Hlavní navigace

Asus zahajuje prodej nové generace herního handheldu ROG Ally X

31. 7. 2024
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Asus
Značka Republic of Gamers (ROG) uvádí na český trh kapesní herní handheld ROG Ally X s operačním systémem Windows 11. Je určen pro hraní na cestách a využívá procesor AMD Ryzen Z1 Extreme jako jeho předchůdce ROG Ally.
  • Výrobce: Asus
  • Distributoři ČR: AT Computers, eD system
  • Distributoři SR: AGEM COMPUTERS SK, eD system Slovakia
  • Cena: 22 990 Kč
  • Více informací: https://www.x.com/asus_rog

 Nabízí však vylepšené úložiště i větší paměť RAM, delší výdrž baterie, lepší ergonomii, chlazení a možnosti připojení. V kombinaci se softwarem Armoury Crate SE 1.5, který přináší novou přizpůsobitelnou knihovnu her a jednotné aktualizace, je ROG Ally X navržen tak, abyste si mohli zahrát všechny své hry lépe než kdy dříve.

Nové SSD úložiště s kapacitou 1 TB je zárukou toho, že uživatelé budou mít prostor pro všechny své hry – ve srovnání s 512 GB u původního Ally. ROG Ally X také využívá přepracovanou základní desku se slotem M.2 2280, což uživatelům umožňuje snadnější rozšíření úložiště než dříve.

Větší úložiště doplňuje 24 GB paměti DDR5–7500 RAM, které zajišťují větší flexibilitu. AMD Ryzen Z1 Extreme je jednotka APU, která sdílí video paměť se systémovou RAM. Vzhledem k tomu, že moderní hry využívají více VRAM kvůli realistickým texturám ve vysokém rozlišení, 24 GB RAM umožňuje uživatelům přidělit grafickému čipu více paměti a zajistit tak lepší výkon u AAA titulů nové generace.

ROG Ally X je vybaven 80Wh baterií. I přes značné zvýšení výdrže baterie váží ROG Ally X jen o 70 gramů více než původní ROG Ally. Rozložení hmotnosti je dokonale soustředěno tam, kde hráč při uchopení zařízení drží palec a ukazováček. Díky tomu je ROG Ally X pocitově lehčí, než by se z jeho hmotnosti 678 gramů mohlo zdát.

ROG Ally X má přepracované šasi v novém černém provedení s mírně hlubšími úchyty a oblejším tvarem, což zaručuje větší pohodlí, aniž by vzrostla tloušťka zařízení. Tlačítka a joysticky mají ergonomičtější uspořádání, tlačítka na zadní straně nabízejí jistější stisk. Makro tlačítka na zadní straně jsou menší, což eliminuje počet náhodných stisknutí.

Joysticky byly nahrazeny novým a odolnějším modulem s33330 životností pěti milionů cyklů a tužšími pružinami pro lepší pocit z ovládání. Vylepšen byl také D-Pad, který nabízí přesnější osmisměrné ovládání při hraní bojových a retro her.

Uživatelé si také přáli univerzálnější porty, a proto byl původní port XG Mobile u modelu ROG Ally X nahrazen dvěma porty USB-C, z nichž jeden je kompatibilní s rozhraním Thunderbolt.

CS24

Handheld ROG Ally X je vybaven novými ventilátory, které jsou o 23 % menší, ale používají o 50 % tenčí lopatky, což přináší efektivnější proudění vzduchu. Dva nové tunely usměrňují vzduch nahoru a ven ke třetímu ventilačnímu otvoru na horní hraně ROG Ally X. Nový systém chlazení tak odvádí z těla zařízení až o 24 % více vzduchu.

Zdroj: Asus

Čtěte dále

Pozvánka na Synology Experience Day 2024
Pozvánka na Synology Experience Day 2024
ChannelWorld Awards 2023 mají své vítěze
ChannelWorld Awards 2023 mají své vítěze
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Reportáž: ChannelWorld Awards 2023 s vinohradskou pivní čepicí
Reportáž: ChannelWorld Awards 2023 s vinohradskou pivní čepicí
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
TD Synnex rozšiřuje nabídku pro zálohování, uzavřel kontrakt s Object First
TD Synnex rozšiřuje nabídku pro zálohování, uzavřel kontrakt s Object First