Hlavní navigace

Fotoreport: Po 35. do Čejkovic? Na muziku a na gaming!

18. 10. 2017
Doba čtení: 8 minut

Sdílet

 Autor: Channelworld
Hudba na zámku a gaming v podzámčí, tak by se možná dalo shrnout 35. partnerské setkání SWS v Čejkovicích, ale to bychom vás připravili o další detaily.

Podzimní čejkovické setkání SWS bylo nečekaně slunečné a hlasité… Generální partner akce, společnost LG se postarala, aby se hudba a melodie šířily skrze vlastní značkovou aparaturu z jejích stanů všemi kouty zámeckého nádvoří. A jelikož LG není jen o zvuku, ale i obraze, jeho kvality mohli účastníci otestovat ve stanu s herními PC a různými modely monitorů této značky.

Když bylo slunce a víno (a ranní obligátní slivovice s koláčky), bylo jasné, že program akce, která nemůže být už tradičnější, nemohlo nic narušit. Říjnová akce nesla pořadové číslo 35, takže kdo se někdy zúčastnil, dokáže si představit třicet přednášek ve třech sálech, venkovní stánky s výstavkou osmnácti značek, doprovodný program a workshop dalších více než dvaceti výrobců později odpoledne v místní Orlovně.

35. partnerské setkání SWS v ČejkovicíchPočasí umožňovalo trávit čas nejen na přednáškách, ale pohodlně právě na stáncích výrobců. Přesto, kdo nechyběl na desíti přednáškách, odnesl si dvě lahve vína místních vinařů. O další doprovodný program se navíc postaral Dell, který přivezl skutečnou gamingovou arénu, do ní tým eSuba a uspořádal živý herní turnaj, jak jinak než na počítačích Dell Alienware, které byly také ve stanu vystavené.

Na setkáních SWS v Čejkovicích si snad nikdy nikdo nemohl stěžovat na nedostatek jídla a pití. Navíc když výrobci jako Dell či Fujitsu rozpálí vlastní grily a připraví další občerstvení. Grilování zajištěné SWSkou předcházelo také večerní raut. Po jeho otevření se chopili přivítacího slova obchodní ředitel SWS Stanislav Skalička a za LG Andrew Park.

Po rozdání bohaté tomboly se mohli účastníci zaposlouchat do hudby cimbálové muziky Olina a později si užít koncert kapely Amusment Park – tria, které má za sebou působení v populárních českých kapelách N.O.H.A., Charlie Straight a Nightwork. Později večer byla opět pro zájemce připravena dvě kola prohlídek Templářských sklepů.

Z přednášek

Ranní přednášku společnosti LG zahájil Tomáš Hnilica. Z aktuální nabídky asi dvacíti 4K monitorů s IPS panely vyzdvihnul nový, hardwarově kalibrovatelný HDR model 32UD99 s uhlopříčkou 31,5‘‘ a koncovou cenou přes 31 tisíc. Jde v podstatě o jediný grafický monitor LG na českém trhu, možnost si funkci HDR vyzkoušet měl každý na stánku.

Tomáš Hnilica, LGProdejními argumenty pro 4K monitory jsou podle Tomáše Hnilici možnost softwarově rozdělit obrazovku na více samostatných displejů, a dále schopnost k jednomu displeji připojit dva počítače (po instalaci SW do obou PC lze ovládat oba na jednom displeji jednou myší a klávesnicí). Druhá jmenovaná funkce však zatím není zcela spolehlivá.

Hnilica představil také LED projektory LG Minibeam, jejichž hlavními výhodami jsou výdrž LED lampy až 30 000 hodin, jas 100 až 1500 lm. Všechny modely jsou bezdrátově připojitelné k dalším zařízením (třeba i bez Bluetooth). I když nejde o „office“ projektory při jejich vyšší ceně (nejdražší FullHD modely stojí 22 až 30 tisíc korun) je podle Hnilici reálnější je nabídnout do malých zasedaček ve firmách nebo pro mobilní pracovníky v terénu – k dispozici i modely s baterií a výdrží až 3 hodiny.

LED projektory LGLukáš Paroulek se poté věnoval černé technice LG. Na výstavce byly samozřejmě vystaveny i OLED televize, ale nás zajímaly trendové soundbary. Nejvyšší model LG SJ9 má certifikaci Dolby Atmos – rozezná až 128 zvuků v jeden okamžik a korektně je „rozmístí“ v místnosti tím, že využívá odrazy od stěn a stropu. Soundbar získal ocenění EISA pro rok 2019.

Nižší model SJ8 dokáže přeškálovat zvuk vstupu na 24 bit/291 kHz. Při využití s televizorem LG jej lze zasadit do stojanu pro úsporu místa, navíc je lze u některých modelů využít přímo jako stojan TV. Další model Sound Flex se skládá ze dvou dílů, které lze buď spojit do jednoho velkého soundbaru, nebo je rozdělit do dvou stereo satelitů, případně jako přední a zadní repro pro surround zvuk. Jeden obsahuje i baterii pro použití jako přenosný Bluetooth reproduktor.

Lukáš Zima, SamsungPříležitosti v digital signage za Samsung představil Lukáš Zima. Účastníkům poradil důležité otázky pro výběr vhodného displeje. Nejprve byste měli vycházet z umístění (interiér/exteriér), dále z náročnosti provozu (16x7 nebo 24x7), poté vybírat úhlopříčku a rozlišení, a to i v souvislosti se zobrazovaným obsahem a jeho zdrojem. Následně je třeba rozhodnout potřebnou konektivitu a z pohledu použití/umístění také tloušťku rámečku.

Z přednášky Dušana Drobilíka ze společnosti Acer jsme stihli část zaměřenou na gaming portfolio značek Predator a Nitro (se kterou Acer začínal). Acer zde nabízí tři řady: 3, 5, 7xx (podobně jako u Swiftu a Spinů). Na IFA společnost uvedla herní notebook Predator Triton 700 s grafickou kartou až GTX 1060, dalšími nástupnickými modely jsou Predator Helios 300s s GTX 1050 a 1060. Vstupními notebooky pro hráčský segment je Nitro 5, které má minimalističtější design než Predator a pohání je GTX 1050, případně GTX 1050 Ti.

Úplnou novinkou u Aceru je Windows Mixed Reality – Headset AH101, jehož oficiální prodej začíná 17.10. za koncovou cenu 11 990 korun.

Martin Moravec a Ondřej Lorenc ze společnosti LenovoMartin Moravec ze společnosti Lenovo přiblížil nabídku ThinkSystem and ThinkAgile pro datová centra. Připomenul, že portfolio System x a ThinkServer, které měly odlišný systém čísel dílů a servisu, se postupně sjednocuje do řady ThinkSystem na architektuře/platformě Intel Purley. Po nějakou dobu poběží obě řady vedle sebe – např. servery x3550 M5 a x3650 M5 se budou prodávat ještě do poloviny příštího roku.

Novinkami v řadě ThinkSystem jsou entry rackové servery SR550 a 530 (cenově dostupné dvoupaticové servery) a vlajkové lodě SR630 a SR650 (dvoupaticové rackové servery). Lenovo se snažilo nastavit hodně agresivní ceny. Základní modely serverů proto podle Martina Moravce obsahují vždy to nejdůležitější vč. zabezpečení, ale jsou rozšiřitelné o další porty apod. skrze volitelnou konfiguraci.

Poté představil modely high-end nových serverů včetně ThinkSystem SR850. V bladových serverech upozornil, že podpora šasi bude pokračovat minimálně do roku 2020 a lze do nich nasadit jak starší řadu System x, tak nové modely ThinkSystem SN850 a SN550.

Moravec shrnul portfolio storage ThinkSystem DS220,4200 a 6200 (SAN), ale zmínil i DAS a softwarově definované (Nexenta, Cloudian, a Datacore) a páskové úložiště.

Z přednášky společnosti Lenovo

Účastníky přednášky upozornil, že součástí všech serverů je software a řadič xClarity Controller, který umožňuje snadnou instalaci a updaty a v základní verzi je zdarma.

U všech serverů je tříletá záruka. Martin Moravec také vysvětlil zjednodušení portfolia servisních balíčků, které jsou nyní tři: Foundation (pro všechny díly, přiveze technik NBD), Essential (technik obstará díly, odezva do 4 hod 24x7 s možností rozšíření garance opravy do 24 hod) a Advanced (garance opravení do 6 hod od ohlášení poruchy).

René Pospíšil ze společnosti IS4 security, která je country partnerem značky Bitdefender, na setkání oznámil, že od října je SWS pro ČR novým volume distributorem, a nahrazuje tak dřívější Asbis CZ. Poté představil sílu Bitdefenderu, který má přes půl miliardy uživatelů díky tomu, že jeho engine využívá přes sto OEM výrobců. Vysvětlil také jednotlivé vrstvy jeho ochrany – od virové DB aktualizované s hodinovou periodou, sandboxing, behaviorální analýzu Active Threat Control a bezpečnostní cloud Nimbus pro sdílení hashe souborů a rychlé vyhodnocování spolehlivosti souborů.

René Pospíšil ze společnosti IS4 technologiesRené Pospíšil také zmínil čerstvou novinku -  česky lokalizované verze Bitdefenderu 2018 a představil novou funkcionalitu Bitdefenderu – šifrování disku se správu z cloudu nebo konzole.

Poté Patricie Baroňová vysvětlila, jak funguje partnerský portál PAN, kde naleznete objednávky, možnosti obnovy předplatného, rozšíření a upgrade a představila cloudovou konzoli pro správu zákazníků.

Petr Koudelka ze společnosti Zyxel představil cloudovou (vzdálenou) správu Wi-Fi sítí - Nebula, kterou výrobce distribuuje skrze Entec Solutions, dceřinou value add distribuční společnost SWS.

Nebula má podle Koudelky snadnou instalaci, kdy lze konfiguraci přednastavit a na místě jen fyzicky připevnit a připojit k internetu. Skrze Nebulu můžete spravovat neomezené množství lokalit a do dalších lokalit lze klonovat dřívější konfigurace. Aktualizace může probíhat automaticky. Veškerá komunikace mezi cloudem a koncovými body je šifrovaná. Přes identity management lze také definovat přístup jednotlivým uživatelům (lze spojit s Active Directory, RADIUSem apod.) a pro správce jde nastavit hierarchii administrace. V nabídce Zyxelu jsou čtyři AP, dva switche a dvě bezpečnostní brány.

Channelworld_ozveny

Setkání se také se svými výstavkami a přednáškami zúčastili zástupci společností Fujitsu,  Eset, Microsoft, AVG, HP, Canon, APC, Xerox, Konica Minolta, Brother, Oki, Kingston, Lexmark, BenQ, Aten a Asus.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Allegro míří na Slovensko, nabídne i zboží českých obchodníků
Allegro míří na Slovensko, nabídne i zboží českých obchodníků
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci