Hlavní navigace

Fotoreport: Prorazí tyto produktové novinky z Distree EMEA 2017 na trh?

27. 2. 2017
Doba čtení: 8 minut

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
Již 15. ročník Distree EMEA přilákal do Monaka přes 120 značek ICT a spotřební elektroniky. Přinášíme několik tipů na nové produkty.

Od 21. 2. Do 24. 2. 2017 se v Grimaldi Forum v Monaku konala jedna z největších konferencí regionu EMEA (Evropa, Blízký východ, Afrika) pro výrobce spotřební elektroniky a jejich distributory.

Distree EMEA slouží jako platforma pro obchodní schůzky, workshopy i výstavku nadějných produktů. Letošního patnáctého ročníku se kromě zástupců 120 výrobců zúčastnilo 310 výkonných představitelů distributorů. Podle pořadatele Distree Events bylo předem naplánováno přes 5 000 obchodních schůzek.

Sekce Gaming na Distree EMEA 2017Proti předchozím ročníkům se letos konference neúčastnili zástupci retailu a e-tailu. Vzhledem k tomu, že naprostá většina prezentujících značek zatím není oficiálně dostupná na českém a slovenském trhu, lokální prodejci si budou muset počkat, jestli je některý z distributorů začne dovážet.

Kromě řady workshopů analytických společností Context a GfK jsme si nenechali ujít výstavní prostory a několik prezentačních formátů, kde výrobci předvedli své zboží. Více se o nich dočtete níže.

Elektrické koloběžky Immotor v sekci Smart na Distree EMEA 2017Oněch 12 značek bylo letos roztříděno do čtyř hlavních kategorií: ICT, smart zařízení, mobilní zařízení a gaming.

Tyto segmenty doplňovala část „startupů“, které přijaly prezentovat rozličné produkty buď ve fázi prototypu, nebo těsně před zahájením prodeje, případně již v prodeji, ale mimo náš region. Zájemci zde mohli objevit vše od anatomicky tvarovatelného „smart“ vibrátoru s šesti motory (MisteryVibe Crescendo), přes ovládání virtuální reality nohami (3DRudder) po norské hi-tech smart audio (Ixion), které přenáší zvuk do reproduktorů přes Powerline připojení.

Smart audio Ixion

Počkat… vibrátor? Ano, letos na Distree dorazil i tzv sex-tech. Možná vás to překvapí, že ale zatímco v roce 2011 byla velikost trhu hraček pro dospělé kolem 15 miliard dolarů, v roce 2020 to mý být 50 miliard. A vidí to i Amazon, který má v této kategorii zalistováno 60 000 produktů.

Většinu prostoru klasicky zabíraly značky nabízející „miliony“ napájecích kabelů, sluchátek, powerbank, krytů na mobilní zařízení, a krytů s powerbankami… Pokud se dalo mluvit o „tendujících“ segmentech, objevily se zde kromě gamingu také značky zaměřené na oblast virtuální reality a chytrých domácností.

Z nepřeberného množství příslušenství nás na výstavce zaujala značka USBpower, která se (podobně jako PowerCube) zaměřuje na designové rozdvojky a rozšířené elektrické zásuvky. Kromě rozšíření počtu zásuvek a přidaných USB zdířek pro napájení mobilů nehledejte velkou přidanou hodnotu. Vypadají hezky, dovolují na sebe stabilně postavit smartphone a některé umožní namotat a schovat kabel.

Multifunkční zásuvkový systém USBPower

USBpower nabízí celou řadu od 2 USB, přes všechny možné kombinace počtu USB a zásuvek. Jen ta cena od 15 eur za nejmenší model je dost vysoká. Francouzský výrobce ji obhajuje i nízkou poruchovostí, jejíž míra má dosahovat jedné vadné zásuvky z 5000 prodaných.

Drobnou inovaci do příslušenství přinesla také německá firma Assman, která sice produkuje na jedné straně IP kamery Digitus pro firemní využití a na druhé sety pro chytrou domácnost Ednet (komunikace přes Wi-Fi), ale na Distree přivezla datový kabel pro Android smartphony a iPhony.

Chytrá domácnost Ednet

 

USB kabel má v sobě čtečku na microSD karty s kapacitou až 256 GB a skrze povedenou aplikaci dovoluje snadno přesouvat/kopírovat (a přehrávat) soubory ze zařízení na kartu nebo do cloudových úložišť. Koncová cena zcela nového kabelu pro iPhone je nastavena na 25 eur.

Ednet: Napájecí kabel se čtečkou MicroSD

V sekci herního příslušenství jsme oslovili španělskou značku entry-level Keep Out (gold sponzora letošního Distree). Vyrábí herní klávesnice, myši, slucházka, podložky, ale i batohy a PC zdroje. Pro skriptování klávesnic a myší si vyvíjí vlastní software. Jako entry brand konkuruje hlavně cenou. Jaká je poruchovost? Kupříkladu u sluchátek údajně do 4 %, u zdrojů pak do 1 %.

Herní příslušenství a zdroje Keep Out

Herní zónu okupovalo několik výrobců herních křesel, včetně lídra Playseat. Své modely křesel za nižší cenu však přivezla i značky Spirit of Gamer. Mezi jejím portfoliem jsou nejprodávanějším produktem myši. Útočí opět cenou – většina jejích produktů spadá do rozsahu 20 – 40 eur.

Herní periferie Spirit of Gamer

Do sekce gaming se přijala ukázat i značky Vuzix, která není v oblasti virtuální, respektive augmentované reality žádným nováčkem (její primární byznys jsou brýle, ke kterým partneři vyvíjejí aplikace pro využití v různých odvětích průmyslu). Na Distree však přijeli s vlastním VR headsetem, který zahrnuje sluchátka a brýle/displej s rozlišením 720p. Díky integrovanému systému a baterii je stačí propojit přes HDMI i např. s Bluray přehrávačem a „máte přenosné domácí kino“. Koncová cena? 345 eur.

VR headset Vuzix


 

Fresh z Distree

Každý rok konzultační skupina Sightline vybírá zajímavé technologie, které si razí cestu na trh. Mezi její objevy patří například Fitbit nebo GoPro.

Nadějné značky, které si teprve hledají své distributory na evropském trhu, prezentuje Sightline jednou ročně na svém vystoupení Fresh, které je součástí konference Distree EMEA.

Hlídač věcí TrackR Atlas navazuje na zařízení Tracker představené loni. Letos k němu přibyla  Wi-Fi a Bluetooth centrála do zásuvky, která umožní sledování věcí uvnitř domova. Navíc je integrovaná s Alexou pro možnost ovládání hlasem.

3DRudder je „nožní“ ovládač PC her a VR, který vypadá trochu jako disk na trénování rovnováhy. Používá se v sedě a pohyb ovládá nakláněním, respektive přenášením váhy. Koncová cena je 179 eur.

KiwipWatch jsou chytré hodinky pro hlídání dětí a pro monitoring jejich aktivit. Hodinky jsou plně vzdáleně ovladatelné skrze aplikaci na smartphonu rodičů. Hodinky mají zároveň možnost hovorů a zábavné interakce s ostatními hodinkami. Mají šest technologií geo-lokace. Koncová cena je 149 eur vč. DPH.

Mionix – značka známá z gamingových periferií uvádí lifestylové myši MOB ve třech barevných pastelových variantách (růžová, modrá a žlutá). Lákavé barvy a „hezký pracovní stůl“ jsou hlavní argumenty, na které se snaží nalákat. Koncová cena je 69 eur vč. DPH.

Mionix Mob

Zdroj: Distree EMEA

QLipp je maličký senzor pro sledování hry, lépe řečeno úderů v tenisu. Zařízení se připojí ke strunám tenisové rakety a hlídá rychlost, úhel a obecně kvalitu úderů. Statistiky jsou dostupné přes aplikaci. Cena je 110 eur.

Společnost Ockel přináší mini PC Sirius A (s Windows 10), které má velikost většího smartphonu, přičemž obsahuje plnohodnotný display port, HDMI, USB a další konektory i integrovaný dotykový displej. Při připojení k externímu monitoru se z displeje stane klávesnice a touchpad. Cena na Indiegogo je 550 USD. V létě by měla začít masová výroba.

Cariboo je zařízení pro „chytré připojení“ automobilu skrze 12V adaptér. Přes aplikaci Cariboo dovoluje sledovat polohu vozidla, sbírat informace o jízdě, sdílet s kamarády lokaci a získat upozornění o pohybu auta. Cena je 99 eur vč. měsíčního předplatného, které jinak stojí 4 eura za měsíc.

Merge HoloCubeje „holokostka“ se sensorem pohybu připojená k VR headsetu (s mobilním telefonem), skrze který uživatel vidí obsah přímo v nebo na této kostce. Obsah reaguje na pohyb a otáčení kostky – jde tedy o propojení augmentované a virtuální reality. Koncová cena samotné kostky v bundlu se aplikací je pod 20 eur. Headset stojí 59,99 eur.

Comet má být nejlehčí, vodotěsný a na vodě plovoucí Android smartphone s výraznou LED signalizací po stranách. Stále je však ve fázi prototypu a do prodeje má jít v létě za cenu 450 dolarů.

Kaptivo přemění tradiční whiteboard na připojený „digitizéru“. Veškerý napsaný a nakreslený obraz se automaticky ukládá on-line do cloudu, odkud je možné jej v reálném čase sdílet. Přes prohlížeč lze procházet historii/vývoj poznámek a uložit a odeslat je jako obrázek či pdf. Není nutné používat speciální pero. Kaptivo obraz plně digitalizuje a vylepšuje (a odstraňuje z něj např. prezentujícího). Cena zařízení, které udělá z obyčejného whiteboardu elektronický je však dost vysoká – 400 eur.

Channelworld_ozveny

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Allegro míří na Slovensko, nabídne i zboží českých obchodníků
Allegro míří na Slovensko, nabídne i zboží českých obchodníků
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci