Hlavní navigace

Obrazem: Příchod podzimních novinek v IT odstartovalo eD Forum 2017

12. 9. 2017
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: Channelworld
12. ročník partnerského setkání společnosti eD system Slovakia opět inspiroval resellery, s čím vyrazí na trh v nadcházející sezóně.

Opět v bratislavském hotelu Saffron se 7. 9. uskutečnil dvanáctý ročník partnerského setkání výrobců a prodejců IT - eD forum. Celkem 34 značek se prezentovalo formou výstavek, přednášek a workshopů ve čtyřech sálech.

Peter Kucer, jednatel pořádající společnosti eD system Slovakia, pochválil každoročně se zlepšující se účast na setkání a přivítal na pódiu výstavního sálu další dva jednatele Jaroslavu Korbašovou a Petra Zmátlíka.

Ten představil, co firma chystá na další období: „Snažíme se vylepšovat servis pro naše partnery a i dodavatele. V nové sezóně spustíme nový e-shop, máme nové call-centrum, které poskytne pružnější servis, a máme nové sklady, které jsou třikrát větší a modernější. Už nyní máme o 24 % více skladových položek.“

eD system Slovakia má nově také dvě divize – volume distribuci a distribuci komplexních IT řešení (VAD).

Společně pak zástupci managementu popřáli účastníkům, ať si odnesou informace o spoustě novinek, a výrobcům, ať se setkají s co největším počtem zákazníků.

Erika Lindauerová, generální ředitelka HP, s managementem eD system SlovakiaHlavním partnerem setkání se již tradičně stalo HPE a HP. Generální ředitelka českého a slovenského zastoupení Erika Lindauerová upozornila na gamingové portfolio PC HP Omen, které si mohli účastníci vyzkoušet v herním koutku včetně virtuální reality. K vidění bylo i nové komerční portfolio a novinky v tiskárnách. V listopadu se u distribuce dočkáte zajímavosti HP Sprocket – kapesní tiskárny fotografií – ideální hračky pro teenagery.

Občerstvení bylo letos na konferenci lépe dostupné, obsluha se zrychlila tím, že kromě přízemí přibyly stoly také na poschodí. Na dvě skupiny se rozdělil i oběd. V jeho čase byl připravený doprovodný program, přišel Sajfa (moderátor a herec Matej Cifra, pozn. red.), se kterým se mohli reselleři vyfotit, a Ondrej Macko vybral z výstavky produktové zajímavosti letošního eD fora.

Jednu z prvních přednášek zahájil Jozef PuryHPE, který resellerům představil 10. generaci serverů ProLiant. Ta přináší navýšení výkonu (mezigeneračně HPE uvádí 71% navýšení), posílení bezpečnosti, vyšší rozšiřitelnost a upravený design.

Bezpečnost zvyšuje nový čip iLO5, který pomáhá chránit firmware serveru a umožňuje jeho obnovení (vč. obnovy OS) v případě nákazy. Servery mají také vyšší kapacitu NV-DIMM a samozřejmě podporu vyšší frekvence DDR4. Gen 10 pohání procesory Intel Xeon Scalable a lze ji osadit vyšším počtem pevných i NVMe disků. Nové řadiče diskových polí Smart Array pak mají být dvakrát výkonnější než jejich předchůdci. Upraven byl i management serverů.

Tomáš Hubocký později představil portfolio byznysových notebooků HP. Z nejvyšší řady vypíchl

EliteBook x360 1030 G2, který disponuje elektronickým privátním filtrem, čtečkou smart card a má plnou výbavu portů (tedy až na VGA). Mechanický dock, VGA, displayport a volitelně i privátní filtr pak naleznete také v řadách EliteBook 800 a ProBook 600. U nich přijdou další změny až v létě příštího roku.

Hubocký také dodal, že ProBooky řady 400 a vyšší lze u distributorů konfigurovat už od jednoho kusu přes nástroj HP Top Config.

Tomáš Hubocký, HP

Marián Kováčik prezentoval end-to-end portfolio Dell EMC. Zdůraznili současný trend, kdy je podstatný server, který díky virtualizaci dokáže obsáhnout networking a hlavně storage bez nutnosti je oddělovat. Jako jednu z výhod Dell EMC uvedl, že dokážou nabídnout jak tradiční HW infrastrukturu, tak softwarově definovaná řešení (při podpoře open networkingu). Představil také 14. generaci serverů Dell PowerEdge.

Peter OravecLenova se v první části své přednášky věnoval portfoliu herních PC Legion. Upozornil, že aktuálně nejvýkonnější herní notebook Y720 s matným 15,6‘‘ UHD displejem, grafikou GTX 1060 s 6GB,  podporou VR (certifikace Oculus),  integrovanou podporou pro ovladač XboX On, volitelně RGB podsvícenou klávesnice, USB- C s Thunderboltem 3 a zabudovaným ozvučením Dolby Atmos.

Novou herní vlajkovou lodí notebooků však již brzy bude Legion Y920, který nabídne 17‘‘ displej s grafikou GTX 1070 až s 8 GB paměti, 64 GB RAM a procesory Intel Core i7. Jeho cena začíná na 2 579 eur. Zákazníkům, kteří preferují desktopy pak můžete nabídnout modely Lenovo Legion Y520, Y720 a Y920.

Peter Oravec také ukázal vývoj consumer servisu. Ten aktuálně funguje v Ústí nad Labem. Zatímco v roce 2013 průměrná doba opravy trvala 23 dní, před rokem Lenovo výrazně zlepšilo logistiku a vypustilo mezičlánky, což snížilo průměrnou dobu opravy na deset dní (osm pracovních dní).

Nové počítače z dílný eD systemu prezentoval Michal Útrata. Původní Digipro se mění na počítače oLynx, které nabídnou desktopy v řadách Play, Work a prodejní řešení Sell. eD system tímto využívá synergie s českým zastoupením. Již brzy se o nich dočtete více na novém webu.

Michal Útrata, eD system

Na přednášce společnosti Samsung se účastníci dozvěděli od Lukáše Zimy o možnostech nasazení digital signage. Společnost pro resellery připravila kompletně nový katalog, který jim pomůže rozpoznat příležitosti v jednotlivých odvětvích a, aniž by zmiňoval konkrétní produkty, shrňuje přínosy a prodejní argumenty. Simona Oravcová pak přiblížila nové modely monitorů s technologií Quantum Dot pro lepší podání barev a výraznější černou. Úplnou špičkou je zakřivený UltraQHD model LC34F791WQUXEN s 34‘‘ úhlopříčkou. Nabídnete jej za 975 eur.

Na závěr konference se tradičně losovali výherci tomboly, do které věnovali ceny dodavatelé. 

Channelworld_ozveny

Ocenění za nejlepší výstavku eD forum 2017 si letos odnesla společnost HP. Nejlepší prezentaci si tentokrát připravil Asus.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Allegro míří na Slovensko, nabídne i zboží českých obchodníků
Allegro míří na Slovensko, nabídne i zboží českých obchodníků
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
Jiří Havlíček jmenován generálním ředitelem Daktely
Jiří Havlíček jmenován generálním ředitelem Daktely