Hlavní navigace

Fotoreport: GFI Software ocenilo nejlepší partnery roku 2016 a nastínilo budoucnost

3. 2. 2017
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: GFI Sfotware
Na každoročním zimním setkání společnosti GFI Software bylo o čem mluvit. Společnost čerstvě akvírovala Kerio Technologies, chystá řadu nových verzí svých produktů i zcela nová řešení a navíc bylo třeba ocenit nejlepší partnery uplynulého roku.

Společnost GFI Software uspořádala výroční setkání svých nejlepších partnerů. Letošní konference proběhla 26. 1. v hotelu Happy Star ve Hnanicích u Znojma. Pozvané partnery čekal oficiální program, vyhlášení ocenění a večerní zábava.

Pavol GolhaÚvodní slovo si vzal ředitel pro globální prodejní kanál Pavol Golha, který se ohlédl za uplynulým rokem, kdy GFI prošlo několika změnami včetně získání nového distributora v podobě Zebra Systems.

Společnost v roce 2016 dosáhla stabilního 6% meziroční růstu obratu a navíc se jí podařilo dosáhnout 70% míry obnovy licencí. Golha také zavzpomínal na letní partnerskou konferenci v Branišovicích i loňské vyhlašování nejlepších partnerů.

GFI Prime odmění věrné

Andrea BaluchováAndrea Baluchová prezentovala věrnostní program GFI Prime představený v září 2016. Program se může aktivovat každý zákazník, který s GFI spolupracuje více než jeden rok, a jeho účastníci získají ke koupi produktu od GFI další produkt zdarma.

Na výběr jsou řešení GFI Archiver, EndPointSecurity, EventsManager nebo WebMonitor, v budoucnu budou podle Balúchové přidána i další řešení. GFI k bonusovému produktu neposkytuje podporu, tu si však lze přikoupit a získávat ji od partnera.

Akvizice Keria vhodně doplní portfolio

Ronny WolfJako další vystoupil Ronny Wolf, šéf inženýrského týmu pro region EMEA, který prezentoval smršť nových produktů nebo jejich nových verzí stávajících řešení, které se objeví v následujících kvartálech.

Řešení OneGuard a OneConnect, jsou momentálně dostupné v betaverzi a na trhu se poprvé objeví v březnu. K dispozici je již nová verze produktů MailEssentials a Archiver, na konci února bude dostupná nová verze řešení LanGuard a na konci března se aktualizace dočkají EventsManager a WebMonitor.

Poté Wolf hovořil o čtyřech nově získaných řešeních, která GFI získalo akvizicí Kerio Technologies. Produkty Kerio Connect, Operator, Control a Cloud podle Wolfa velmi dobře doplní portfolio GFI a umožní společnosti poskytovat kompletní řešení pro zabezpečenou komunikaci.

Zapojte se do článků a studií

Miroslav Fribert z agentury Myr Communications následně vystoupil s prezentací o marketingových aktivitách GFI na českém trhu. V roce 2017 chce GFI pokračovat ve stávajících mediálních projektech a partnerských akcích, ale nezůstane jen u toho.

Společnost se chce zároveň věnovat lokálním zákaznickým průzkumům a případovým studiím. Fribert při té příležitosti požádal všechny přítomné partnery o spolupráci při tvorbě studií a odborných článků.

Odpoledne se k pultíku vrátil Ronny Wolf, aby detailněji představil nadcházející řešení GFI OneConnect. Jedná se o cloudovou platformu s datacentry v EU a USA, která má pokrýt celou řadu komunikačních potřeb. První verze bude podporovat pouze Microsoft Exchange, později bude přidána podpora i dalších platforem.

OneConnect podle Wolfa nabídne zaručení kontinuity provozu, snadnou integraci do stávajících prostředí, centralizovanou správu nebo obnovu emailů v případě havárie. Platforma nabídne dvojité zabezpečení pomocí technologií od společností Kaspersky Lab a Bitdefender, dvojitý antispamový engine, prevenci úniku dat a správu odchozích e-mailů.

Amenit obhájil cenu Partner roku

GFI Software oceněníPoté již nastal zlatý hřeb oficiálního programu, jímž bylo vyhlášení a předání ocenění nejlepším partnerům za rok 2016. Nutno dopředu říci, že ve srovnání s rokem 2015 se toho příliš nezměnilo.

Cenu Partner roku za dosažení nejvyššího obratu obhájila společnosti Amenit a ocenění Nejaktivnější partner za nejvyšší počet objednávek si opět odnesla společnost Daquas. Jedinou změnou tak byla cenaMaintenance partner roku, kterou tentokrát získala společnost exTerra Services.

Přítomní partneři v průběhu programu vyplňovali již tradiční anketní dotazník, který slouží jako bleskový průzkum aktuální situace v oblasti IT bezpečnosti v malých a středně velkých společnostech.

Názor partnerů je takový, že největší bezpečnostní riziko v současnosti představuje mobilita, sociální sítě a práce z domu. Zákazníci se nejvíce obávají neopatrnosti uživatelů, ransomwarových útoků a krádeží podnikových dat.

Channelworld_ozveny

Setkání skončilo večeří a volným programem. A protože se akce konala na Moravě, pochopitelně nemohla chybět degustace toho, čím je tato země nejproslulejší...

Zdroj: ChannelWorld, GFI Software

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages