Hlavní navigace

Axis uvádí rohovou kameru Q8414-LVS

14. 11. 2014
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Axis Communications
Novinka byla vyvinuta pro nasazení v dohledových systémech věznic a speciálních zdravotnických zařízení. Konstrukce počítá s umístěním do rohu a nemožností kameru strhnout ze zdi. Díky infračervené diodě dokáže plnit svou funkci i v naprosté tmě.
  • Výrobce: Axis Communications
  • Distributoři ČR: anixter czech republic, Adi Global, Azlan
  • Distributoři SR: Anixter Slovakia, ADI Global
  • Cena: 25 900 Kč
  • Více informací: http://www.axis.com/cs/index.htm

Společnost Axis Communications oznamuje uvedení síťové kamery z nerezové oceli určené pro instalaci do rohu. Kameru podle výrobce nelze strhnout a je ideální pro videodohled v nápravných zařízeních a psychiatrických klinikách

Síťová kamera Axis Q8414-LVS se od jiných odlišuje především krytem z nerezové oceli, jehož konstrukce je navržena tak, aby odolávala vandalským útokům a kamera nešla uchopit a strhnout. Dále disponuje neviditelným přisvícením pomocí vestavěné infračervené LED, jež umožňuje provádět dohled ve vnitřních prostorách i v naprosté tmě.

Kamera se pyšní supněm mechanické ochrany IK10+ s odolností proti nárazu o energii 50 joulů. Třída ochranného krytí odolnosti kamery vůči vodě odpovídá IP66/NEMA 4X.

Díky vestavěnému mikrofonu a možnosti integrovat síťovou kameru Axis Q8414-LVS do alarmového systému přes její I/O porty se tento má tento model snadno začlenit do celkového dohledového řešení jako nástroj pro ochranu a zajištění bezpečnosti osob ve vysoce rizikovém prostředí. Zároveň lze nastavit zóny, jež sledovány být nemají – z důvodu zachování soukromí sledovaných osob nebo pro ochranu personálu.

Kamera je k dispozici ve dvou barevných provedeních – bílý práškový lak (Axis Q8414-LVS White) a kartáčovaná nerezová ocel (Axis Q8414-LVS Metal). Nabízí snímky s rozlišením 1,3 MPx nebo streamované video v kvalitě HDTV 720p. Hloubku ostrosti, rozlišení, kontrastu a jasu obrazu zajišťuje technologie P-Iris.

Horizontální zorný úhel má záběr až 105°, takže pokrývá celou místnost bez slepých míst. Další funkce, jakými jsou například dálkové řízené přibližování a ostření, mají usnadnit optimalizaci nastavení snímaného záběru již ve fázi instalace kamery.

Axis podle svého vyjádření při vývoji kamery úzce spolupracovala s institucemi z oblasti vězeňství a zdravotnictví v několika zemích, a současně i s firmami, které provádějí integrace systémů a instalace. Na základě těchto poznatků navrhla kameru Axis Q8414-LVS tak, že nemá prakticky žádné prohlubně či otvory, které by vězni nebo pacienti mohli nějak ucpat. I čištění kamery je podle výrobce velmi snadné.

Axis Q8414-LVS podporuje software pro správu a řízení videa prostřednictvím programu Axis Application Development Partner Program a Axis Camera Station. Kamery mají podporu pro řešení Axis Camera Companion, Axis Camera Application Platform, Axis Video Hosting System a ONVIF, která umožňují integraci kamerového systému a podporu aplikací, které mohou kameru obohatit o další inteligentní funkce.

Dostupnost a cena

MMF24

Plánuje se, že kamera Axis Q8414-LVS bude k dispozici v prosinci 2014 za doporučenou maloobchodní cenu 25 900 Kč.

Zdroj: Axis Communications

Čtěte dále

Electro World se od 1. 9. mění na Datart
Electro World se od 1. 9. mění na Datart
Kulatý stůl o distribuci: Mezigenerační předěl v IT (2. díl)
Kulatý stůl o distribuci: Mezigenerační předěl v IT (2. díl)
Zuzana Švecová jmenována novou generální ředitelkou Cisco ČR
Zuzana Švecová jmenována novou generální ředitelkou Cisco ČR
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %