Hlavní navigace

Asseco oznámilo finanční výsledky a sjednocení značek

31. 3. 2011
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Společnost Asseco Solutions oznámila hospodářské výsledky. Na tiskové konferenci představilo představenstvo společnosti produktové plány a sjednocení portfolia pod jednu značku.

Představenstvo Asseco SolutionsSkupina Asseco Solutions dosáhla na českém a slovenském trhu v roce 2010 celkových tržeb ve výši 648 mil. Kč. Na výsledcích se partnerský kanál podílí v České republice přibližně z 50 % a na Slovensku z 15-20 %. Za minulý rok společnost získala 561 nových zákazníků. Hlavní finanční přínos však v roce 2010 plynul z báze stávajících zákazníků. Největší objem příjmů přinesl segment středně velkých firem.

V průběhu roku 2010 byla v celé ekonomice patrná stagnace. To se projevilo i poklesem poptávky po nových licencích. Poslední čtvrtina loňského roku však již signalizovala zvyšování poptávky a konec roku byl nakonec velmi úspěšný. Podařilo se tak změnit předchozí poklesový trend a zajistit dobré výsledky,“ uvedl v tiskovém oznámení Stanislav Sýkora, generální ředitel Asseco Solutions ČR.


Tab.:Hospodářské výsledky skupiny Asseco Solutions v tis. Kč

Firma

Tržby 2009

Tržby 2010

Čistý zisk 2009

Čistý zisk 2010



Asseco Solutions

719 622

648 153

33 041

61 259


Asseco Solutions Slovensko

221 950

227 050

6 847

9 937


Asseco Solutions Česko

497 672

421 103

26 194

51 322


*Hospodářské výsledky společnosti jsou podle IFRS
**Pro přepočet CZK/EUR byly použity průměrné kurzy za dané období


Jednotná značka Helios

Zástupci představenstva Asseco Solutions odhalili na tiskové konferenci logo značky Helios, která bude nyní zastřešovat všechny produkty společnosti. Jednotlivé produktové řady budou odlišeny označeními navazujícími na jejich předchůdce.Helios

K tomuto kroku přistoupilo Asseco Solutions po dvou letech od fůze LCS International a Datalock, v průběhu kterých nabízela původní aplikace těchto firem pod různými názvy. Portfolio nadále pokrývá aplikace pro podniky všech velikostí i pro veřejnou správu

Peter Lang, předseda představenstva, na tiskové konferenci zdůraznil, že se nejedná pouze o marketingové přejmenování, ale o skutečné sjednocení všech interních procesů a technologií původních společností.

ERP pro malé firmy v cloudu

Spolu s novou značkou Asseco uvede novou řadu produktů. Na trhu je již dostupný modul PersOn pro zpracování personálních a mzdových informací ve středních a velkých firmách.

Během 1-2 měsíců bude na trh uvedeno ERP pro malé podniky stavěné vyloženě pro outsourcing a poskytování v cloudu. Aplikace je napsaná v Javě a poběží na aplikačních serverech na databázi Oracle. V první fázi bude dostupná pouze v cloudu z datového centra Asseca.

CS24

Partneři si budou muset ještě nějakou dobu počkat. Asseco jim nový produkt poskytne, až bude zcela odladěn po provozu ve vlastním datacentru. Pak bude představen i konkrétní partnerský model pro cloudové aplikace. Společnost chce tak nabídnout řešení dostupné i malým firmám.

Přibližně do dvou let by v rámci nového konceptu měl být představen produkt pro malé a střední firmy, který bude jednotný pro český i slovenský trh.

Zdroj: ChannelWorld, Asseco Solutions

Čtěte dále

Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
EET Group je distributorem ProAV techniky značky Atlona
EET Group je distributorem ProAV techniky značky Atlona
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line