Hlavní navigace

Canon: fotoaparát PowerShot S90

6. 9. 2009
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor:
Model PowerShot S90 navazuje na tradici fotoaparátů řady PowerShot S vybavených špičkovými ručně ovládanými funkcemi, které zaručují excelentní kvalitu obrazu a vynikající uživatelskou zkušenost.

Autorizovaní distributoři pro ČR: ABC Data, AT Computers, eD system Czech, Penta, SWS, Tech Data Distribution
Autorizovaní distributoři pro SR:
eD system Slovakia, BossCan

Fotoaparát PowerShot S90 disponuje systémem duálního potlačení šumu (Dual Anti‑Noise System) vyvinutým společností Canon, který pro potlačení obrazového šumu používá vysoce citlivý 10Mpix obrazový snímač fotoaparátu a zdokonalený obrazový procesor DIGIC 4. S pomocí tohoto systému, který maximálně využívá dostupné světlo a zároveň významně potlačuje obrazový šum, mohou fotografové snímat fotografie s plným rozlišením, a to i za nepříznivých světelných podmínek. Najde své uplatnění zvláště při fotografování portrétů za slabého světla a krajinné fotografii, jelikož uživatelům umožňuje pořídit vysoce kvalitní záběry v plném rozlišení při nastavení ISO 3200. Procesor DIGIC 4 navíc nabízí vylepšenou verzi technologie i‑Contrast, tj. inteligentní technologii korekce kontrastu z dílny společnosti Canon, která poskytuje širší dynamický rozsah, aby zamezila přeexponování světlých částí snímků při zachování detailů v jejich tmavých oblastech.

Společnost Canon osadila PowerShot S90 širokoúhlým objektivem se světelností f/2.0, jenž fotografům umožní plně využít systému duálního potlačení šumu. Širokoúhlý objektiv se světelností f/2.0 propustí do fotoaparátu dvojnásobné množství světla (jako objektiv se světelností f/2.8), čímž fotografům dovolí použít vyšší rychlost závěrky, a tím zamezit rozostření nebo dosáhnout menší hloubky ostrosti. Fotoaparát je rovněž vybavený optickým stabilizátorem obrazu (IS) Canon, který posunem optických čoček minimalizuje vliv chvění fotoaparátu na snímky a zamezuje jejich rozostření - v porovnání s jinými fotoaparáty fotografům dovoluje až čtyřnásobné prodloužení expozičního času.

K pořízení dokonalého záběru pak uživatelům pomáhá 3palcový LCD displej s technologií Canon PureColor II LCD. Díky mimořádně širokému pozorovacímu úhlu, rozlišení 461 tisíc bodů a vynikajícímu podání barev výrazně usnadňuje kompozici a prohlížení snímků.

Jak se sluší na fotoaparát tohoto kalibru, PowerShot S90 nabízí nesčetné možnosti pro ruční i automatické nastavení, čímž fotografům poskytuje naprostou volnost pro tvůrčí ztvárnění fotografií.

PowerShot S90 disponuje intuitivním ovládacím kroužkem objektivu, který umožňuje nastavení různých funkcí otočením selektoru v základně tubusu objektivu doleva či doprava. Ovládací kroužek objektivu lze používat jako jakýsi ruční zoom umožňující přiblížení objektů v krocích nastavení 28 mm, 35 mm, 50 mm, 85 mm a 105 mm. Fotografové mohou provádět i další nastavení, např. nastavení úrovně ISO (s krokem nastavení 1/3), závěrky, clony, zaostření a kompenzace expozice, kdy si mohou vychutnat také příjemný hmatový zážitek. Ovládací kroužek zvyšuje interakci uživatele s fotoaparátem i tím, že umožňuje rychlé a přesné procházení položkami menu, funkcemi a snímky. Při nastavení nového režimu Nostalgický (Nostalgic) lze pomocí ovládacího kroužku ozvláštnit snímek efektem starobylosti, a to od mírně vybledlého snímku až po zrnitou černobílou fotografii.

Fotoaparát uživatelům nabízí možnost výběru z různých scénických režimů (na kruhovém voliči označených zkratkou SCN), s jejichž pomocí vyberou pro konkrétní snímané scény nejvhodnější nastavení - ideální pro kreativní efekty a fotografování za zhoršených světelných podmínek. Nový režim Slabé osvětlení (Low Light) umožňuje uživatelům fotografovat snímky s nižším rozlišením 2,5 megapixelů v prostředí s tlumeným osvětlením při nastavení citlivosti až ISO 12800 a rychlosti snímání 2,4 sním./s.

Fotografové mohou rovněž vybírat z četných kreativních režimů, jako jsou AE s prioritou rychlosti závěrky, AE s prioritou clony, Program AE, Ruční nebo vlastní režimy. Výběr a použití různých nastavení fotoaparátu je nyní také snadnější díky vylepšenému systému navigace v nabídkách, který pro většinu nastavení a funkcí nabízí volbu Tipy a rady (Hints and Tips).

PowerShot S90 dovoluje přesné vlastní nastavení vyvážení bílé, které zajišťuje kompenzaci světla z různých zdrojů (klasické žárovky, zářivky a jiné typy osvětlení) pro dosažení dokonalých výsledků.

Rychlé a snadné snímání umožňuje fotoaparát PowerShot S90 při nastavení automatického režimu Smart Auto s technologií detekce scény. Tento režim vybírá typ scény z 22 proměnných, aby pro snímanou scénu použil nejvhodnější nastavení a dosáhl optimálního výstupu - vynikající funkce pro ty, kteří rádi fotografují stylem „namiř a foť" a neradi se zabývají technickými detaily. Smart Auto nyní detekuje pohyb objektů či osob ve snímané scéně a aktivuje režim Servo AF/AE, který pro snímaný objekt zajišťuje optimální zaostření a expozici.

Kromě toho fotoaparát PowerShot S90 poskytuje možnost fotografování ve formátu RAW a je kompatibilní se softwarem společnosti Canon Digital Photo Professional (DPP), s jehož pomocí se snadno integruje do digitálních pracovních procesů uživatele. Uživatelé mohou také snímky prohlížet s rodinou a přáteli na obrazovce kompatibilního televizoru, k němuž se fotoaparát snadno připojí přes miniport HDMI pomocí dokoupitelného kabelu.

MMF24

Díky své tradici a široké škále špičkových funkcí je kompaktní fotoaparát PowerShot S90 ideální volbou pro technologické a fotografické nadšence.

Doporučená koncová cena přístroje zatím není známa.

Čtěte dále

CyberPower s novým servisním partnerem
CyberPower s novým servisním partnerem
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Příběh české pobočky EET Group: Od prodeje repasovaných počítačů přes tiskárny až k celoevropskému distributorovi
Příběh české pobočky EET Group: Od prodeje repasovaných počítačů přes tiskárny až k celoevropskému distributorovi
Pozvánka na Synology Experience Day 2024
Pozvánka na Synology Experience Day 2024
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje