Hlavní navigace

Fotoreport: PCV Computers se setkalo s ISP partnery ve Vigvamu

8. 5. 2017
Doba čtení: 8 minut

Sdílet

 Autor: Channelworld
Letošní setkání s ISP partnery uspořádalo PCV Computers v rezortu Vigvam u Kolína. Účastníky čekaly motokáry, simulátor pit stopu F1 a koncert Tlusté Berty.

Opět po roce měli partneři společnosti PCV Computers možnost se sejít, posbírat nové vědomosti a podiskutovat s výrobci z řad společností Asus, TP-Link, Lenovo, Grandstream, Ipex, IntelliNet, nJoy, RF elements, Dahua a dalších. Tentokrát prostory TEP Faktoru vystřídal rezort u Kolína s nejvyšším dřevěným Vigvamem na světě.

Účastníky přivítal jednatel PCV Jan Duda. Shrnul, že za loňský rok jeho firma rostla v obratu o 30 % a na letošní rok má stejný plán. Poté představil program. Po skončení odborné části později odpoledne byl čas na zábavu. PCV připravilo závody na motokárách, simulátor výměny kol v pit stopu F1, fotbal v zorbingových koulích a v podvečer grilování prasete a koncert kapely Tlustá Berta.

Petr Novák, DahuaJako první vystoupil Petr Novák, který představil novinku v sortimentu PCV Computers, značku Dahua. Ta patří mezi dva největší výrobce kamerové techniky na světě (první je HIK Vision). Její portfolio pokrývá IP a analogový dohled, vysokokapacitní úložiště, IP interkomy, přístupové systémy, chytré zámky, video-stěny, řešení dohledových center, řízení dopravy, alarmy, termální kamery, ale i CCTV drony. Všechny systémy mají společný software pro správu a k dispozici je i mobilní aplikace pro iOS a Android. Dahua poskytuje celosvětově tříletou záruku.

Výrobce má patentovaný formát HDCVI, který dokáže přes standardní koaxiální kabel přenášet HD video, zvuk a data na dlouhé vzdálenosti. Kromě jiného Petr Novák představil DVR, ke kterému lze současně připojit různé typy IP a analogových kamer. Na závěr prezentace ukázal řešení pro sledování dění v kasinu včetně dvouleté zálohy záznamu.

Jan Gregor, Pro – ISPPoté prezentoval Jan Gregor nabídku společnosti Pro – ISP, která se zabývá outsourcováním služeb call-centra, respektive jeho personálu. Nabízí aktivní telemarketing – oslovování potenciálních zákazníků, případně domlouvání schůzek pro obchodníky. Dalšími službami jsou mystery callingy – telefonické testování kvality zákaznické podpory, nebo inkaso pohledávek. Služby Pro – ISP zahrnují i následná volání ohledně spokojenosti s instalací nebo servisním zásahem. V pasivním módu lze služby společnosti využít jako telefonickou podporu až 24 x 7 ve třech režimech a třech úrovních fungování.

Jan Ondruš, AsusZa Asus přiblížil Jan Ondruš divizi komponent, periferie a hlavně Wi-Fi. Na všechny routery výrobce poskytuje tříletou záruku. U levnějších modelů v případě závady vyměňuje u distribuce kus za kus, u dražších modelů závadu nejprve prověřuje servis. Jan Ondruš také vypíchnul služby AiCloud pro zpřístupnění sítě „z venku“, nebo Roaming Assist pro nastavení roamingu podle úrovně signálu. Asus poskytuje také mobilní aplikaci, přes kterou lze router spravovat. Z běžně využitelných funkcí Ondruš připomenul, že jde v routerech nastavit například automatické vypínání nebo restart. Z nejnovějších produktů vypíchnul výkonný „prosumer“ model BRT-AC828.

Jiří Tráge představil Kuki TV, televizní vysílání přes internet, společný projekt společností Smart Comp a Planet A. Výhodou nabídky této IP TV je, že si zákazník vybírá vlastní balíček programů. K dispozici je TimeShift až 48 hodin zpět a kromě záznamů seriálů je dostupná také videotéka s možností sledovat za jednorázový poplatek filmy v HD kvalitě. Možnost je také předplatit prémiové služby jako HBO Go. Součástí Kuki TV je videorekordér s kapacitou 10 hodin s možností rozšíření. Službu lze používat až na pěti zařízeních. Set top box lze ovládat přes mobilní aplikaci.

Distribuce může být v unicastu i multicastu. Služba využívá HLS adaptivní streaming a podle kvality linky přepíná profil datového přenosu od SD po Full HD. Kuki TV poskytuje ISP základní podporu, zajišťuje také všechnu komunikaci s regulatorními orgány a OSA, takže provider již nic v této oblasti nemusí řešit. K dispozici je provizní model, kdy službu prodává Smart Comp, nebo velkoobchodní model, kdy zákazník uzavírá smlouvu přímo s ISP.

Martin CeplLenova představil odolnost notebooků řady ThinkPad, která prošla dvanácti armádními testy úrovně Mil-Spec. Hlavní novinky v nové řadě jsme již shrnuli v dřívější reportáži. Ondřej Lorenc se poté věnoval produktům z divize DCG – tedy serverům, storagím a síťovým řešením pro datacentra. U switchů vypíchl tři možnosti managementu, z čehož jeden je plně kompatibilní s prostředím Cisca, přičemž Lenovo nabízí podle slov Lorence o třetinu nižší cenu na port.

Ondřej Lorenc, LenovoPro správu infrastruktury Lenovo poskytuje nový software XClarity, který je proti předchůdci výrazně snazší na obsluhu a v základní verzi je zdarma. Závěrem Ondřej Lorenc pozval účastníky na přednášky v Praze 10. 5. a Olomouci 17. 5., kde si budete moci řadu produktů otestovat.

Přednášku společnosti Grandstream zastal Jan Duda.Věnoval se zejména evropské novince – video dveřníku GDS3710 s hemisférickou Full HD kamerou, RFID čtečkou, ve voděodolném anti-vandal provedení. Spravovat jej lze přes bezplatnou aplikací.

Jan Duda, PCV ComputersPoté představil bezdrátové přístupové body Grandstream, ve kterých PCV aktuálně nabízí dva stropní AP a postupně přijdou další. AP jsou určené pro SoHo, přitom nabídnou enterprise funkcionality a snadný management. Model GWN7600 s propustností 1,25 Gbps podporuje až 450 konkurenčních klientů a má dosah přes 160 metrů. Součástí těchto AP je kontrolér, který v master režimu dokáže spravovat dalších 30 přístupových bodů. Druhý model má sice o 10 metrů menší dosah, ale obslouží až 50 AP a má propustnost 1,75 Gbps. Napájí se přes PoE. K dispozici je také Multi-WAN VPN router s vlastním kontrolérem.

Marek Mikuš ze společnosti IPEX Marek Mikuš ze společnosti IPEX ukázal nový B2B portál pro velkoobchodní partnery, kterých dnes mají přes 300. Portál dostává nové REST API, které nahrazuje původní SOAP API. Nad tím jsou nové widgety do systémů třetích stran. V portálu jsou nové dashboardy pro zákazníky a služby a nové filtrování a fulltextové vyhledávání napříč klienty. Urychlené je založení zákazníka či služby a nové jsou také statistiky provozu pro ČTÚ. Dále Marek Mikuš ukázal novinky v integracích firemního řešení do CRM systémů.

Vladimir Jovanovic představil UPS značky nJoy. Zdůraznil prověřený poměr ceny a výkonu. Představil modely instalovatelné do racku i pro samostatné postavení. Jan Duda dodal, že poruchovost UPS nJoy se pohybuje pod 1,5 % a veškeré reklamace PCV řeší výměnou nebo dobropisem.

Mirko Wittfoth poté představil Intellinet – další novou značku v distribuci PCV. Jde o kompletní nabídku SMB networkingu včetně pasivních prvků. Ve switchích se Intellinet zaměřuje hlavně na PoE produkty. V nabídce jsou kromě PoE napájeného switche, také extendery, které umožní prodloužit napájení přes Ethernet o dalších 100 m. V nabídce jsou však také kabinety/stojany pro servery a síťoviny. V rámci kontraktu PCV rozšiřuje nabídku i o značku Manhattan, která pokrývá hlavně periferie a příslušenství.

Miroslav Bakajsa z RF ElementsMiroslav BakajsaRF Elements na závěr přiblížil portfolio (symetrických) horn antén, které pomáhají vypořádat se silným RF rušením, a proti tradičním sektorovým anténám mají výrazně menší nulovou zónu.

Po skončení přednášek Jan Duda vylosoval výherce tomboly, poděkoval všem za účast a marketingové manažerce PCV, Marcele Papežíkové za organizaci a šlo se závodit.

Přes dopolední obavy o počasí, nakonec odpoledne vysvitlo slunce, které s akčními atrakcemi přispělo k dobré náladě. Akce s rekordním počtem účastníků se nakonec protáhla do brzkých ranních hodin. Že se atmosféra stupňuje, naznačil již třikrát vytleskaný a vyvolaný přídavek kapely Tlustá Berta.

Channelworld_ozveny

Jak se partneři se svými úkoly v týmech popasovali a užili odpoledne i večer, uvidíte ve fotogalerii.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?