Hlavní navigace

Canon: multimediální projektor WUX10 Mark II Medical a SX80 Mark II Medical

6. 9. 2009
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor:
Canon oznamuje rozšíření řady přenosných projektorů XEED o dva nové lékařské modely.

Autorizovaní distributoři pro ČR: ABC Data, AT Computers, eD system Czech, Penta, SWS, Tech Data Distribution
Autorizovaní distributoři pro SR:
eD system Slovakia, BossCan

Společnost Canon představila dva nové přírůstky do své produktové řady multimediálních projektorů Xeed Multimedia Projector: Xeed WUX10 Mark II Medical a Xeed SX80 Mark II Medical. Nové modely nabízejí speciální přednastavený režim zobrazování, který simuluje standard Dicom (Digital Imaging and Communications in Medicine) s bezkonkurenčně čistým černobílým zobrazováním ve vysokém rozlišení - ideální režim pro přednášky, lékařské školy a konference pořádané v nemocnicích.

Standard Dicom se používá celosvětově v různých oblastech jako radiologie, zubní lékařství a neurologie, aby se zajistila interoperabilita lékařských systémů pro snadné sloučení digitálních obrazů s lékařskými informacemi uloženými v systémech Pacs (Picture Archiving and Communications Systems). Oba projektory mají zobrazovací režim, který umožňuje vybírat přes diagram stupnice šedé z řady různých přednastavení. Uživatelé tak mohou změnou nastavení optimalizovat podle potřeby projekci.

Aby se dosáhlo co nejpřesnějšího zobrazování, měly by být projektory ideálně zkalibrovány („Dicom Calibrated") přímo na místě použití. Musí se vzít v úvahu rozmanité vlivy okolního prostředí a odlišnosti instalace, včetně typu projekční plochy, výkonnosti lampy a intenzity okolního světla. Z tohoto důvodu společnost Canon spolupracuje se specialisty společnosti Lariviere GmbH z oblasti Medical Imaging. Tito specialisté pomohou uživatelům s instalací projektorů v nemocnicích nebo klinikách. Společnost Lariviere vyvinula svůj vlastní software pro kalibraci projektorů Dicom pod názvem „AcuScreenPRO", který upravuje křivku gama a jas tak, aby se dosáhlo plynulých odstínů šedé nezbytných pro lékařské zobrazování.

„Projektory Xeed WUX10 Mark II Medical a Xeed SX80 Mark II Medical simulují zobrazovací standard Dicom, aby pomohly praktickým lékařům vidět důležité obrazy a informace v krystalické čistotě, přesně jak potřebují," pronesl Rainer Fuehres, Head of Canon Consumer Imaging Europe. „Oba modely si rovněž zachovávají charakteristické vlastnosti očekávané od produktové řady Xeed, jakými jsou výjimečná vizuální kvalita, vysoké rozlišení a vysoký jas."

Model WUX10 Mark II Medical má nativní rozlišení ve standardu Wuxga (1920 x 1200 pixelů) a model SX80 Mark II Medical má nativní rozlišení SXGA+ (1400 x 1050 pixelů). První ze jmenovaných modelů je rovněž schopen zobrazovat video ve standardu Full HD (1080p). Oba modely využívají technologii zobrazovací jednotky Lcos, aby dokázaly reprodukovat přesné detaily bez typických nedostatků projektorů, jako jsou např. efekty „mřížky" nebo „duhy". Navíc optický systém Canon AISYS poskytuje mimořádný jas na úrovni 3200 lumenů (WUX10 Mark II Medical) a 3000 lumenů (SX80 Mark II Medical). A k tomu kontrastní poměry 1000:1, respektive 900:1. Oba modely tak zaručují, že promítané obrazy proniknou okolním světlem a poskytnou živé barvy a hlubokou čerň. Přístroje jsou vybaveny objektivem s 1,5násobným motorovým zoomem k eliminaci zkreslení umožňujícím snadno měnit ofset v poměru 10:0 - redukuje se nutnost korekce lichoběžníkového zkreslení. Uživatelé mohou rovněž u modelu SX80 Mark II Medical promítat přímo z USB jednotek a digitálních kamer/fotoaparátů.

Modely WUX10 a SX80 pracují téměř neslyšně, v klidovém režimu mají jen 32 dBA a 31 dBA. Standardně jsou vybaveny automatickým nastavením pro zaostření, korekci lichoběžníkového zkreslení, výběr vstupu a korekci barvy projekční plochy. Oba modely jsou rovněž vybaveny digitálními připojeními DVI a HDMI umožňujícími přímé připojení digitálních zařízení HD.

Stručná charakteristika:

-     Nativní rozlišení WUXGA: 1920 x 1200 pixelů (XEED WUX10 Mark II Medical) a schopnost zobrazovat ve Full HD

-     Nativní rozlišení SXGA+: 1400 x 1050 pixelů (Xeed SX80 Mark II Medical) a připojení HD Ready

-     Technologie zobrazovací jednotky Canon Lcos a optický systém Aisys

-     Vysoká projekční světelnost: 3200 lumenů (Xeed WUX10 Mark II Medical a 3000 lumenů (Xeed SX80 Mark II Medical)

-     Poměr kontrastu 1000:1 (Xeed WUX10 Mark II Medical) a 900:1 (Xeed SX80 Mark II Medical) pro živé barvy a hlubokou čerň

-     Nový objektiv Canon s 1,5násobným motorovým zoomem a posunem objektivu 10:0 pro snadnou instalaci projektoru

-     Plně automatické nastavení: automatické zaostření, korekce lichoběžníkového zkreslení, korekce barvy projekční plochy a výběr vstupního signálu

-     Prezentace bez počítače přímo z jednotek USB flash nebo digitálních kamer a fotoaparátů vyhovujících standardu PictBridge (pouze Xeed SX80 Mark II Medical)

-     Téměř neslyšný provoz: v klidovém režimu jen 32 dBA (WUX10) a 31 dBA (SX80)

-     Port DVI a konektor HDMI

-     Integrovaný port RJ-45 pro ovládání přes síť

CS24

-     Jasné, bohaté, bezproblémové zobrazování

Doporučená koncová cena produků zatím není známa.

Čtěte dále

CyberPower s novým servisním partnerem
CyberPower s novým servisním partnerem
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Příběh české pobočky EET Group: Od prodeje repasovaných počítačů přes tiskárny až k celoevropskému distributorovi
Příběh české pobočky EET Group: Od prodeje repasovaných počítačů přes tiskárny až k celoevropskému distributorovi
Pozvánka na Synology Experience Day 2024
Pozvánka na Synology Experience Day 2024
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje