Hlavní navigace

Canon: Digital Ixus

6. 9. 2009
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor:
Prvotřídní dotykový zážitek, prvotřídní styl – Canon představuje první Digital IXUS s dotykovým displejem a dosud nejštíhlejší širokoúhlý kompakt ze stejné řady.

Autorizovaní distributoři pro ČR: ABC Data, AT Computers, eD system Czech, Penta, SWS, Tech Data Distribution
Autorizovaní distributoři pro SR:
eD system Slovakia, BossCan

Digital Ixus 200 IS je první fotoaparát Canon, který využívá technologii dotykové obrazovky a uživatelům nabídne skvělý zážitek z ovládání dotykem. Model Digital Ixus 120 IS je pak dosud nejtenčí širokoúhlý model této produktové řady.

Celý svět ve vašich rukou

Fotoaparát Digital Ixus 200 IS s rozlišením snímače 12,1 megapixelů vám díky 24mm ultraširokoúhlému objektivu s 5x optickým zoomem poskytne neuvěřitelně široký úhel záběru - jde o první Digital Ixus, který Canon osadil 24mm objektivem. Tento špičkový objektiv s širším úhlem záběru, než který poskytují běžné širokoúhlé objektivy, umožní zachytit působivé panoramatické snímky krajin a záběry velkých skupin lidí, na nichž již nebude nikdo chybět. Pomocí 5x optického zoomu si pak snímané objekty můžete přiblížit a pořizovat momentkové portrétní záběry či detailní snímky.

Systém dotykové obrazovky, který v případě fotoaparátu používá Canon poprvé, pak zajišťuje maximálně snadné ovládání, kdy pouhým dotykem můžete rychle a plynule procházet snímky či volit nastavení fotografování. Fotografujete rádi přátele? Jediným poklepem na 3palcový širokoúhlý displej „namiřte" na obličej, na který chcete zaostřit, a Digital Ixus 200 IS se postará o vše ostatní - automaticky bude objekt sledovat a nepřetržitě na něj ostřit; umožní vám tak pořídit kvalitní záběr podle vašich představ.  Při prohlížení snímků pak prostým pohybem prstu po displeji můžete vybranou fotografii smazat, opatřit ochranou, otočit či označit oblíbené fotografie, abyste si je mohli kdykoliv snadno vyvolat a prohlédnout.

Technologie dotykové obrazovky dovolující spontánní a snadné ovládání fotoaparátu pracuje v tandemu s klasickými ovládacími prvky fotoaparátu a poskytuje uživatelům přirozený a intuitivní zážitek z fotografování. Díky automatickému režimu fotografování Smart Auto s technologií detekce scény stačí, abyste fotoaparát vždy namířili a pak už jen zmáčkli spoušť s vědomím, že veškerou složitou práci, jako je výběr scény a nastavení, udělá fotoaparát za vás. Digital Ixus 200 IS je navíc vybavený technologií detekce obličeje, která zaručí dokonalé záběry přátel.

Použití fotoaparátu Digital Ixus 200 IS je neuvěřitelně snadné. Funkce Active Display např. umožňuje procházet pořízenými snímky tak, že je vyvoláváte mírným pohybem a nakloněním fotoaparátu. A systém menu tentokrát nabízí volbu Tipy & rady (Hints & Tips), která prochází s vámi váš snímek a vysvětluje nastavení a funkce. Je přítomná na všech nových fotoaparátech řady Canon Digital Ixus.

Digital Ixus 200 IS bude nabízen ve čtyřech atraktivních provedeních - modré, zlaté, purpurové a stříbrné - a uživatelům poskytne příjemný zážitek z ovládání dotykem spolu s úžasnou jednoduchostí a elegantním designem.

Digital Ixus 120 IS, dosud nejtenčí širokoúhlý Canon Digital Ixus, je mimořádně výkonný fotoaparát s elegantním designem.  Díky svým malým rozměrům a dokonalému tvaru se lehce vejde do kabelky či kapsy, z níž jej můžete kdykoliv pohotově vytáhnout a zachytit neopakovatelné snímky prvotřídní kvality s pomocí jeho 28mm širokoúhlého objektivu s 4x optickým zoomem a obrazového snímače s rozlišením 12,1 megapixelů. Pořízené záběry pak můžete pohodlně prohlížet na jeho 2,7palcovém displeji PureColour LCD II.

Stejně jako Digital Ixus 200 IS také Digital Ixus 120 IS disponuje režimem automatického snímání Smart Auto s detekcí technologie scény, který umožňuje snadné pořízení kvalitních fotografií.  I jeho systém menu nabízí volbu Tipy & rady (Hints & Tips) s vysvětlením nastavení fotoaparátu.  Pořízení perfektních záběrů napomáhá i funkce detekce mrknutí (Blink Detection), která vás bezprostředně po záběru upozorní, že je snímaný objekt zachycený se zavřenýma očima, a dovolí vám tak promptně pořídit další snímek stejné scény.

MMF24

Tento fotoaparát, jenž uživatelům nabídne bezkonkurenčně snadné a elegantní fotografování na cestách, bude na trh dodáván ve čtyřech barevných odstínech - černé, modré, hnědé a stříbrné. 

Oba nové modely řady Digital Ixus umí kromě snímání fotografií natáčet také špičkové HD video (720p). Nyní vám nic nebrání zachytit vzpomínky plné pohybu z večírků s přáteli, cest do exotických krajin či sportovních akcí.

Doporučená koncová cena fotoaparátu Digital Ixus 200 IS je 8 990 Kč bez DPH, pro model 120 IS pak 8 090 Kč bez DPH.

Čtěte dále

Pozvánka na Synology Experience Day 2024
Pozvánka na Synology Experience Day 2024
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
CyberPower s novým servisním partnerem
CyberPower s novým servisním partnerem
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Příběh české pobočky EET Group: Od prodeje repasovaných počítačů přes tiskárny až k celoevropskému distributorovi
Příběh české pobočky EET Group: Od prodeje repasovaných počítačů přes tiskárny až k celoevropskému distributorovi