Hlavní navigace

Canon seznámil české zákazníky a partnery s uniFlow

17. 11. 2011
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Canon uspořádal pro své zákazníky a partnery seminář, na kterém představil otevřenou platformu pro správu tisku uniFlow.

Canon seznámil české zákazníky s tiskovým řešením uniFlowPředstavení platformy uniFlow měl na starost Roman Dvořák, business solutions consultant ze společnosti Canon CZ. Jedná se modulární systém, který lze rozšiřovat podle aktuálních požadavků na tiskové prostředí.

Uniflow propojuje tisková zařízení v organizacích a dokáže je podle předem stanovených pravidel efektivně vytěžovat.

Modul pro monitoring sleduje veškeré chybové hlášky tiskových zařízení a následně je podle stanovených parametrů zasílá e-mailem administrátorovi včetně informací o stavu spotřebního materiálu a předpovědi jeho spotřebování. Upozornění lze zasílat různě podle předem stanoveného workflow (např. první na administrátora, druhý na zaměstnance sedícího poblíž tiskárny, apod.).

UniFlow umožňuje definovat práva jednotlivým uživatelům na tisk, skenování a kopírování včetně přístupu do složek nebo síťových míst. Zabezpečený tisk Canon řeší kartovými systémy (čtecí zařízení) nebo přes zadání bezpečnostního kódu. Pro zabezpečení a zapojení dalších tiskáren (i od jiných výrobců) do uniFlow výrobce nabízí USB zařízení MicroMind.

Pro ovládání všech zapojených tiskáren UniFlow využívá jednotný tiskový driver. Pokud se však zákazník obává, že se univerzálním uživatelem přijde o určité funkcionality, může v případě potřeby používat i nativní.

Automatizace skenování i zabezpečený mobilní tisk

Skenování umožňuje předdefinovat tlačítka pro použití OCR, různých formátů, odeslání do dalších aplikací apod. Systém lze zároveň nastavit tak, aby dokumenty vybavené čárovým kódem vloženéRoman Dvořák, business solutions konsultant ze společnosti Canon CZ do skeneru automaticky pojmenovával a rozesílal podle předem stanoveného workflow do odpovídajících složek a formátů vč. např. zaheslování.

V oblasti mobilního tisku nabídne uniFlow oproti dalším řešením vč. Apple Air-print správu tisku na úrovni daného uživatele. Dokument zaměstnanec zasílá z mobilního zařízení na specifický e-mail, tím je zařazen do tiskové fronty v systému a tisk pak proběhne zabezpečeně na tiskárně, kde se oprávněná osoba přihlásí. Host v organizaci může mít např. automaticky vytvořeného uživatele, kterému na mobilní zařízení přijde potvrzovací kód, který pak zadá do tiskárny.

MMF24

Automatické reporty jako cesta k úspoře zákazníka

Pro reportování UniFlow nabízí předdefinované sestavy. Organizacím pak umožňuje průběžně optimalizovat tiskové náklady. Reporty lze vytvářet za uživatele, střediska či tiskové stroje. Obsahují také průběžný výpočet ročních nákladů na tisk. Data z databáze UniFlow lze dále exportovat pro další vlastní zpracování.

Canon uvádí, že návratnost investice do uniFlow se může pohybovat v závislosti na typu zákazníka od půl roku do jednoho roku. Se zákazníkem se pak Canon jednou za tři měsíce schází a na základě analýzy reportů dokáže doporučit, jak tiskové prostředí dále optimalizovat, které stroje obměnit apod.

Zdroj: ChannelWorld

Čtěte dále

PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
MMD si nachystalo nové monitory pro náročné spotřebitele, profesionály i hráče
MMD si nachystalo nové monitory pro náročné spotřebitele, profesionály i hráče
Výkonné monitory Philips pro práci a videokonference
Výkonné monitory Philips pro práci a videokonference
Náplně do tiskáren: alternativy hroutí výnosný byznys
Náplně do tiskáren: alternativy hroutí výnosný byznys