Hlavní navigace

Asus v ČR a SR zahájil prodej telefonů řady ROG Phone 8

13. 2. 2024
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Asus
Značka Asus Republic of Gamers (ROG) představila na veletrhu CES 2024 novou řadu telefonů ROG Phone 8. Z čistokrevného herního telefonu se v nové generaci stalo futuristické prémiové zařízení s tenčím a lehčím tělem a tenčími rámečky.

Přepracovaná řada ROG Phone 8 si podle výrobce zachovává skvělé herní vlastnosti a zároveň rozšiřuje svůj záběr na všechny, kteří hledají výjimečný telefon pro běžné používání. Nový atraktivní design je až o 15 % tenčí než předchozí generace a zachovává důraz na design a odolnost.

Srdcem telefonů řady ROG Phone 8 je mobilní platforma Snapdragon 8 Gen 3 s podporou paměti LPDDR5X s rychlostí 8533 Mb/s a úložiště UFS 4.0 s vysokým výkonem. Aby bylo možné zvládnout dlouhé hraní bez přehřívání, je k dispozici řešení Rapid-Cooling Conductor – součást pokročilého chlazení GameCool 8 – které odvádí teplo přímo z procesoru do zadního krytu. Nový přídavný chladič AeroActive Cooler X je nyní o 29 % menší, ale nabízí 1,2krát vyšší tepelnou účinnost a snižuje teplotu zadního krytu až o 26 °C.

Kromě prémiového designu a špičkového výkonu jsou modely řady ROG Phone 8 prvními herními smartphony na světě s krytím IP68, což zaručuje odolnost proti vniknutí prachu a vody.

ROG Phone 8 Pro

ROG Phone 8 Pro je vybaven zcela novým 6,78" flexibilním AMOLED panelem (Samsung E6), který podporuje adaptivní obnovovací frekvenci využívající technologii LTPO. Systém může automaticky nastavit obnovovací frekvenci od 1 Hz do 120 Hz. Lze volit i obnovovací frekvenci až 165 Hz pro hraní her. Maximální jas má nově hodnotu 2500 nitů. Obraz byl vyladěn ve spolupráci se společností Pixelworks, která se zabývá zpracováním obrazu, a zajišťuje špičkovou přesnost barev displeje.

Hráči a tvůrci mohou objevovat nekonečné fotografické možnosti díky pokročilému systému tří fotoaparátů v telefonech ROG Phone 8. Technologie OZO Audio dává uživatelům na výběr, zda chtějí eliminovat šum větru, aby mohli pořizovat čisté outdoor záběry, nebo zda chtějí zachytit pohlcující prostorový zvuk 3D Surround s vysokou věrností.

Hlavní fotoaparát využívá nejnovější 50Mpx obrazový snímač Sony. Jeho širokoúhlý objektiv s ohniskovou vzdáleností 24 mm je vhodný pro dynamické snímky ve městě, zatímco režim dvojnásobného zoomu jej promění ve všestranný základní objektiv s ohniskovou vzdáleností 50 mm. Fotografování a natáčení videa těží z výhod šestiosého Hybrid Gimbal Stabilizer 3.0, který zajišťuje plynulejší videa a ostré fotografie. Stabilitu videa pak zajišťuje hardwarová ochrana proti otřesům OIS a vylepšený softwarový algoritmus EIS, který k detekci pohybu využívá gyroskop.

Řada ROG Phone 8 obsahuje i trojnásobný teleobjektiv s vestavěnou OIS (optickou stabilizací). Technologie ASUS HyperClarity využívá nezpracované soubory (RAW), zachovává na fotografiích detaily a poskytuje jasnější snímky i při až 30násobném přiblížení. Při natáčení videa využívá teleobjektiv adaptivní systém EIS (elektronické stabilizace) při až 10násobném zoomu.

13Mpx ultraširokoúhlý fotoaparát má flexibilní objektiv a špičkové algoritmy, které snižují zkreslení čočky. Přední 32Mpx ultraširokoúhlý selfie fotoaparát má zorné pole zvětšené ze 73° na 90°, takže se hodí i pro skupinová selfie.

MMF24

Čtyři herní funkce využívající umělou inteligenci v telefonech ROG Phone 8 zpříjemňují hraní.

Zdroj: Asus ROG

Čtěte dále

IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
Zuzana Švecová jmenována novou generální ředitelkou Cisco ČR
Zuzana Švecová jmenována novou generální ředitelkou Cisco ČR
Kulatý stůl o distribuci: Mezigenerační předěl v IT (2. díl)
Kulatý stůl o distribuci: Mezigenerační předěl v IT (2. díl)
Electro World se od 1. 9. mění na Datart
Electro World se od 1. 9. mění na Datart
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci