Hlavní navigace

Fotoreport: V Čejkovicích se na 31. setkání SWS surfovalo déšť nedéšť

20. 10. 2015
Doba čtení: 8 minut

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
Podzimnímu partnerskému setkání SWS v Čejkovicích počasí nepřálo, ale zábavu ani prezentaci IT novinek to nemohlo zastavit.

Partnerská setkání SWS v Čejkovicím patří k akcím, které díky již tradiční organizaci garantují velmi slušnou úroveň zábavy, možností načerpat nové znalosti a navázat případně utužit dlouhodobé obchodní vztahy.

Letos však snad poprvé dorazil podzim na setkání dříve a veselou jihomoravskou náladu krotil deštěm a nízkými teplotami. Ale co. Víno z Čejkovic ani slivovice ze Slušovic horší nebyly (zatím nemáme od SWS potvrzeno, zda počasí podpořilo jejich spotřebu) a výrobci se opět v rámci možností zasadili o zpestření denního programu.

Surf simulátor od LenovaLenovo jako generální partner připravilo kromě rozsáhlé výstavky produktů také simulátor surfování, stolní fotbálky, fotokoutek a bar s míchanými drinky. Dell přivezl do Čejkovic texaský „Dellas“ včetně vskutku amerického občerstvení a rychlých aut. Na stánku HP mohli účastníci ochutnávat francouzské palačinky, u Samsungu zase čerstvé trdlelníky, u MSI čepovali pivo, Fujitsu grilovalo klobásy a Belkin v podzámčí vozil partnery na elektrickém monokole. U stánku Ricohu se mohli účastníci ohřát horkým svařákem a plynule přejít ke stánku Microsoftu.

Uvnitř zámku mohli účastníci ochutnat čaj Sonnentor a užít si novinky v herním světě na výstavce LG. Večer byla připravena herní zóna Playstation, po večerním rautu vystoupila cimbálová muzika Medicimbal a jako hlavní hvězda večera vystoupila v barvách SWS kapela Žlutý pes.

SMB chce kompletní řešení

V první přednášce dne prezentoval Jaroslav Rakušan nabídku, se kterou bude Lenovo bojovat na vánočním trhu malých a středních firem.

Podle průzkumu SMB Segmentation Study vyžaduje SMB ucelenou IT infrastrukturu – hledá kompletní řešení, které bude vzájemně fungovat. Proto chce Lenovo tyto zákazníky oslovit rozsáhlým portfoliem od PC po IT infrastrukturu, zajímavou cenou a servisem.

V první přednášce dne prezentoval Jaroslav Rakušan nabídku, se kterou bude Lenovo bojovat na vánočním trhu malých a středních firemSpolečným strašákem pro všechny firemní uživatele notebooků je jejich rozbití či ztráta, uvedl Jaroslav Rakušan a dodal, že proto je pro ně zásadní servis. Pro řadu Think poskytuje Lenovo podporu onsite na tel. 800 35 36 37 (nebo na www.lenovosevices.cz). Pro notebooky Lenovo řad B a E a pro desktopy řady S lze pak dokoupit balíček onsite servisu na tři roky.

Tradiční prodejní argumenty ThinkPadů včetně splnění armádních testů není nutno opakovat. Vlajkovou lodí ThinkPadů zůstává stylový  X1 Carbon. Další upgrade modelu, který přinese procesory Intel Core Skylake, by se měl objevit v březnu příštího roku.

U ThinkPadů řad X250, T 450 a T450s Jaroslav Rakušan upozornil na druhou hot-swappovou baterii. Připomenul také 15‘‘ ultrabook T550 s 3K displejem a numerickou klávesnicí. Připomenul také, že k řadě E (E450/E550) do konce roku běží promo – brašna zdarma.

Z přednášekDo konce roku by ještě mohla přijít novinka v pracovních stanicích – konkrétně ThinkPad P70 s procesory Intel Xeon, grafickými kartami Nvidia Maxwell a 4K displejem s volitelným dotykem.

V segmentu stolních PC ThinkCentre bude do konce roku docházet postupně k obměně ve vyšších řadách M a E. Jaroslav Rakušan upozornil, že u modelů E73 došlo k zajímavým úpravám cen. Na sklady přichází také stylový 24‘‘ FullHD monitor ThinkVision X24. Závěrem připomenul, že detailní informace naleznete na www.thisisthinkpad.com.

Martin Moravec pak odpoledne prezentoval servery, storage, switche a navazující služby za Lenovo EBG. Citoval data Intelu, který říká, že 32 % serverů celosvětově je starší čtyř let, dodávají pouze 4 % výkonu, ale přitom spotřebovávají 65 % nákladů na energie. V ČR využívá servery starší než čtyři roky více než polovina firem a pětina má servery starší pěti let.

Martin Moravec také připomenul, že u serverů Lenovo standardně nabízí NBD záruku, ale partneři mohou poskytnout nadstandardní servis sami a k tomu prodávat servisní balíčky. Při instalaci složitých zařízení pak mohou nakoupit služby Lenovo Lab Services, které zajistí migrace či integrace řešení.

Poté Martin Moravec srovnal jednotlivé modely serverů a přiblížil, pro koho jsou určené servery řady ThinkServer a cenově výše pozicované řady System x, které nabízejí větší rozšiřitelnost, případně redundanci klíčových komponent.

Martin Moravec pak odpoledne prezentoval servery, storage, switche a navazující služby za Lenovo EBGMalým zákazníkům (např. čerpací stanice, fast food apod.), kde počítač běží nonstop, můžete nabídnout ThinkServer TS140, který je osazen procesory Intel Xeon, má certifikaci na 24hodinový provoz a stojí jen 16 600 Kč bez DPH. Nejprodávanější modely ThinkServer TS440 se dají nabídnout např. pro monitorovací systémy. Nejprodávanější server v rackovém provedení je ThinkServer RS140. U System X jsou nejprodávanějšími modely System x3500 M5 a vlajkové lodě x550 M5 a x3650 M5.

Závěrem upozornil také na portál Lenovo PreSales Advisor, kde po registraci můžete vyhledávat konkurenční modely, a zároveň konfigurovat a naceňovat servery.

Jan PospíšilCorelu představil čerstvě uvedené nové verze spotřebitelského softwaru pro úpravu videa Pinnacle Studio 19, který je vhodný pro úplné začátečníky i poloprofesionály.

Novinkou je podpora záznamů až ze šesti kamer (a dvě dodatečné zvukové stopy), dále je nově možné ztlumení zvuku např. při vložení komentáře, bylo vylepšeno snímání obrazovky a vykreslování 4K obsahu. Další novinkou je deset nových efektů NewBlueFX – např. změna ze dne na noc, vložení stínu, vložení času, zvětšení, odlesky apod. Pinnacle Studio nyní podporuje formát XYVC S a dekódování XYVC. Na trh přicházejí tři verze Standard, Plus a Ultimate s odstupňovanou funkční výbavou v cenách od 59 do 129 eur.

Chcete burger nebo čínu?

Když nemohly Čejkovice do Texasu, musel Texas do Čejkovic. Když nemohly Čejkovice do Texasu, musel Texas do Čejkovic. Celý tým společnosti Dell v ČR připravil pro partnery příběh „Dellas v Čechách“, který se drží hesla: „Raději burger než čínu.“

Jiří Kysela, generální ředitel společnosti Dell v ČR, v úvodu přednášky sumarizoval spojení Dellu a EMC. Ondřej Bačina pak připomenul, že důležitou součástí Dellu je také software a společnost má dokonce svou vývojářskou větev v Ostravě. Poté shrnul nové produkty pro SMB v oblasti networkingu a storage (Dell Storage SCv2000) a v serverech vypíchnul Cloud In the Box postavený na Dell VRTX, softwaru 4Ward a Windows Server.

Petr Zajíček shrnul novinky v koncových stanicích. V designové řadě XPS nově přibyl 15‘‘ model s procesory Intel Skylake. Všechny novinky byly vidění na výstavce včetně odolné řady Rugged, která byla přímo v Čejkovicích vystavená nepříznivému počasí. Stále se máte na co těšit, do konce roku přijdou ještě nové pracovní stanice Dell Precision.

Dell do Čejkovic přivezl pravou ameriku včetně tomboly, přípravy burgerů a projížděk na v amerických autech (více ve fotogalerii).

Přednášku Dellu v Čejkovicích

Obnova notebooků u HP

Peter Orechovský HP shrnul změny v portfoliu PC. V základních řadách výrobce inovuje HP 200 G4, které jsou tradičně tenčí, lehčí, nabízejí výkonnější procesor a grafiku od Intelu. Střední řadu ProBook 400 G2 od poloviny listopadu nahradí G3 a rozšíří se i o 14‘‘ model. Aktualizované ProBooky dostanou procesory Intel Core Skylake, nové čipy AMD a diskrétní grafiky AMD Radeon. Kromě dotykových FullHD panelů mají být vybaveny bateriemi s dlouhou životností. Nejvyšší řada 12‘‘, 14‘‘ a 15‘‘ ultrabooků HP EliteBook má sjednocený boční dokovací konektor. Nová G3 však přijde až začátkem příštího roku.

Tomáš Hubocký z HP shrnul změny v portfoliu PCTřešničkou na dortu je pak designový Elitebook Folio – podle HP nejtenčí a nejlehčí business ultrabook na trhu. V hybridních zařízeních jej doplňuje EliteBook Revolve 810 G3 s otočným dotykovým displejem.

Firemním zákazníkům, kteří vyžadují oddělitelný displej pro použití samostatného tabletu, můžete nabídnout 12‘‘ model HP Pro x2 612, případně prémiový HP Elite x2 1001, ke kterému je k dispozici také maličká bezdrátová dokovací stanice.

Nezapomínejte na spotřebu

Samy Khaleg v úvodu své přednášky zmínil Fujitsu Family Program, který přináší zejména lepší ceny pro registrované resellery. Z hlavních prodejních argumentů pak zdůraznil nižší spotřebu a s tím spojenou vyšší spolehlivost komponent v produktech Fujitsu.

Samy Khaleg, FujitsuPřipomenul, že vyšší řady notebooků Advanced (E554, E734, E744 a E754 a U745) mají v ceně NBD záruku na místě u zákazníka. Shrnul také profesionální firemní 2 v 1 zařízení, které běží zásadně na Windows. V desktopech upozornil, že se základní řada E a střední třída C slučují do řady D. Ze střední řady by si měla vzít funkcionality a z nižší pak cenu.

Radovan Hošek poté zopakoval výhody továrny Fujitsu v německém Augsburgu a zdůraznil 12hodinové zahořování každého kusu. Připomenul také, že Fujitsu si ovladače a správu vytváří samo a aktualizaci poskytuje, i když nemá zákazník zakoupený servisní balíček.

Zdůraznil, že „každý watt uspořený s Fujitsu je uspořený 2x“ – poprvé, když server energii spotřebuje, podruhé, když klimatizace ochladí ohřátý vzduch.

Channelworld_ozveny

Radovan Hošek, Fujitsu

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024