Hlavní navigace

Fotoreportáž: ABC Data Show IT se proměnila v gentleman’s party

29. 5. 2017
Doba čtení: 9 minut

Sdílet

 Autor:
Další dávku novinek v produktech a podpoře doplnila večer na ABC Data Show IT pořádná porce zábavy v podání Zdeňka Izera, trapnomága Richarda Nedvěda a kasina.

V brněnském hotelu Voroněž se uskutečnil sedmý ročník jarní Show IT  - setkání českých a slovenských partnerů společnosti ABC Data. Účastníky čekaly přednášky s novinkami u sedmnácti značek a výstavka, na které své produkty prezentovalo navíc dalších více než deset výrobců. Vzhledem k herní divizi firmy ABC Data nechyběla herní zóna Sony Playstation, z novějších trendů stánek s 3D tiskárnami nebo drony Parrot.

Večer se partneři po ubytování přesunuli do klubu Radost, kde je už čekala „gentleman’s party“ v improvizovaném kasinu s rautem a hlavně rozptýlení v podání baviče a imitátora Zdeňka Izera a kouzelnické triky „trapnomága“ Richarda Nedvěda.

Ondřej Radovnický, generální ředitel, ABC DataNa její hlavní přednášce účastníky přivítal generální ředitel Ondřej Radovnický, který také shrnul hlavní IT trendy ve střední a východní Evropě. Neznačil očekávaný růst trhu se zařízeními pro internet věcí, rozvoj e-commerce (ABC Data připravuje nový B2B e-shop) a cloud computingu. Kromě regionálního růstu IT distribuce zmínil i zvyšující se paritu kupní síly v ČR o 20 % a na Slovensku 18 % meziročně.

Ondřej Radovnický také uvedl, že podíl ABC Data v regionu CEE vzroste mezi lety 2015 a 2019 na 39 %. Na českém a slovenském trhu je společnost z pohledu obratu pátém a v Polsku na druhém místě mezi distributory. Partnerům prezentoval novou organizační strukturu společnosti fungující od ledna 2017. Kromě jiného představil BDM tým divize komponent (Jan Mauric, Alena Liberská, Martina Hejlová), divize networkingu (Miloš Brotz a Tomáš Suchan), divize HW/SW, tiskárny a spotřební materiál (Martin Marek, Michal Jílek) a Mobile a malé domácí spotřebiče (Michal Winter).

Vzpomenul také silnou herní divizi společnosti s exklusivními  kontrakty na tituly EA, Activision/Blizzard a Turtle Beach. „V oblasti gamingu roste i prodej příslušenství jako např. herních křesel. V této oblasti jsme zařadili do distribuce značky Arozzi a AKRACING“. Zdůraznil také silný meziroční růst prodeje v oblasti bílé techniky (SDA). Obchodní ředitel Milan Krajči oznámil exkluzivní distribuci navigačních řešení, digitálních map a přenosné elektroniky Navitel.

ABC Data Show IT

Vybrané tipy z přednášek

Globální jednička v obratu z prodeje skartovaček, společnost Fellowes na setkání ukázala produkty, které dokážou zničit 100 stránek za minutu, nebo až 400 stran za dvě minuty. V nabídce má tři druhy technologií proti zaseknutí papírů. V portfoliu naleznete také laminovačky a příslušenství pro ergonomii práce v kancelářském prostředí. Právě druhý jmenovaný sortiment zahrnuje kolem 200 výrobků a jde o nejrychleji rostoucí segment Fellowes, konkrétně o opěrky proti bolesti páteře, podložky pod nohy či zápěstí nebo stojánky na monitory, notebooky apod.

Piotr Łopata z polského zastoupení ABC DataPiotr Łopata z polského zastoupení ABC Data prezentoval novinky v portfoliu Kenstington. ABC Data je totiž jediným autorizovaným distributorem v regionu. Kensington vyvinul vlastní systém pro výběr a nastavení produktů pro podporu ergonomie – podle měřítka dlaně si každý může nastavit příslušenství ideálně své postavě. Lopata také upozornil na duální stojany, u kterých lze pracovat vsedě i ve stoje. V příslušenství monitorů připomenul tzv. privacy filtry pro práci s citlivými údaji. Vypíchl dále řadu adaptérů a rozbočovačů do USB-C, které uvítají uživatelé nových ultrabooků.

Dominik Wojćik zodpovědný za obchod společnosti Parrot ve střední Evropě zdůraznil, že všechny prodávané drony vyrábějí s cílem co nejsnazšího ovládání a po vybalení jsou připravené k létání. Trh dronů stále roste. V letech 2016-2020 by měl trh consumer dronů dosáhnout až 17 miliard dolarů.  Parrot drony dělí do tří oblastí – od minidronů pro zábavu a gaming, přes výkonné drony pro foto a video, resp. zachování vzpomínek, a nejvyšší řadu pro průzkum.

Dominik Wojćik zodpovědný za obchod společnosti Parrot ve střední EvropěNovinkou v minidronech je Parrot Swing, který se ovládá přes smartphone, má dosah 60 metrů a může létat jako klasická kvadrikoptéra nebo jako letadlo. Druhým transformovatelným minidronem je Mambo. Pod limitem létání bez licence (půl kg) je Parrot Bebop 2, který letí rychlostí až 60 km/h do vzdálenosti dvou kilometrů. S FPV Packem (first person view) se pak přes speciální brýle po vložení smartphonu můžete dívat v přímém přenosu na záznam kamery dronu. Nejvyšší řadu představuje Parrot Disco – dron s pevnými křídly, který dokáže vydržet ve vzduchu až 45 minut a lze jej využít také v zemědělství, architektuře a stavebnictví pro monitorování objektů a prostředí.

Martin Rak představil novinky v TP-Linku. Nejprve vzpomenul vítězství kategorie Výrobce síťových prvků roku v ChannelWorld Awards tři roky po sobě a úspěch kolegy Aleše Šafáře v hodnocení čtenářů ve volbě Channel manažerů roku. Za rok 2016 se TP-Link stal poprvé celosvětovou dvojkou v ethernet switchích.

Rak připomenul, že TP-Link loni prodloužil záruku u produktů pro SOHO na tři roky a u SMB produktů na pět let. Zopakoval výhody partnerského programu tplinkpartner.cz a .sk a bonusový program, ve kterém za nákupy sbíráte body, jež můžete vyměnit za poukázky, oblečení, produkty nebo speciální nabídky. Jenom za rok 2016 takto TP-Link vyplatil lokálním partnerům přes půl milionu korun. Od března 2017 pak společnost posílila česko-slovenskou technickou podporu po telefonu a e-mailu.

Martin Rak představil novinky v TP-LinkuVe Wi-Fi produktech Martin Rak ukázal, že high-endové AC routery začínají v přenosové rychlosti už na 3GB/s a končí na 7GB/s. Vypíchnul třípásmový MU-MIMO model AC5400 s osmi externími anténami a propustností 5GB/s. Na trh ještě přijde jeho herní verze Archer C5400x s výkonnějším procesorem, integrovanou pamětí 16GB a osmi gigabitovými porty. V AC modelech zdůraznil ještě Archer C2, nejlevnější model s gigabitovými porty a fyzickým NAT, což je důležité pro směrování přenosu v rychlosti připojení nad 100 Mbit/s. Dále Martin Rak přiblížil rozšíření nabídky VDSL routerů o modely, které nabídnou i Wi-Fi ac a ukázal například mobilní aplikaci Tether pro management bezdrátových produktů v češtině.

Novinky z Microsoftu si pro partnery připravila Petra Bartošová. Shrnula spotřebitelský průzkum, ze kterého vyplynulo, že zákazník průměrně vyměňuje PC za 4,5 roku a při výběru nového zařízení klade stále důraz na rychlost (startu aplikací, připojení k internetu atp.). Zároveň průzkum naznačil, že zákazníci při výměně mají největší obavu ze ztráty dat a stále se domnívají, že cloud není zcela bezpečný.

Novinky z Microsoftu si pro partnery připravila Petra BartošováPetra Bartošová připomenula, že nové procesory Intel nebudou podporovat Windows 7, respektive poskytování updatů pro OS a Office. Vzpomenula, že Windows 10 již běží na 400 milionech aktivních zařízení a v ČR jsou zhruba na polovině zařízení. Upozornila také resellery, že letos je rok, kdy se firmy chystají nasazovat Windows 10. U Creators Updatu zdůraznila, že instalační balík je výrazně menší než u předchozí verze. Ukázala přidání nových funkcí pro 3D modelování a smíšenou realitu.

Připomenula také ukončení podpory Office 2007 k 10. 10. 2017. Microsoft v souvislosti s tím u nás slevil Office 2016 Home and Student na 2 499 Kč. K Office 2016 pro domácnosti a podnikatele pak běží zpětné rabaty 400 Kč až 5 000 Kč za nákup dvou až dvaceti kusů od autorizovaných distributorů.

Radek Fridrich z herní divize ABC DatyRadek Friedrich z herní divize ABC Daty poté shrnul letošní novinky u Activision, jde o tituly Crash Bandicoot, Destiny 2 a série Call of Duty, která vyjde ve verzi se season passem. U EA můžete očekávat FIFA 18, Battlefront 2 a další Need for Speed. Na výstavce si mohli účastnit vyzkoušet Playstation VR a PS4.

Z odpoledního programu jsme stihli ještě část přednášky společnosti Techly, kde se účastníci dozvěděli mimo jiné o portfoliu držáků a stojanů monitorů, aktivních HDMI produktech pro stavbu videostěn a o řešení pro přenos HDMI signálu přes síťový kabel až na 100 metrů. Díky konverzi na IP protokol lze zvuk a video přenášet přes síťové prvky ještě dále.

Kromě zmíněných přednášek na akci společnosti ABC Data prezentovali také zástupci společností a AOC/Philips, Eaton, Fujitsu, QNAP, Wacom a Western Digital. Mezi přednáškami losovala Jana Křístková, marketing team leader, vítěze dílčích tombol a na závěr šťastné výherce bohaté hlavní tomboly, kdo které se mohli zapojovat všichni, kdo posbírali nálepky za účast na přednáškách a výstavce.

Channelworld_ozveny

Poté už se mohli všichni těšit na relaxaci a zábavu večerního programu. Po rautu a ještě před vystoupením hlavních bavičů v brněnském klubu Radost předal Ondřej Radovnický ocenění za nejlepšího prezentujícího Martinu Rakovi z TP-Linku a za nejlepší výstavku Dominik Wojćik z Parrotu. Zábavný propgram poté odstartovalo překvapení v podobě vystoupení tria z taneční školy Magic Free Group.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Jiří Havlíček jmenován generálním ředitelem Daktely
Jiří Havlíček jmenován generálním ředitelem Daktely
Allegro míří na Slovensko, nabídne i zboží českých obchodníků
Allegro míří na Slovensko, nabídne i zboží českých obchodníků
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?