Hlavní navigace

Canon PowerShot SX120 IS

6. 9. 2009
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor:
Canon představuje PowerShot SX120 IS – špičkový digitální kompaktní fotoaparát s 10x optickým zoomem a snadným ovládáním, který nabízí vysoké rozlišení, obrazový procesor DIGIC 4 a režim automatického fotografování Smart Auto, s jehož pomocí každý snadno pořídí fotografie prvotřídní kvality.

Autorizovaní distributoři pro ČR: ABC Data, AT Computers, eD system Czech, Penta, SWS, Tech Data Distribution
Autorizovaní distributoři pro SR:
eD system Slovakia, BossCan

Nový PowerShot SX120 IS, který staví na úspěchu svého populárního předchůdce, modelu PowerShot SX110 IS, nabízí působivou kvalitu snímků a četné praktické funkce. Jeho design se vyznačuje ergonomickými zaoblenými liniemi a příjemným odlehčeným černým provedením.

PowerShot SX120 IS vám umožní zachytit nejrozličnější scény a aktivity. 10x optický zoom využijete v případě potřeby velkého přiblížení, například na rodinné dovolené či školních sportovních akcích.

O výjimečně ostrý obraz se pak starají technologie, které výrazně omezují vliv chvění fotoaparátu, a tím rozostření obrazu. Stabilizátor obrazu Canon (IS) spolu s režimem
ISO Auto a technologií detekce pohybu tvoří komplexní řešení proti rozostření snímků. PowerShot SX120 IS je vybaven 10megapixelovým obrazovým snímačem, který zachytí každičký detail, a inteligentním obrazovým procesorem Digic 4, jenž zajišťuje mimořádně pružnou odezvu fotoaparátu a věrnou reprodukci barev. Procesor Digic 4 si také poradí s nepříznivými světelnými podmínkami, a to díky technologii i-Contrast, jež zabraňuje přeexponování jasných oblastí snímků, přičemž zároveň zachovává detail v jejich tmavých částech.

Bezstarostné fotografování umožňuje inteligentní režim Smart Auto, režim snadného snímání (Easy) a technologie detekce scény. Fotoaparát provede analýzu osob v záběru, vzdálenosti, jasu a barev a poté pro snímanou scénu automaticky vybere jedno z 18 dostupných scénických nastavení, aby dosáhl optimálních výsledků - uživatel se tak může plně soustředit na fotografování, zatímco fotoaparát se stará o veškeré technické detaily.

Velice snadné je rovněž komponování a prohlížení záběrů, a to díky jasnému 3palcovému LCD displeji s širokým pozorovacím úhlem.

Zkušenější uživatelé také mohou volit vlastní nastavení s využitím doplňkových režimů, jako je např. Priorita clony a Priorita rychlosti závěrky. Mohou rovněž používat plně ruční ovládání, jež jim umožní experimentování se záběry.

Díky funkci snímání VGA videa se zvukem mohou uživatelé kromě působivých fotografií pořizovat akční videosekvence.

PowerShot SX120 IS rovněž nabízí nejnovější technologii detekce tváře, která dokáže ve snímané scéně rozpoznat až 35 tváří a automaticky po ně nastavit zaostření a expozici, aby na snímku všichni vypadali dobře. Tato technologie zahrnuje funkci automatické korekce červených očí, detekce obličeje AF/AE/FE a samospouště po rozpoznání nové tváře v záběru, což je praktická funkce pro pořizování skupinových záběrů a autoportrétů - fotoaparát totiž počká, dokud ve scéně nerozpozná novou tvář a teprve poté aktivuje spoušť. Fotoaparát rozpozná obličeje, i když jsou vůči němu natočeny pod úhlem, a i v tomto případě pro ně nastaví správné zaostření a expozici.

Pomocí funkce výběru a sledování obličeje si uživatel může vybrat konkrétní obličej, na který se fotoaparát zaměří jako na hlavní objekt fotografie. Tuto osobu pak fotoaparát sleduje při jejím pohybu v záběru, provádí pro ni optimální nastavení a tak zajišťuje její dokonalé záběry - praktická funkce pro snímání důležitých osob v davu.

CS24

S fotoaparátem PowerShot SX120 IS pořídíte snadno a jednoduše působivé snímky, ať jsou vaše fotografické zkušenosti jakékoliv.

Koncová prodejní cena modelu PowerShot SX120 zatím není známa.

Čtěte dále

CyberPower s novým servisním partnerem
CyberPower s novým servisním partnerem
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Příběh české pobočky EET Group: Od prodeje repasovaných počítačů přes tiskárny až k celoevropskému distributorovi
Příběh české pobočky EET Group: Od prodeje repasovaných počítačů přes tiskárny až k celoevropskému distributorovi
Pozvánka na Synology Experience Day 2024
Pozvánka na Synology Experience Day 2024
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje