Hlavní navigace

Avnet přichází o Eizo, výrobce otevírá novou centrálu a pobočku (aktualizováno)

4. 7. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Eizo
Od 1. července 2012 zahájil japonský výrobce profesionálních monitorů EIZO činnost v evropské centrále v Německu a zároveň v České republice otevírá novou pobočku s přímými službami. Přechází pod ni tým z Avnetu.

Avnet přichází o Eizo, výrobce otevírá novou centrálu a pobočkuVšechny aktivity značky Eizo budou v Evropě od 1. 7. 2012 do budoucna probíhat pod záštitou firmy Eizo Europe. Všechny obchody Eizo v Evropě tak budou zastřešeny novou společností.

Díky přímému zastoupení budou mít zákazníci s výrobcem bezprostřední kontakt. Všechny kontakty současných obchodních partnerů a prodejních kanálů na českém trhu zůstávají zachovány, uvádí Eizo.

Společnost Eizo Nanao ukončila s dosavadním distributorem Avnet spolupráci a bude prostřednictvím nové pobočky komunikovat se svými zákazníky přímo. Avnet poskytoval zákazníkům servis zahrnující logistické, záruční a pozáruční služby včetně marketingu.

Náklady na prodej a podporu se nesníží, alespoň ne moc

Servis Eizo bude zákazníkům i nadále k dispozici, včetně konzultačních služeb, školení a kalibrací monitorů, ujišťuje výrobce. „Jedním z cílů Eizo Europe je zachování vysoké kvality těchto služeb, a tudíž lze logicky předpokládat, že se náklady na prodej a podporu monitorů EIZO výrazně nesníží,“ tvrdí společnost v oznámení.

Důsledkem přímého kontraktu by podle Eizo Europe měla být také lepší podpora v oblasti řešení individuálních zakázek i strategických projektů.

Eizo jde proti proudu

Eizo si dává za cíl v budoucnu posílit pozici v oblasti prodeje komerčních monitorů a zvýšit podíl na lokálním trhu, uvádí společnost v oznámení. Přitom výrobci, kteří chtějí zvýšit svůj podíl na trhu, většinou hledají distributory, kteří jejich přítomnost podpoří. Až na výjimky nejdou přímou cestou.

„Spolehlivost a kontinuita jsou naše silné stránky. To je také důvod proč ‚Avnetí‘ Eizo tým zůstává stejný,“ píše výrobce v oznámení. Podle předběžných informací, které ChannelWorld získal z Avnetu,  se celá divize Eizo i se servisním týmem odděluje od Avnetu a přechází přímo pod novou pobočku výrobce v Praze.


Aktualizace 19. 7. 2012:

Celá kompletní divize Eizo, která byla formálně (po právní stránce) součástí společnosti AVNET, s.r.o. v Evropě se na základě dohody mezi EIZO NANAO Corp. a Avnet, Inc. oddělila a její zaměstnanci přešli do nově vzniklé společnosti EIZO Europe GmbH se sídlem v německém Moenchen Gladbachu,“ potvrdil v e-mailu pro ChannelWorld Antonín Charvát, general manager zastoupení Eizo pro ČR a SR.

CS24

K dosavadním závazkům Antonín Charvát dodal: Společnost Avnet celosvětově zároveň přestala tímto okamžikem obchodovat s monitory EIZO a veškeré své závazky (např. za servis monitorů) a nové obchodní případy přebírá např. v ČR od 1.7.2012 právě nově vzniklá společnost EIZO Europe GmbH o.s.


Kromě běžných kancelářských monitorů Eizo nabízí především profesionální monitory pro grafickou a fotografickou oblast. Výrobce se rovněž specializuje na oblastech, jako jsou zdravotnictví, energetický či letecký průmysl.

Eizo Europe je dceřinou společností japonské firmy Eizo Nanao Corporation, výrobce monitorů, který v současné době zaměstnává více než 1 500 zaměstnanců po celém světě.


Zdroj: Eizo, ChannelWorld

Čtěte dále

Náplně do tiskáren: alternativy hroutí výnosný byznys
Náplně do tiskáren: alternativy hroutí výnosný byznys
Výkonné monitory Philips pro práci a videokonference
Výkonné monitory Philips pro práci a videokonference
MMD si nachystalo nové monitory pro náročné spotřebitele, profesionály i hráče
MMD si nachystalo nové monitory pro náročné spotřebitele, profesionály i hráče
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu