Hlavní navigace

3Com: nové řady přepínačů

20. 5. 2009
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

 Autor:
Nové přepínače H3C S12500 přinášejí obrovskou flexibilitu gigabitových, 10 gigabitových, optických nebo metalických portů. H3C S12500 – multi-terabit high-end přepínač pro datová centra.

Autorizovaní distributoři ČR: Atlantis datacom (VAD), eD system Czech, RRC, Tech Data Distribution
Autorizovaní distributoři SR: eD system Slovakia, Tech Data Distribution SK

Společnost 3Com při celosvětovém představení svého portfolia produktů pro podnikové sítě H3C uvedla první řadu podnikových přepínačů „flexi-šasi". Produkt H3C S5800 nabízí výjimečnou flexibilitu, kapacitu a rozmanitost portů. Jsou možné konfigurace od 192 10gigabitových portů na jedné straně až po 640 gigabitových ethernetových portů na straně druhé. Podporuje vložení rozšiřujících modulů, které umožňují provoz dalších aplikací, například z oblasti bezpečnosti, bezdrátové komunikace a rozšířeného monitoringu. Přepínač S5800 je navržen tak, aby zvýšil spolehlivost sítě, snížil celkové náklady na vlastnictví (TCO) a umožnil provoz dalších aplikací.

Přepínače S5800 vytváří novou kategorii podnikových přepínačů „flexi-šasi", které mohou pracovat jako modulární šasi stejně jako fixní stohovatelné přepínače. Díky jejich vysoké flexibilitě je mohou zákazníci nasadit do jakékoli vrstvy sítě - od periferie až po její centrum nebo datová centra.

Přepínače S5800 jsou navrženy s použitím nejnovějších technologií v odvětví a jsou založeny na otevřených standardech. Jsou v nich použity nejmodernější dostupné chipsety s nízkou spotřebou, takže napomohou zákazníkům snížit nejen investiční náklady, ale i prostředky vynaložené na spotřebu energií při provozu. Řešení H3C od 3Com vedou k průměrnému snížení nákladů na vlastnictví o 33 procent.

H3C S12500

Společnost 3Com při celosvětovém představení svého portfolia pro podnikové sítě H3C také uvedla novou rodinu modulárních přepínačů pro datová centra. Tento špičkový modulární přepínač je postaven na moderní systémové architektuře, která dokáže přenést 2,2 miliard paketů za sekundu (pps), rychlostí 6,6 terabitů za sekundu (tbps), s až 128 10gigabitovými nebo 864 gigabitovými ethernetovými porty v neblokujícím režimu. Vzhledem k použití posledních technologií je spotřeba energie u tohoto přepínače až o 50 procent menší než u konkurenčních výrobků.

Ke správě je možné použít nové H3C řešení určené pro správu podnikových síťových zařízení Intelligent Management Center (iMC), kterým je možné kromě 3Com/H3C produktů spravovat také produkty jiných výrobců.

Nové přírůstky v produktové řadě H3C dokazují, že je nyní možné budovat ekonomicky méně náročná datová centra bez negativního vlivu na výkon nebo podporu funkcí a ta se pak stávají dostupnější i menším podnikům a organizacím. Dříve musely podniky při výběru přepínací platformy pro datová centra dělat kompromisy v oblasti nákladů, výkonu či efektivity. Přepínací platforma 3Com/H3C „bez kompromisů" určená pro datová centra je celkově navržena tak, aby zajišťovala nižší celkové náklady na vlastnictví. Má flexibilní architekturu, která podporuje neustále se zvyšující požadavky na výkon a již nyní je připravena na budoucí technologická vylepšení jako například 40 nebo 100gigabitový Ethernet apod.

Přepínače H3C S12500 podporují širokou škálu rozšiřitelných zabudovaných služeb. Sahají od výkonné bezpečnosti přes optimalizaci aplikací až po virtualizované síťové služby. IT oddělení tak mohou napomoci podniku při přizpůsobení rychlosti jeho rozvoje a okamžitě tak umožnit nasazení nových služeb. Tyto přepínače rovněž nabízejí zákazníkům jednoduchou cestu transformace při konsolidaci fyzicky oddělených datových center. Umožňují propojení pomocí více přepínačů do jednoho „virtuálního" celku pomocí technologie H3C Intelligent Resilient Framework (IRF). IRF nabízí vytváření místních a nebo geograficky distribuovaných virtuálních přepínačů s vysokou dostupností, odolností proti výpadku a rozložení zátěže provozu (load balancing). Podniky tak mohou budovat centrum své sítě v postupných krocích a za chodu tuto infrastrukturu rozšiřovat či pouze přidávat 10-gigabitové a gigabitové porty potřebné k rozšíření kapacity.

Řešení společnosti e3Com/ H3C pro datová centra dává podnikům a organizacím možnost konsolidovat IT infrastrukturu tak, aby co nejvíce snížily náklady na IT vybavení a síťové prvky. Řešení datových center od 3Com/H3C nabízí v dnešní době nejvýkonnější systém z hlediska, hustoty a kapacity přepínaných portů. Jsou vyjímečné díky svému bezporuchovému konstrukčnímu designu, který zajišťuje mnohem efektivněji využitou spotřebu elektrické energie a tím i snižuje celkové náklady na vlastnictví.

MMF24

 

 

Čtěte dále

TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
Pozvánka na Synology Experience Day 2024
Pozvánka na Synology Experience Day 2024
EET Group je distributorem ProAV techniky značky Atlona
EET Group je distributorem ProAV techniky značky Atlona
CyberPower s novým servisním partnerem
CyberPower s novým servisním partnerem
Příběh české pobočky EET Group: Od prodeje repasovaných počítačů přes tiskárny až k celoevropskému distributorovi
Příběh české pobočky EET Group: Od prodeje repasovaných počítačů přes tiskárny až k celoevropskému distributorovi
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje