Hlavní navigace

Fotoreport: Nestihli jste setkání ATC? Kein stress

18. 10. 2016
Doba čtení: 11 minut

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
Neustále zrychlující se trh IT a jeho prodeje inspiroval AT Computers k opačnému stylu partnerských setkání, tentokrát pod heslem „kein štress“ (video a foto uvnitř).

Z podzimní šňůry partnerských setkání AT Computers v hotelu Jezerka na Seči jsme letos vyrazili na akci sítí Premio a Digimax. Partnery oděné do „kein štress“ trik a rozdělené do týmů uvítal marketingový ředitel AT Computers Martin Wanke, který již tradičně akce řídí a moderuje od ranních až do večerních hodin.

Seznámil účastníky s programem a vysvětlil změny v tombole. Za aktivity na prezentacích a v odpoledních soutěžích partneři získávali žetony-smajlíky, které pak odpoledne, nebo po večerním klání mohli směnit za dárky ve dvou tombolách. 

marketingový ředitel AT Computers Martin Wanke,Pro účely soutěží se týmy přeměnily na rodiny, a to doslova včetně rozdělení na jednotlivé členy od dětí až po babičky a strýčky. Soutěžili pak například v zapamatování si jmen královských synů v pohádce, stavění věže z lahviček „flying-hirsch“ a nechyběly ani oblíbené omalovánky.

O bezstresový průběh setkání se staral také barman servírující čerstvé bombardino a svařák, ale také tým masérů uvolňujících ztuhlé krky pracovitých dealerů. Pokud snad někdo potřeboval ještě více zvolnit tempo, připravena byla také čajovna s vodními dýmkami.

Na odpolední soutěže navázala po otevření rautu večerní „kein štress ATC party“. Kromě dalších zábavných vědomostních soutěží, které moderoval Dalibor Gondík, vystoupila česká brake dance špička Bez Masakru, mistr světa v bike trialu Vašek Kolář a kapely The Apples a HD Elektrik.

Zaslechnuto na přednáškách

Novinky z AT Computers přednesl obchodní ředitel Petr Vaněk. ATC snad jako první distributor na česko-slovenském trhu začíná nabízet pojištění pohledávek. Reseller za službu zaplatí pod 0,5 % z obratu (podle typu zákazníka) a pojišťovna za to kryje 90 % zakázky.

Obchodní ředitel Petr VaněkZ novinek na B2B webu ATC Petr Vaněk zmínil například možnost vytvoření žádosti o vratku zboží, což bylo dříve nutné dělat přes e-mail. Dále v produktovém stromu přibyly nové kategorie jako „herní zóna“, „dohled“, „Apple zóna“ s příslušenstvím a další, které souvisí s aktuálními produktovými trendy. U některých produktů navíc naleznete trojrozměrné fotografie, které ATC vyrábí vlastními silami.

Poté Petr Vaněk okomentoval data GfK. Spotřební elektronika v prvním kvartálu poklesla, v Q2 narostla, ale IT klesalo v 1. i 2. Čtvrtletí (o 15 % a 18 %). Nejvíc se na tom ale podepsala vysoká srovnávací základna z loňského roku, kdy se vyprodávaly PC s Windows s Bingem a dodávaly se velké zakázky do školství. V druhém pololetí se podle Vaňka naopak zvedají projekty v SMB a celkově nejvýrazněji stále roste segment telekomunikací.

Martin Wanke poté shrnul nové projekty ATC, kterými jsou pokladní systémy X-Pos a budování sítě gamingových prodejen X-Play, které nabídnou nová herní PC X-Diablo (více dále). Proč se ATC víc pouští do gamingu? V roce 2019 se má celosvětově více lidí věnovat e-sportu, než sportu, řekl Wanke. Cílovou skupinou projektu X-Play, jehož šéfem v ATC je Vojtěch Komárek, jsou hlavně rodiny. Celkem chce distributor postupně získat kolem 150 partnerů. Wanke připomenul také portfolio digital signage od Samsungu, na které má ATC specialistu Michala Kričfalusiho.

Společnost QNAP, která původně cílila na SMB a enterprise segment, ale postupně se rozšířila i do NAS pro domácnosti, prezentoval Václav Štajner. Partnery seznámil s novými řadami NAS TVS-x82T a TVS-871Z s thunderboltem, HDMI porty a podporou 4K. V SMB upozornil na osmipozicovou NAS TS831X s desetigigabitovou konektivitou, v řešeních pro SOHO a domácnosti pak poukázal na jedno a dvoupozicové NAS se systémy QTS i Android. V oblasti zálohování zmínil podporu SW třetích stran, zejména softwaru Xopero, které má ATC v distribuci. Vyzdvihl také balíček Q‘ center, který slouží pro vzdálený dohled storage, což můžete nabídnout svým zákazníkům jako službu a upevnit s ním obchodní vztah. Více se z prezentace Václava Štajnera dozvíte v naší předchozí reportáži.

Novinky u Canonu představil Michal TvrdíkNovinky u Canonu představil Michal Tvrdík. Nejprve ukázal čtyři nové modely v řadě Pixma, které spojuje nový design, značení TS a nové funkce. High-endovými tiskárnami jsou TS9050 a TS8050, doplňují je pak nižší pěti-inkoustové TS6050 a TS5050. V základu zůstávají v tiskárnách plnohodnotné inkoustové sady. Kromě nejnižšího modelu mají všechny dotykový displej. Tiskárny jsou opět vybaveny také zadním podavačem a nově podporují čtvercové formáty papíru. Celkově se tiskárny oproti předchozí generaci zmenšili zhruba o 40 % (půdorys o 30 %). Poté Michal Tvrdík se věnoval kancelářských tiskárnám a portfoliu foto.

Vojtěch Komárek z ATC představil X-Play, novou síť partnerů s kamennými prodejnami, které nabídnou produkty z herního světa. Budou prodávat herní PC X-Diablo připravené na virtuální realitu, herní notebooky, konzole, herní příslušenství, software a herní módu. ATC poskytne na prodejny potřebné plakáty, grafiku, výstrče do výloh, samozřejmě pravidelné letáky, katalogy a různé demo sety. Podmínkou je mít na prodejně polep – podobně jako u Premia. Partneři získají společné kampaně, podporu výrobců a „A“ tituly. Kontakty na prodejce budou na promovaných webech a připravovaných tiskovinách.

Vojtěch Komárek z ATC představil X-Play

Novinky v počítačích Premio a souvisejících produktech Microsoft představil Petr Rakus z ATC. Připomenul expresní sestavy vyrobitelné do druhého dne od objednání. Navíc zopakoval, že 31. 10. Končí prodej Windows 7 Pro a Windows 8.1 a downgrade z Win 10 bude zpoplatněný 20 dolary. Představil také novou herní řadu PC X-Diablo s modely Family, Gamer a Extreme.

Pokladní systémy X-Pos přiblížil David Vyvial. Upozornil, že podle TNS Aisa přes 80 % podnikatelů stále nemá svůj prodejní systém kompatibilní s EET. Vzpomenul jednotlivé fáze zavedení, kdy od prosince platí povinnost pro stravovací a ubytovací služby, od března 2017 pro velkoobchod a maloobchod a v březnu 2018 pak pro svobodná povolání, dopravu, zemědělství a další.

Pokladní systémy X-Pos přiblížil David VyvialNejlevnější registrační pokladna X-Pos RL od ATC stojí 6 970 Kč bez DPH a podle Vyviala má oproti levnějším řešením podstatně vyšší odolnost. Dražší systémy od 12 840 Kč bez DPH jsou plnohodnotné PC s Win 10 a dotykovým displejem. Pro restaurace a penziony jsou pak určená řešení s odolnějšími displeji. ATC své systémy úspěšně otestovalo na Colours of Ostrava v pivních stanech. U X-Pos systémů navíc zákazníci nemusejí v rámci záruky platit žádné další poplatky za SW a jeho udpate.

Eva Šumová ze Samsungu v úvodu své přednášky shrnula, že se na trhu zvyšuje podíl větších (24‘‘) displejů. Z produktových novinek zmínila „hodně muziky za málo peněz“ – monitor S22F350F za 2 990 Kč. V listopadu přijde i 24‘‘ model S24D330H s cenou 3 490 Kč, což je nástupce nejprodávanějšího monitoru na českém trhu za rok 2015.

Eva Šumová ze SamsunguVyzdvihla i 23,5‘‘ s prohnutým displejem o poloměru 1,8 m a pro hráče určený prohnutý model C24FG70. Poté partnerům ukázala novinky v SSD, paměťových kartách, USB flashkách i digital signage.

Letošníprvenství společnosti Acer zmínil Ctirad Král. Výrobce představil nejtenčí notebook na světě – Swift 7, nejtenčí konvertibilní notebook na světě – Spin 7, první herní notebook se zakřiveným displejem Predator 32x a první herní monitory s technologií Eye-tracking (částečné ovládání očima). Pochlubil se také s vysokou spokojeností zákazníků se servisem (9,27 z 10), kdy 94 % oprav se provede do pěti pracovních dní a 92 % dílů je dostupných v brněnském skladu.

Na prezentaci Xeroxu, se partneři dozvěděli, jak jim výrobce pomáhá prodávat. Když máte poptávku od zákazníka, nejprve byste měli zavolat do Xeroxu a zaregistrovat si zakázku. Xerox vám pomůže identifikovat další potřeby zákazníka, doporučit konkrétní zařízení a připravit nabídku na domluvený stroj (včetně projektových cen pro výběrová řízení). Xerox zajistí i přípravu smluv, zajištění blokace zboží u distributora a instalaci u zákazníka. V A4 tiskárnách jsou novinkami u Xeroxu multifunkce Phaser 3330 a WorkCentre 3335/3345. Jde o střední modely tiskáren se zátěží do 5 000 stran měsíčně. Nyní jsou v nabídce větší tonery, což zlevňuje cenu za stránku. Phaser lze volitelně vybavit čtečkou karet a NFC modulem.

Jindřich Balogh z BrotheruJindřich BaloghBrotheru v prezentaci shrnul inkoustové multifunkce, monolaserové stroje a hlavně nové možnosti jejich pronájmu. Z inkoustových modelů uvedl tiskárny s inkoustem doplnitelným z lahviček – DCP-T300 a s Wi-Fi vyšší modely DCP-T500W a DCP-T700W. Řada Ink Benefit Plus je pak obdobná avšak s tradičními kazetami. Tiskárny jsou v nákupu sice levnější, ale náklady na tisk jsou trochu vyšší (7 halířů v ČB a 39 halířů pro barevné strany proti 3 haléřům u lahvičkového systému). V jednobarevných laserových tiskárnách Jindřich Balogh představil novou řadu kancelářských tiskáren a multifunkcí postavených pro větší zátěž. Jejich životnost dosahuje až 600 tisíc stran, kapacity toneru až 20 tisíc stran. K dispozici jsou zásobníky na 250 až 520 listů, čímž lze u největších modelů rozšířit kapacitu až na 2 650 listů.

Brother se také rozhodl podporovat MPS. V případě zájmu musí partner nejdřív poskytnout informace o svém byznysu a po schválení získá slevy pro nákup spotřebního materiálu pro distributora a slevu na hardware. Reseller, resp. poskytovatel tiskové služby pak účtuje zákazníkovi pouze za vytištěné stránky za měsíc. Závěrem Jindřich Balogh připomenul, že záruka po registraci na brother.cz se natahuje na tři roky, u vybraných modelů po registraci do konce roku až na pět let.

Po obědě představil Robert Šárik novinky v laserových tiskárnách HP pro osobní použitíPo obědě představil Robert Šárik novinky v laserových tiskárnách HP pro osobní použití. Kompletní obměny doznaly černobílé stroje. V single-function přicházejí čtyři nové modely, v multifunkcích pak šest modelů. Partnerům obsluhujícím komerční segment pak doporučil spíše řady JetIntelligence s vyšší výtěžností toneru, nižší cenou za stránku, rychlejší tiskem a nižší spotřebou energie než u technologie LaserJet. V druhé části připomenul portfolio inkoustových tiskáren uvedených letos na jaře.

Podzimní novinky v Epsonu shrnul Antonín Řezáč. Za první dvě pololetí společnost drží na trhu tiskáren třetí místo v kusech (19% podíl) a druhé místo v hodnotě (32% podíl). Řezáč poradil, že pokud zákazník tiskne více než 70 stran měsíčně, už se mu podle počtů Epsonu vyplatí tankový systém místo cartridgí. Výrobce na trh letos postupně uvede nové tankové multifunkce L382, L386 a L486, které nabídnou nově bezokrajový tisk a vyšší rychlost. Další novinkou je Epson L605 s automatickou duplexní jednotkou a pigmentovým černým inkoustem (bez ADF oproti L655). Pro menší kanceláře může být zajímavá 4 v 1 MFP L1455 – A3 tankový systém s výtěžností 10 500 ČB/barevných stran za 25 390 Kč. Závěrem Antonín Řezáč zdůraznil, že pro tříletou záruku je potřeba tiskárnu registrovat na www.epson.cz/zaruka.

Kein štress party s ATC

V dalším oprogramu následovaly přednášky společností Asus, APC, Evolveo, Huawei, Kaspersky Lab, Lenovo, Samsung Mobile, TP-Link a dalších. Workshopy výrobců doplnila i přednáška výzkumné agentury GfK.

Channelworld_ozveny

AT Computers uspořádala na Seči celkem pět akcí pro sítě Comfor, Triline, Autocont, VIP partnery, Apple, Digimax a Premio. Prošlo jimi na 1 500 lidí a přes 900 resellerů.

Zdroj: ChannelWorld, AT Computers

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?