Hlavní navigace

Asus představil nový ZenBook 3, zatím nejtenčí a nejvýkonnější model této řady

5. 12. 2016
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Asus
Novinka svým uživatelům poskytne luxusní a pevné tělo z hliníkových slitin, 12,5" Full HD displej, procesory Intel Core sedmé generace, až 16GB RAM, až 1TB SSD úložiště, čtečku otisků prstů zabudovanou v touchpadu a prémiové audiovizuální technologie.
  • Výrobce: Asus
  • Distributoři ČR: AT Computers, eD´ system Czech
  • Distributoři SR: AGEM COMPUTERS SK, eD´ system Slovakia
  • Cena: podle konfigurace
  • Více informací: www.asus.com

Společnost Asus uvedla na český trh prémiový notebook ZenBook 3 (UX390UA), který zaujme jednolitým hliníkovým tělem s rafinovaným zlatým orámováním kolem typického kovového víka se vzorem soustředných kruhů. Jedná se o zatím nejtenčí a nejvýkonnější model této řady.

Novinka je 11,9 mm silná a váží 910 g. Tělo je vyrobeno z odolných hliníkových slitin, které se používají v leteckém průmyslu, a podle výrobce je o 50 % pevnější než standardní slitiny používané v mobilních zařízeních. Hliník doplňují zlaté lemy, logo a jemné podsvícení klávesnice.

Srdcem nového ZenBooku je v nejvyšší konfiguraci procesor Intel Core i7-7500U sedmé generace podporovaný vysokorychlostní 16GB operační pamětí. Data lze můžete ukládat na až 1 TB SSD s rozhraním PCIe 3.0 x4, což je v současnosti největší možná kapacita tohoto disku. Notebook dále je vybaven flexibilním portem USB typu C s podporou výstupu pro displej, napájení a vysokorychlostní přenos dat.

ZenBook 3 je vybaven IPS displejem s úhlopříčkou 12,5 palců a rozlišením Full HD (1920 x 1080). Displej je od okraje k okraji chráněn sklem Corning Gorilla Glass 4 a rámeček kolem displeje je jen 7,6 mm tenký, což znamená, že displej zabírá celých 82 % v poměru k ploše obrazovky.

Displej podle výrobce nabídne široké pozorovací úhly, vysoký kontrast, perfektní zobrazení černé barvy a barevný gamut pokrývající 72 % spektra NTSC. Přehrávání videí zpříjemňuje technologie Asus Tru2Life Video, která optimalizuje ostrost a kontrast každého pixelu v jednotlivých snímcích.

Novinka dále disponuje audio systémem Asus SonicMaster Premium, který byl navržen ve spolupráci s firmou Harman Kardon. Čtyřkanálový inteligentní zesilovač vylepšuje čtveřici samostatných reproduktorů, které poskytnou věrný zvuk s hlubokými basy a čistými vokály, a to i při vysokých úrovních hlasitosti.

Asus ZenBook 3 má i přes nevelké rozměry plnohodnotnou šířku klávesnice s velikostí jednotlivých kláves 19,8 mm. Zdvih kláves 0,8 mm je dvojnásobný než u podobných konkurenčních zařízení, což podle výrobce přispívá k pohodlnému psaní i při delším používání.

Nadstandardně velký touchpad se skleněným povrchem podporuje technologii Windows Precision Touchpad a umožňuje pohodlné ovládání počítače. Touchpad disponuje technologií zabraňující jeho aktivaci při náhodném dotyku dlaně a podporuje čtyřbodová gesta systému Windows 10.

V pravém horním rohu touchpadu se nachází čtečka otisků prstů, která dovoluje uživatelům odemknout či zamknout ZenBook 3 jediným dotykem pomocí Windows Hello. Čtečka otisků prstů podporuje i autentizaci pro aplikace třetích stran.

Pro rozšíření konektivity notebooku jsou k dispozici dvě dokovací stanice, které se připojují přes rozhraní USB 3.1 typu C. Asus Mini Dock je malá a lehká dokovací stanice s porty USB 3.1 typu C, USB 3.0 typu A a HDMI. Tato dokovací stanice je součástí balení každého modelu ZenBook 3 prodávaného v ČR.

Pomocí volitelné dokovací stanice Asus Universal Dock lze ZenBook 3 připojit i k více monitorům nebo do ethernetové sítě. Kromě portů HDMI, dvou USB 3.0 typu A a jednoho portu USB 3.1 typu C, je doplněna také kombinovaným audio konektorem a čtečkou SD karet. Lze ji použít také jako napájecí či dobíjecí zdroj externího USB zařízení.

Technické parametry

ZenBook 3

UX390UA-GS052R

UX390UA-GS031R

Procesor

Intel Core i5-7200U Kaby Lake

Intel Core i7-7500U Kaby Lake

Displej

12,5“ (16:9), IPS, podsvícený LED Full HD (1920 x 1080), lesklý

Gamut 72% NTSC / 7,6 mm tenký rámeček / poměr plochy displeje 82%

Operační systém

Microsoft Windows 10 Pro

Grafika

Intel HD Graphics 620

Operační paměť

8 GB LPDDR3 2133MHz

16 GB LPDDR3 2133MHz

Úložiště

512 GB PCIe x4 Gen 3 SSD

1 TB PCIe x4 Gen 3 SSD

Konektivita

802.11ac Wi-Fi

Kamera

VGA Webkamera

I/O porty

1 x combo audio jack

1 x port USB 3.1 typu C gen 1

Zvuk

4x kvalitní reproduktory (2x širokopásmový reproduktor, 2x 5magnetový basový reproduktor)

Technologie Asus SonicMaster Premium a Harman Kardon

Klávesnice

podsvícená typu chiclet

Zabezpečení

čtečka otisků prstů vestavěná v touchpadu

Baterie

40Wh Lithium-polymerová 6článková baterie

Síťový adaptér

výstup: 20V DC, 2.25A, 45W

vstup: 100 -240V AC, 50/60Hz universal

Rozměry

296 x 191,2 x 11,9mm

Hmotnost

910 g včetně baterie

Příslušenství

pouzdro na notebook, redukce USB-C na USB-A/C/HDMI

Cena s DPH

39 990 Kč

49 990 Kč

Dostupnost a cena

Nový Asus ZenBook 3 je na našem trhu již dostupný v modrém provedení za cenu 39 990 Kč, resp. 49 990 Kč včetně DHP v závislosti na konfiguraci.

MMF24

Dokovací stanice Asus Mini Dock je součástí balení, dokovací stanice Asus Universal Dock se prodává zvlášť za 2 490 Kč včetně DHP.

Zdroj: Asus

Čtěte dále

Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data