Hlavní navigace

Canon představil nové modely tiskáren Pixma a skenerů CanoScan

26. 8. 2014
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: Canon
Podzimní novinky Canonu zahrnují pět tiskáren a dva skenery. Nové modely nahradí starší zařízení z řad Pixma a CanoScan.
  • Výrobce: Canon
  • Distributoři ČR: AT Computers, Bosscan, eD' system Czech, SWS, Tech Data Distribution
  • Distributoři SR: AT Computers, eD´ system Slovakia, BossCan, Tech Data Distribution SK, SWS Distribution SK
  • Více informací: www.canon.cz

Společnost Canon rozšíří svou produktovou řadu domácích tiskáren o čtyři nové multifunkční inkoustové tiskárny – modely Pixma MG2950 (na fotografii), MG5650, MG6650 a MG7550 – a o novou přenosnou tiskárnu Pixma iP110.

Tiskárny se podle výrobce vyznačují širokou konektivitou a řadou nových funkcí, které mají vylepšit spolupráci mezi připojenými zařízeními. Jde například o přístupu k fotografiím a dokumentům uloženým v cloudu nebo po tisk pomocí technologie NFC

Canon dále rozšířil svoji řadu CanoScan o dva nové skenery – LiDE 120 a LiDE 220. Oba nové modely jsou podle výrobce zařízení s vysokým optickým rozlišením a podporou skenování do prostředí cloudu.

Důležitou inovací nových zařízení z produktové řady Pixma je podle Canonu integrace technologie Uživatelé zařízení, která jsou kompatibilní s technologií NFC, mohou pomocí Pixma Touch & Print tisknout a skenovat prostým přiložením svého přístroje na tiskárnu s NFC.

Canon také zdokonalil svůj software Pixma Cloud Link. Nová verze má umožni lepší přístup k fotografiím a dokumentům uloženým v cloudu. Uživatelé mohou k těmto datům přistupovat prostřednictvím aplikace Pixma Printing Solutions i pomocí obrazovky kompatibilní tiskárny.

Software Pixma Cloud Link nově umožňuje přístup do úložišť Google Drive i OneDrive a rozšiřuje tak rodinu již podporovaných služeb, kam patří například Facebook, Evernote, DropBox či Twitter.

Uživatelé tiskáren Pixma MG5650, MG6650 a MG7550 mohou skenovat ve formátu JPG a PDF přímo do cloudových služeb včetně DropBox či Google Drive. To vše opět prostřednictvím obrazovky tiskárny nebo díky aplikaci Pixma Printing Solutions přímo z chytrých telefonů a tabletů.

Společnost Canon navíc v případě modelů Pixma MG5650, MG6650 a MG7550 umožňuje také skenování přímo do e-mailu. Naskenované dokumenty i obrázky lze odeslat jako přílohu e-mailu přímo z tiskárny.

Možnosti tisku z tabletů zdokonaluje i další vylepšení aplikace Pixma Printing Solutions, kterou je podpora nové služby Easy Photo Print+, s níž je možné z tabletu editovat a snadno tisknout fotografie uložené na zařízení nebo v cloudu. Množství šablon navíc umožňuje, aby uživatelé pracovali se svými fotografiemi tvůrčím způsobem a vytvářeli si tak vlastní pohlednice, kalendáře a koláže.

Pixma MG7550

Nová Pixma MG7550 nahrazuje současný model MG7150. Jedná se o fotografickou tiskárnou se šesti inkousty, s dotykovou obrazovou s úhlopříčkou 8,8 cm a s displejem dotykového panelu. Technologie Canon Intelligent Touch System spolu s bezdrátovou konektivitou a podporou Ethernetu umožňuje využití cloudových služeb i tisku/skenování pomocí NFC.

Model Pixma MG7550 tiskne v rozlišení až 9 600 dpi.

Pixma MG6650 a MG5650

Modely MG6650 a MG5650 nahrazují tiskárny Pixma MG6450 a MG5550 a využívají systém s pěti samostatnými zásobníky inkoustu. Nové tiskárny jsou určeny pro uživatele do domácího prostředí. Díky technologii Wi-Fi podporují oba modely řadu bezdrátových tiskových funkcí – od kompatibility s aplikací Pixma Printing Solutions pro zařízení s operačními systémy iOS a Android až po tisk z fotoaparátů s Wi-Fi. Novinky podporují i služby Apple AirPrint a Google Cloud Print.

Tiskárna Pixma MG6650 disponuje dotykovou obrazovkou s úhlopříčkou 7,5 cm a model MG5650 displejem LCD (TFT) s úhlopříčkou 6,2 cm. V obou případech jsou zobrazovací jednotky přímou součástí tiskárny a umožňují přístup ke všem nabídkám a funkcím.

Model Pixma MG6650 podporuje i komunikaci s chytrými telefony a tablety pomocí NFC.

Pixma MG2950

Model Pixma MG2950 má zaujmout kompaktním provedením a Wi-Fi konektivitou. Novinka je podle Canonu ideální pro domácí použití a podporuje přímé připojení, tisk a skenování prostřednictvím řady připojitelných zařízení. Díky software Pixma Cloud Link dokonce nechybí ani možnost tisknout z prostředí cloudu.

Tiskárna MG2950 může pracovat i v režimu přístupového bodu a nabídnout tak přímé připojení s bezdrátovými zařízeními bez potřeby internetové konektivity.

Pixma iP110

Přenosná tiskárna Pixma iP110 nahrazuje současný model iP100 a přichází s řadou nových možností připojení včetně podpory Wi-Fi a cloudového tisku. Tiskárna Pixma iP110 je kompatibilní se službami Google Cloud Print a Apple Air Print a podporuje také aplikaci Pixma Printing Solutions.

Model Pixma iP110 tiskne v rozlišení až 9 600 dpi, a to rychlostí 5,8 obrázků v případě barevného tisku a 9,0 obrázků za minutu v případě černobílého tisku. Bezokrajovou fotografii o rozměrech 10 x 15 cm vytiskne tato tiskárna přibližně za 51 sekund.

CanoScan LiDE 120 a LiDE 220

Spolu s novinkami v tiskárnách Pixma oznámila společnost Canon také rozšíření své produktové řady CanoScan o dva nové skenery – LiDE 120 a LiDE 220. Model CanoScan LiDE 120, nahrazující model LiDE 110, může díky snímači CIS skenovat v rozlišení 2 400 x 4 800 dpi a pořídit elektronickou kopii stránky formátu A4 během 16 sekund (údaj platí pro rozlišení 300 dpi).

Skener CanoScan LiDE 220 nahrazuje model LiDE 210 a přináší rozšířením o páté EZ tlačítko, pomocí kterého mohou uživatelé naskenovat vícestránkový dokument do formátu PDF bez nutnosti návratu ke svému PC. Snímač CIS podporuje skenování v rozlišení 4 800 x 4 800 dpi a kopii stránky formátu A4 tak mohou uživatelé získat během 10 sekund (údaj platí pro rozlišení 300 dpi).

Oba nové skenery jsou napájené z portu USB a disponují softwarovou výbavou včetně funkcí Auto Document Fix a Auto Photo Fix II. Oba modely umožňují skenování do cloudu.

Dostupnost

Tiskárny Pixma MG6650, MG5650 a MG2950 a skenery CanoScan LiDE 120 a LiDE 220 budou v prodeji v průběhu září 2014

MMF24

Tiskárny Pixma MG7550 a iP110 budou v prodeji v průběhu října 2014

Zdroj: Canon

Čtěte dále

Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu