Hlavní navigace

Apple: tablet iPad 2

5. 3. 2011
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor:
Zcela nový design je tenčí, lehčí a rychlejší, nabízí FaceTime, kryty Smart Cover a baterii s výdrží 10 hodin.
  • Výrobce: Apple
  • Distributoři ČR: AT Computers, Czech Data Systems
  • Distributoři SR: AT Computers SK, Slovak Data Systems
  • Více informací: www.apple.com

Společnost Apple uvedla iPad 2, novou generaci svého tabletu pro procházení webu, čtení a posíláníe-mailů, prohlížení fotek, přehrávání videa, poslech hudby, hraní her, čtení elektronických knih a mnoho dalších oblastí použití.

iPad 2 je o 33 procent tenčí a až o 15 procent lehčí než původní iPad. Přitom si zachovává stejnou 9,7palcovou LCD obrazovku s podsvícením LED. iPad 2 je vybaven novým dvoujádrovým procesorem Apple A5, který  podle výrobce zaručuje špičkový výkon a grafiku.

Obsahuje také dvě kamery, VGA kameru na přední straně pro aplikace FaceTime a Photo Booth a zadní kameru, která umožňuje nahrávat HD video v rozlišení 720p. Vůbec poprvé se tak uživatelům přístroje iPad dostává do rukou inovativní funkce FaceTime, přes kterou si mohou volat s milióny uživatelů přístrojů iPhone 4, iPod touch a Mac.

iPad 2 poskytuje výdrž baterie až 10 hodin, je k dispozici v černém a bílém provedení,a uživatelé si k němu mohou vybrat jeden z inovativních krytů iPad 2 Smart Cover v živých barvách a provedení z polyuretanu nebo kůže.

iPad 2 přichází na trh se systémem iOS 4.3, nejnovější verzí mobilního operačního systému, mezi jehož nové funkce patří vyšší výkon Safari při mobilním procházení webu; iTunes Home Sharing; vylepšená technologie AirPlay; možnost používat postranní přepínač iPadu k uzamčení rotace obrazovky nebo ztlumení zvuku; a Personal Hotspot pro sdílení celulárního datového připojení přístroje iPhone 4 přes Wi-Fi.

Mezi další funkce přístroje iPad 2 patří zabudovaný gyroskop pro vyspělé hry, podpora technologie HSUPA v modelu iPad 2 Wi-Fi + 3G pro vyšší rychlost odesílání dat v sítích 3G, a HDMI Video Mirroring, které umožňuje uživatelům pomocí volitelného adaptéru zrcadlit obrazovku iPadu na připojené televizi.

CS24

Nový kryt iPad 2 Smart Cover chrání obrazovku iPadu při zachování tenkého a lehkého profilu. Dá se snadno uchytit a sejmout díky magnetickému kloubu, který se sám zarovná. Navíc nový Smart Cover při otevření iPad 2 automaticky probudí a při zavření přepne do režimu spánku, zatímco jeho výstelka z jemného mikrovlákna pomáhá udržovat obrazovku čistou. Kryt Smart Cover se dá složit, čímž vznikne stojánek propsaní nebo sledování videa. Je k dispozici v živých barevných provedeních z polyuretanu za 39 dolarů nebo v sytě barevných provedeních z kůže za 69 dolarů.

Ceny a dostupnost

  • iPad 2 s Wi-Fi bude k dispozici  za doporučenou maloobchodní cenu 499 dolarů (cca 8 690 Kč) za 16GB model, 32GB model bude stát 599 dolarů (cca 10 400 Kč) a 64GB model bude za 699 dolarů(cca 12 200 Kč).
  • Doporučená maloobchodní cena přístroje iPad 2 Wi-Fi +3G bude 629 dolarů (cca 10 950 Kč) za 16GB model, 729 dolarů (cca 12 700 Kč) za 32GB model a 829 dolarů (cca 14 400 Kč) za 64GB model.

Čtěte dále

Pozvánka na Synology Experience Day 2024
Pozvánka na Synology Experience Day 2024
TD Synnex rozšiřuje nabídku pro zálohování, uzavřel kontrakt s Object First
TD Synnex rozšiřuje nabídku pro zálohování, uzavřel kontrakt s Object First
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Reportáž: ChannelWorld Awards 2023 s vinohradskou pivní čepicí
Reportáž: ChannelWorld Awards 2023 s vinohradskou pivní čepicí
ChannelWorld Awards 2023 mají své vítěze
ChannelWorld Awards 2023 mají své vítěze