Hlavní navigace

Canon: Pixma MX420, Pixma MX410 a Pixma MX360

15. 2. 2011
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor:
Multifunkcezařízení přinášejí větší kvalitu tisku dokumentů a fotografií a vyšší uživatelskou produktivitu a nabízejí skenování, kopírování, faxování a tisk na jeden dotek.
  • Výrobce: Canon
  • Distributoři ČR: ABC Data, AT Computers, eD' system Czech, BossCan, SWS, Tech Data
  • Distributoři SR: ABC Data, AT Computers, BossCan, eD´system Slovakia, SWS Distribution, Tech Data
  • Více informací: www.canon.cz

Nová zařízení nahrazují modely Pixma MX350, Pixma MX340 a Pixma MX320. Jsou vybavena kancelářskými funkcemi včetně plně integrovaného automatického podavače dokumentů (ADF) a vysokorychlostního faxu Super G3 se schopností ukládání do paměti pro zálohování kopií faxů.

Umožňují také vytváření PDF souborů přímo v zařízení a jejich ukládání na USB, paměťové karty nebo v počítači. Modely Pixma MX420 a Pixma MX410 rovněž nabízejí připojení Wi-Fi n pro sdílení na síti. Model Pixma MX420 je vybaven barevným TFT displejem s úhlopříčkou 6,2 cm.

Rychlost tisku
Nové modely vynikají podle výrobce zvýšenou rychlostí tisku bez snížení kvality. MX420 a MX410 dosahují rychlosti ISO ESAT přibližně 8,7 obr./min pro černobílý a 5,0 obr./min pro barevný tisk. Bezokrajovou fotografii formátu 10 x 15 cm dokáží vytisknout za přibližně 42 sekund. PIXMA MX360 tiskne rychlostí ISO ESAT 8,4 obr./min černobíle a 4,8 obr./min barevně a bezokrajovou fotografii 10 x 15 cm vytiskne za přibližně 43 sekund.

Technologie tiskových hlav Fine generuje miniaturní kapičky inkoustu o velikosti 2 pl a umožňuje dosažení maximálního rozlišení tisku 4800 dpi. Všechny nové modely jsou rovněž vybaveny systémem ChromaLife 100+ pro tisk fotografií s dlouhou životností.

Skenování a kopírování
Plně integrovaný ADF umožňuje podle výrobce rychlé a snadné skenování, kopírování a faxování rozsáhlých dokumentů. Technologie Auto Document Fix automaticky optimalizuje kvalitu skenovaných dokumentů a zlepšuje jejich čitelnost.

Nové modely rovněž umožňují skenování dokumentů a obrázků přímo na USB flash paměť v podobě PDF nebo JPEG souborů bez nutnosti připojovat zařízení k počítači; režim automatického skenování pak vytváření skenů po jediném kliknutí. Technologie Dual Colour Gamut Processing Technology a technologie separace textu a obrazů vylepšují kvalitu kopírování.

Obsluha
Software Solution Menu EX poskytuje přístup k funkcím pomocí systému obrázkových ikon, který usnadňuje navigaci softwarem a funkcemi na uživatelsky nastavitelném displeji.

Barevný TFT displej s uhlopříčkou 6,2cm u zařízení Pixma MX420 nabízí zobrazení zvolených operací , zatímco systém Quick Operation snižuje počet nutných kroků pro přístup k běžně používaným funkcím (k dosažení požadovaného výsledku je tak zapotřebí stisknutí méně tlačítek).

Software
Modely Pixma MX420, Pixma MX410 a Pixma MX360 jsou vybaveny řadou  softwarových řešení včetně softwaru Easy-WebPrint EX, který nabízí  tisk internetového obsahu. Uživatelé mohou vyjímat, kombinovat a tisknout obsah z různých webových stránek a tisknout brožury z vyjmutých webových stránek a vkládat do nich vlastní text nebo obrázky.

Program MP Navigator EX pak umožňuje vytváření prohledávatelných dokumentů ve formátu PDF, které je možné zabezpečit heslem.  Software Easy-PhotoPrint EX také usnadňuje vytváření kreativních materiálů (tisk fotografií, kalendářů a alb).

MMF24

Full HD Movie Print společnosti Canon umožňuje tisk fotografií z jednotlivých vybraných políček Full HD záznamů zachycených na digitálních zrcadlovkách Canon a z HD videa z kompaktních digitálních fotoaparátů Canon.

Odahované koncové prodejní ceny jednotlivých zařízení jsou následující: MX360 - cca 1500 Kč,  MX410 - cca 1900 Kč, MX420 - cca 2850 Kč.

Čtěte dále

Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI