Hlavní navigace

Reportáž: HP odhalilo munici v komerčních noteboocích a tiskárnách

3. 10. 2013
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
Společnost HP na setkání s partnery v Brně představila nové tiskárny a počítačovou techniku především pro firemní klientelu.

Společnost Hewlett-Packard uspořádala na přelomu září a října setkání s názvem HP PPS Energizer, první event svého druhu v Evropě. Na dvoudenní akci v centru Brna představila obchodním partnerům a novinářům produktové novinky ze segmentů tisku a počítačů, určené především do firem. Zároveň oznámila změny ve svém partnerském programu.

Erika Lindauerová, ředitelka divize PPS (Personal nad Printing Solutions) společnosti, v úvodním slovu poděkovala resellerům za rostoucí podíl na trhu v segmentu notebooků, kde má podle jejích slov HP nyní více než 35 %, a vyjádřila přání společnosti pokračovat v partnerském programu. HP podle ní zaznamenalo růst ve velké většině kategorií.

Vlastimil Maar, zástupce společnosti Intel, hovořil o vlastnostech nových procesorů Intel (psali jsme o nich zde a zde) a o představě budoucí podoby trhu. Za „budoucnost“ označil konvertibilní zařízení typu „dva v jednom“, přičemž za největší výhody pro firmy označil poloviční náklady oproti koupi tabletu a notebooku.

Na závěr úvodu hovořila Lucie Kratochvílová, channel business support manager společnosti HP, o změnách v partnerském programu HP Partner One. Tyto vám přínášíme v samostatném článku.

Ovládání gesty je novou chloubou HP v noteboocích

V rámci novinek v segmentu PC kladly prezentace důraz na notebook HP Envy17 Leap Motion, který v Brně zažil českou premiéru. Notebook je podle HP první zařízení svého druhu na světě, které v sobě má zabudovanou technologii Leap Motion. Ta snímá pohyby rukou v prostoru nad klávesnicí a umožňuje tam skutečně bezdotykové ovládání notebooku. Má být novým způsobem ovládání např. her, 3D modelování nebo multimediálních prezentací.

Notebook by měl přijít do prodeje v průběhu října za 28 490 Kč.

Další z novinek, notebook HP Envy13 Spectre je podle společnosti ten nejtenčí, jaký kdy vyrobila, s profilem pouhých 13,4mm a váhou 1 474 gramů. Notebook má dotykový Full HD displej, procesor z nové řady Intel Core i5 a uváděnou výdrž baterie 9 hodin.

V ČR se má objevit v druhé polovině listopadu 2013 s cenou přibližně 32 000 Kč.

Elitebooky výrazně zeštíhlily

Poslední z trojice představených novinek jsou nové vlajkové komerční modely řady HP EliteBook 800 s čísly 820, 840 a 850. Uvedené typy se liší konfigurací a velikostí displeje. V některých případech jsou oproti předchozí generaci lehčí až o 28 % a tenčí až o 40 % a splňují 9 "military" standardů odolnosti.

Společnou mají, podle vyjádření HP, také nejnovější procesorovou výbavu a dlouhou výdrž baterie (uváděno až 33 hodin). Vybaveny jsou "samouzdravující se BIOS" technologií a mají poskytnou silnější ochranu dat díky novému systému šifrování, což HP oznámilo následně na tiskové konferenci v Barceloně.

Firemní určení je znát na zdůrazněné dokovatelnosti notebooků prostřednictvím HP UltraSlim docking station. Společnost rovněž oznámila, že zařízení budou prodávaná se službou „servis domů“.

Nová řada EliteBook 800 bude v ČR dostupná od poloviny října v ceně od 23 390 Kč.

Světový rekord v tisku

V segmentu tiskáren HP rovněž představila škálu novinek. Erika Lindauerová v úvodním slovu hovořila o úspěchu prosazení linie InkAdvantage, tedy inkoustových kancelářských řešení. Tato řada má za cíl zejména snížení nákladů na tisk jedné strany a zahrnuje jak tiskárny, tak multifunkce, používající spotřební materiál HP.

Na českém trhu se v říjnu objeví například modely HP DeskJet Ink Advantage 1515 All-in-one za cenu 1 548 Kč nebo HP DeskJet Ink Advantage 2545 All-in-one s cenou 1 935 Kč.

Zařízení řady HP OfficeJet Pro X zaujme světovým rekordem v rychlosti tisku hodnotou 70 stran za minutu při údajných polovičních nákladech na stranu opoti srovnatelným laserovým zařízením. Rychlost je umožněna nepohyblivou tiskovou hlavou.

Na českém trhu se tiskárny této řady objeví v listopadu ve verzích HP OfficeJet Pro X 415dw a HP OfficeJet Pro X 551dw a v multifunkčních variantách HP OfficeJet Pro X 476dw a HP OfficeJet Pro X 576dw. Ceny se budou pohybovat mezi 10 300 Kč a 21 900 Kč.

Nová zařízení pro velkoobjemový tisk, určená velkým podnikům nebo státní správě, jsou v novinkách zastoupena řadou HP LaserJet Enterprise v modelech HP LaserJet Enterprise 800 M806 a HP LaserJet Enterprise MFP M830. Tiskárny mají nabídnout kontaktní ovládání prostřednictvím dotykového displeje i mobilní tisk prostřednitvím technlogie HP ePrint. Rychlost tisku je uváděná 56 stran formátu A4 nebo 23 stran formátu A3 za minutu při rozlišení 1200x1200 dpi.

Na českém trhu se objeví na začátku listopadu s cenami 89 000 Kč za model 800 M806 a 271 000 Kč za model MFP M803.

ICTrocenka

Na velkoformátové tiskárny společnost uspořádala zvláštní prezentaci, aby zdůraznila způsob jejich vývoje, který bral ohled na výzkumy chování uživatelů a podíleli se na něm samotní zákazníci z velkých firem, kteří shrnuli své priority.

Zdroj: HP, ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Monitory AOC do kanceláře i na doma
Monitory AOC do kanceláře i na doma
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Cisco: Jen 3 % firem jsou odolná proti současným kyberbezpečnostním hrozbám
Cisco: Jen 3 % firem jsou odolná proti současným kyberbezpečnostním hrozbám
Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Eset: V březnu na sebe upozornil malware AsyncRAT, útočníci jeho prostřednictvím spustí i DDoS útok
Eset: V březnu na sebe upozornil malware AsyncRAT, útočníci jeho prostřednictvím spustí i DDoS útok