Hlavní navigace

Kris Hagerman, Sophos: Chceme být disruptivním lídrem trhu IT bezpečnosti

30. 5. 2014
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Sophos
O tom, jak chce Sophos změnit trh IT bezpečnosti komplexním zabezpečením infrastruktury reagujícím na kontext útoku a o akvizici společnosti Cyberoam jsme mluvili s výkonným ředitelem Krisem Hagermanem.

Na své keynote jste řekl, že letošní rok bude pro Sophos nejlepší. Mohl byste vysvětlit proč?

Vycházíme z loňského roku, který byl náš nejlepší. Řada investic a iniciativ, které jsme započali před jedním, až dvěma lety se nyní začíná vyplácet. Výrazně jsme investovali do inovací produktů napříč všemi segmenty. Současně jsme velmi investovali do partnerů, kteří tvoří 100 % našich prodejů.

Investice do těchto dvou oblastí se odráží v tom, že rosteme více než dva naši největší konkurenti v oblasti ochrany koncových bodů – Symantec a McAfee, na trhu UTM jsme předběhli na třetím místě Watchguard a rosteme rychleji než trh.

Co děláte proto, abyste podpořili znalost vaší značky a produktů?

Investujeme do řady produktů jako je např. antivirus a poskytujeme je bezplatně nebo jako freemium s cílem dramaticky zvýšit povědomí uživatelů.

Sophos se chce stát disruptivním lídrem odvětví. Dokonce jste řekl, že chcete vzít to nejlepší z přístupů společnosti Intuit, Citrix a Apple. Co si pod tím mohou reselleři představit?

Na celém světě je možná 50 milionů SMB a midmarket podniků (měřítkem amerického trhu, pozn. red.), přičemž velká většina z nich je slabě zabezpečená, protože dnešní bezpečnostní řešení jsou pro ně příliš komplexní, obtížná na pochopení a nasazení a vyžadují dedikovaný tým expertů, což tyto firmy nemají.

My se aktivně snažíme změnit status quo odvětví tím, že budeme těmto společnostem poskytovat nejlepší a kompletní zabezpečení IT. Ukázkou toho je naše iniciativa zvaná projekt Galileo, který poprvé skutečně integruje to, co se děje na koncových bodech s tím, co se děje v síti s cílem poskytnout lepší zabezpečení. Součástí projektu Galileo je náš jednotný cloudový management, který zastřešuje zabezpečení celé infrastruktury.

V rámci prezentací zaznělo, že projekt Galileo přinese na trh zabezpečení reagující na kontext útoku.  V čem se tento přístup liší od standardního zabezpečení?

Ano, základem řešení je to, co Gartner označuje za „context-aware security“ (bezpečnost reagující na kontext útoku). Když řešení něco zaznamená na koncovém bodu, podívá se také na ostatní prostředí a informace, které koncový bod posílá po síti a na základě toho lépe reaguje na hrozby. Celý systém si tedy uvědomuje, co je to za zařízení, kde se nachází, v jakém je módu a co je při registraci útoku potřeba automaticky udělat, aby bylo zabráněno průniku nebo dalšímu šíření.

V jakém horizontu bude projet Galileo dostupný na trhu?

Letos. Abychom něco takového dokázali dodat, potřebujeme velmi silné jednotlivé komponenty. My je máme a s projektem Galileo je provážeme dohromady. Letos proto uvedeme na trh několik nových vydání.

Zabezpečení sítě mě vede k akvizici společnosti Cyberoam. Jaké jsou vaše plány s jejími produkty?

Začnu tím, proč jsme před třemi lety koupili Astaro. Tehdy generovalo obrat kolem 50 milionů dolarů a doposud jsme tržby ztrojnásobili. UTM je pro nás raketa, když se však rozhlédneme, vidíme další příležitosti. UTM představuje trh o velikosti 1,5 miliardy dolarů rostoucí 15-20 % ročně. Kromě toho existují však další podobné, zajímavé segmenty jako ATP, ochrana Wi-Fi či next-generation firewall. Tým Astaro čítá 120 lidí, to však, abychom se stali významným lídrem, nestačí. To byl důvod, proč jsme akvírovali Cyberoam, který je ve zmíněných segmentech silný. Kombinací těchto týmů dokážeme nabídnout next- generation zabezpečení sítě.

Proč právě Cyberoam?

Sophos je silný v Americe a Evropě, Cyberoam se zase dokázal prosadit kromě Indie také v Africe, na Blízkém východě a v Asii. Jak Sophos, tak Cyberoam jsou velice produktově orientované firmy, které své řešení staví na platformě Intel. Cyberoam je navíc stejně jako my velmi orientovaný na partnerský prodej.

V jakém horizontu bude Cyberoam plně připojen pod Sophos?

Channelworld_ozveny

Nemáme konkrétní časový plán. Budeme pokračovat v podpoře růstu byznysu Cyberoamu, který roste přes 20 % ročně. V průběhu času se chceme ujistit, že dokážeme zajistit to nejlepší využití všech technologií, které máme. Budeme se snažit to vybalancovat, abychom mohli využít technologie z obou společností a vylepšovat tak nabízené produkty.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?