Hlavní navigace

Acronis uvedl novou generaci svého zálohovacího řešení True Image

12. 9. 2016
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Acronis
Zálohovací řešení pro domácnosti a malé kanceláře nově nabízí bezdrátové zálohování mobilních zařízení do PC, vzdálenou správu zálohy, zálohu facebookového účtu, archivaci dat do cloudu nebo na externí zařízení a řadu dalších inovací.
  • Výrobce: Acronis
  • Distributoři ČR: ABC Data, Asbis CZ, AT Computers, eD´ system Czech, SWS, Zebra Systems
  • Distributoři SR: ABC Data SK, ASBIS SK, AT Computers SK, eD´ system Slovakia, SWS Distribution
  • Cena: podle typu licence
  • Více informací: https://www.acronis.cz/produkt/true-image-2017/

Společnost Acronis uvedla na český trh Acronis True Image 2017, nejnovější verzi svého zálohovacího softwaru určeného domácnostem a malým kancelářím.

Nová verze podle výrobce poskytuje nejucelenější ochranu osobních dat na trhu, přičemž kombinuje možnost lokálního a cloudového zálohování úplného obrazu počítačů.

Řešení nově nabízí bezdrátové zálohování mobilních zařízení do lokálního PC na Windows nebo zabezpečeného úložiště Acronis Cloud. Součástí nové verze je podpora pro neomezený počet mobilních zařízení i možnost zálohy uživatelských dat z Facebooku.

Acronis uvádí, že True Image představuje nejrychlejší zálohovací řešení díky imagingu, u kterého je jediným omezením rychlost datového toku. Verze 2017 má při běžných situacích být o 60 % než předchozí generace.

Kromě klonování disků umožňuje nová verze také archivaci dat na externí zařízení nebo synchronizaci souborů mezi několika počítači. Mezi více než 50 inovací, které verze 2017 přináší, patří zejména:

  • Bezdrátového zálohování mobilních zařízení do PC s Windows – Zálohování neomezeného počtu zařízení iPhone, iPad a Android do osobního počítače rychlostí, kterou umožňuje lokální Wi-Fi síť. Obnova kompletního obsahu na stejné či jiné zařízení, i kdyby to byla jediná fotografie či kontakt.

  • Vzdálená správa zálohy– Umožňuje chránit všechny počítače v rodině i v případě, že se její členové nacházejí kdekoliv jinde – prostřednictvím kontroly stavu zálohy jakéhokoliv jejich počítače či mobilního zařízení v reálném čase s využitím uživatelsky přívětivé webové konzole.

  • Inkrementální záloha účtu na Facebooku – Automaticky zálohuje veškerý obsah uživatelského účtu na Facebooku, včetně fotografií, videí, kontaktů, komentářů a lajků. Uživatelé jsou tak chráněni proti náhodnému smazání, hackerským útokům, chybám aplikace či výpadkům sociální sítě, jehož mohou smazat předchozí vzpomínky.

  • Archivace do cloudu či do externího úložiště – Dovoluje získat volný prostor na disku přesunem velkých či zřídka využívaných souborů z počítače Windows či Apple na externí disk, NAS zařízení, síťové sdílení či do úložiště Acronis Cloud. Přístup k archivovanému obsahu lze provádět přes File Explorer, Finder či webový prohlížeč.

  • Vylepšené NAS – Automaticky vyhledává zařízení NAS na lokální síti, předkonfiguruje jej pro zálohovací úložiště a automaticky přepojí v případě dočasné nedostupnosti.

Acronis True Image 2017 má celou řadu dalších nových funkcí jako například vyhledávání v lokální a cloudové záloze, šifrování archivu, možnosti komentáře k zálohám, integrace s Windows Explorer, vylepšené uživatelské prostředí na zařízení iOS a Android a další.

Dostupnost a cena

CS24

Komplexní zálohovací řešení Acronis True Image 2017 je již dostupné v podobě perpetuální licence nebo předplatného, na jedno, tři nebo pět zařízení. Cena perpetuální licence začíná na 1 176 Kč, roční předplatné pak na 941 Kč.

Zdroj: Acronis, ChannelWorld

Čtěte dále

Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí