Hlavní navigace

Canon představil projektory Xeed Compact Installation

10. 6. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor:
Společnost Canon představuje novou řadu kompaktních projektorů Canon XEED Compact Installation, které umožní systémovým integrátorům poskytovat zákazníkům obrazovou kvalitu v kompaktním projektoru a současně zachovat funkce a výkon dostupný obvykle jen v rozměrnějších modelech určených pro pevnou instalaci.
  • Výrobce: Canon
  • Distributoři ČR: AT Computers, Bosscan, eD' system Czech, SWS, Tech Data Distribution
  • Distributoři SR: AT Computers, eD´ system Slovakia, BossCan, Tech Data Distribution SK, SWS Distribution SK
  • Více informací: www.canon-europe.com

Nová řada sestává ze dvou standardních modelů (Xeed WUX450 a Xeed WX520) a dvou modelů se zkrácenou projekční vzdáleností (Xeed WUX400ST a Xeed WX450ST).

Projektory Xeed WUX450 a Xeed WX520 jsou vybaveny 1,8násobným optickým zoomem, který poskytuje stejnou úroveň jasu v celém  rozsahu obrazu. Všechny nové projekční objektivy mají konstantní světelnost F2,8. Výkonnost je přímým výsledkem konstrukce objektivů firmy Canon a páté generace optického systému AISYS, který maximalizuje výkon panelů LCOS (Liquid Crystal on Silicon). 

Systémoví integrátoři mají flexibilitu při instalaci zařízení v různých projekčních vzdálenostech.

Canon rovněž představil dva modely se zkrácenou projekční vzdáleností – Xeed WUX400ST a Xeed WX450ST. Mají stejnou konstrukci jako Xeed WUX450 a Xeed WX520, ale jsou osazeny novým objektivem Canon se zkrácenou projekcí.

Díky nim mohou systémoví integrátoři konfigurovat projekční řešení téměř bez jakéhokoli zkreslení (typicky 0,01 %) a s poměrem projekční vzdálenosti méně než 0,6:1. Znamená to, že 100palcový obraz může být promítán ze vzdálenosti 1,2 metru. Jde o přibližně jednu třetinu promítací vzdálenosti, kterou vyžadují konvenční projektory. 

I přes krátkou ohniskovou vzdálenost mohou objektivy produkovat obraz s úhlopříčkou od 30 do 300 palců. 

Důležitou vlastností objektivů je možnost vertikálního i horizontálního posunu obrazu. Modely Xeed WUX400ST a Xeed WX450ST poskytují dříve nedostupná řešení pro systémové integrátory: vysoké rozlišení, vysoký jas, vysoký kontrast a úhlově posouvatelné širokoúhlé objektivy. Nová řada je využitelná pro přední i zadní projekci a to i v místech, kde  není dostatek prostoru, nebo je obtížná instalace, což zvyšuje flexibilitu projekčních řešení Canon. 

Nová řada projektorů nabízí prostřednictvím samostatného tlačítka ECO vysokou energetickou efektivnost. Prostředky pro nízkou spotřebu energie jsou optický system AISYS páté generace a zcela nové projekční objektivy. Standardní modely se mohou pochlubit spotřebou energie s hodnotou 0,081 wattu na lumen v případě modeluWUX450 a 0,068 wattu na jeden lumen u modelu WX520. V pohotovostním režimu přístroje spotřebovávají méně než jeden watt.

Vzduchový filtr je přístupný bez použití jakéhokoli nástroje. Lampu lze vyměnit po odstranění krytu umístěného na horní straně přístroje. Díky tomu odpadá potřeba odinstalace projektoru. Aktualizace firmwaru lze provádět s pomocí přenosné paměti USB. 

Polohovací nastavení umožňuje instalujícím pracovníkům vyrovnat tři panely RGB a odstranit problémy s jejich sblížením. Hardwarové prolínání okrajů je nyní vestavěno a umožňuje systémovým integrátorům tvořit panoramatické obrazy s propojením okrajů mezi každým projektorem. 

Horizontální i vertikální korekce lichoběžníkového zkreslení je dostupná v celém rozsahu. 

MMF24

Přípojná rozhraní DVI a HDMI nabízejí všechny nové modely. Funkce picture-by- picture umožňuje simultánní zobrazení dvou nezávislých digitálních zdrojů obrazu.

Zdroj: Canon

 

Čtěte dále

Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí