Hlavní navigace

Tablety zvyšují produktivitu evropských zaměstnanců až o 33 % (Panasonic)

17. 1. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: © pressmaster - Fotolia.com
Studie společnosti Panasonic hovoří o velmi pozitivním vlivu tabletů na produktivitu zaměstnanců napříč Evropou i odvětvími. Sedm z deseti zaměstnavatelů se shoduje, že tablety přispěly ke zvýšení produktivitu jejich zaměstnanců.

Použití tabletů v evropských podnicích podněcuje revoluci v produktivitě. Takový je závěr studie společnosti Panasonic, podle které celých 70 % zaměstnavatelů hlásí podstatné zvýšení produktivity zaměstnanců poté, co začali používat tablety.

Podle studie se na tom shodují nákupčí tabletů napříč Evropou. O zvýšení produktivity jsou přesvědčení v Turecku (80 %), Rusku (79 %), Itálii (77 %) nebo Španělsku (74 %).

V průměru respondenti odhadují, že produktivita zaměstnanců používajících tablety vzrostla o 33 %. Největší nárůst produktivity hlásili respondenti ve Spojeném království (44 %), Turecku (42 %) a Polsku (43 %).

Nejvíce pomáhají ve výrobě a telekomunikacích

Z hlediska odvětví mají tablety nejvíce pomáhat ve výrobě, kde zvýšení produktivity hlásí 77 % nákupčích. Z oblasti telekomunikačních společností a společností veřejných služeb hlásí zvýšení produktivity 74 % dotázaných, 72 % v maloobchodě a velkoobchodě a 71 % ve finančních službách.

Samotní uživatelé tabletů si byli méně jistí. Oproti nákupčím si jen 41 % z nich myslí, že práce s tabletem zvýšila jejich produktivitu a odhadují zvýšení produktivity v průměru na podobných 30 %.

Tablety se používají pro řadu specializovaných prací. Pětina (20 %) uživatelů připojuje k tabletům skenery, tiskárny a kamery přes USB nebo sériové porty, 18 % použilo tablety pro GIS informace, 13 % jako čtečku čárových kódů, 10 % pro platby zákazníků, 10 % pro monitorování logistiky, 8 % pro rozpoznání podpisu a 6 % pro ověřování čipových karet a skenování RFID a NFC.

Odvětví, kde se nejvíce prosazuje specializované užití tabletů jsou přeprava, distribuce, telekomunikace a veřejné služby.

Země, kde respondenti hlásili nejvyšší nárůst produktivity (Itálie, Španělsko, Rusko a Turecko), byly zároveň zeměmi, kde se tablety nejvíce používají specializovanými uživateli.

Chce to větší výdrž a odolnost

Bez ohledu na zvýšení produktivity však uživatelé hlásí, že stále existuje prostor pro zlepšení. Dvě třetiny uživatelů nebyly zcela spokojeny s výkonem tabletů při podpoře jejich aktivit.

Ti, kteří používají tablety pro specializované aktivity, byli až dvakrát více nespokojeni s designem a funkcionalitou jejich zařízení – 65 % ve srovnání s 33 %.

Navíc, 86 % nákupčích tabletů uvádí, že jejich uživatelé měli za poslední dva roky problémy se zařízeními, přičemž 77 % z nich uvedlo, že problémy byly způsobeny špatným designem a funkcionalitou.

Nejčastějšími příčinami byly: příliš krátká výdrž baterie (37 %), snadné poškození (17 %), nepoužitelnost při slunečním svitu (17 %), a nedostatek komunikačních rozhraní (15 %).

Pět hlavních kritérií, které používají nákupčí profesionálních tabletů, jsou funkcionalita (69 %), cena (57 %), snadnost použití (54 %), kompatibilita s operačními systémy ostatních počítačů (53 %) a odolnost vůči poškození (51 %). Pro uživatele byla nejdůležitější funkcionalita (76 %) a snadnost použití (65 %).

Channelworld_ozveny

Studie byla zpracována na základě odpovědí 2 362 respondentů z evropských společností s více než 50 zaměstnanci. Respondenti byli rozděleni na uživatele tabletů (49 %) a nákupčí tabletů (51 %).

Zdroj: Panasonic

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb lidé a AI
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb lidé a AI