Hlavní navigace

Fotoreport: eD expo 2016 udávalo tón v technologiích

22. 3. 2016
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
Letošní jarní IT konference společnosti eD system Czech „udávala tón v technologiích“ pro nadcházející měsíce, když kromě produktových novinek přinesla i přednášku o umělé inteligenci.

Na konferenci eD expo v pražském hotelu Clarion se 15. 3. vydalo na 870 lidí. Marketingový ředitel Daniel Vondráček přivítal účastníky jménem společnosti eD system Czech a uvedl, že podobně jako každý půlrok i letos distributor přináší na akci nové vystavovatele. Tentokrát se na eD expo prezentovalo 66 značek od 54 vystavovatelů.

Marketingový ředitel Daniel Vondráček přivítal účastníky jménem společnosti eD system Czech

Speciální výstavku připravily společnosti Epson, Creative a Samsung. Jedna část výstavního sálu, tzv. Mobility zóna, byla navíc věnována mobilním zařízením a příslušenství.

Jak je již zvykem, ve třech přednáškových sálech se pak během dne střídaly prezentace téměř tří desítek výrobců.

Na letošní ročník distributor přinesl přednášku Marka Rosy, CEO GoodAI a Keen Software House, uznávaného vizionáře, který vyvíjí umělou inteligenci zde v ČRNa letošní ročník distributor přinesl přednášku Marka Rosy, CEO GoodAI a Keen Software House, uznávaného vizionáře, který vyvíjí umělou inteligenci zde v ČR. Rosa kromě jiného shrnul výhody univerzální UI, která může být naším „posledním“ vynálezem, jež nalezne řešení pro hlavní problémy lidstva.

Speciálním oznámením eD expo bylo uvedení nové generace herních PC Lynx, které byly navrženy ve spolupráci s největším českým herním portálem Grunex. Kromě vyladění sestav a jejich lákavého poměru cena/výkon jsou počítače po vybalení z krabice v podstatě připraveny ke hraní.

Konkrétně jde o tři sestavy, které blíže představil produktový a BU manažer Michal Útrata: Lynx Grunex Gamer, Pro Gamer, Extreme Gamer a Ultra Gamer

Konkrétně jde o čtyři sestavy, které blíže představil produktový a BU manažer Michal Útrata: Lynx Grunex Gamer, Pro Gamer, Extreme Gamer a Ultra Gamer jsou odstupňované svými parametry.

Základní model je vybaven procesorem Intel Core i3 a grafickou kartou Nvidia GTX 950, prostřední dva mají Core i5  a grafiku Nvidia GTX 960, respektive GTX 970, a nejvyšší Ultra Gamer pohání Core i7 a nejvýkonnější grafika Nvidia GTX 980. Tento model bylo navíc možné vyhrát jako jednu z cen v tombole v závěru konference.

Michal Pavlorek přednesl novinky a vylepšení eD Shopu a eD MarketuJedna z prvních přednášek patřila Michalu Pavlorkovi, který přednesl novinky a vylepšení eD Shopu a eD Marketu. Hlavní novinkou je personalizace eD Shopu, která umožňuje dávat uživateli doporučení, dovoluje zobrazit profil pro „profesionála“ nebo běžného uživatele a vypichuje nejzajímavější příslušenství, které je navíc odvozeno z reálných nákupů. Více se dozvíte v článku představujícím novou sadu funkcionalit Maya.

Další premiérou konference bylo první představení nejnovější verze grafického balíku CorelDraw X8. Ten účastníkům odhalila Sylwia Tomalska. Vylepšení doznaly produkty CorelDraw, Photo-Paint, Font Manager, PowerTrace, Website Creator, Connect a Capture.

Součástí balíku je navíc 10 000 klipartů a digitálních obrázků, 2 000 fotografií z fotobanky, 1 000 fontů, 350 návrhářských šablon, 800 rámečků a vzorů a další materiály.

Štěpán Pancíř ve své prezentaci představil účastníkům širokou nabídku modelů základních desek AsusŠtěpán Pancíř ve své prezentaci představil účastníkům širokou nabídku modelů základních desek Asus, na které výrobce nabízí tři roky a u vybraných modelů pět let záruky.

V dalších přednáškách pak například Ján Kvasnička, territory manager pro ČR a SR, seznámil účastníky s unifikovanou bezpečnostní strategií firmy Symantec a s možnostmi zabezpečení koncových bodů a e-mailů, Jaroslav Rakušan z Lenova představil nové řady klasických pracovních zařízení Think nebo Tomáš Konečný prezentoval cloudové nástroje Toshiba pro správu koncových klientů s operačními systémy Windows i mobilními OS (více viz fotogalerii). 

Zachyceno na výstavce

V Mobility zóně byl na stánku společnosti Lion Mobile byl k vidění i vlajkový model smartphonů Xiaomi MI5. Stánek LG se mohl zase pochlubit modulárním telefonem LG G5, jehož funkcionalitu lze rozšiřovat výměnnými zásuvnými kartami – třeba vystaveným rozšířením pro fotoaparát.

Zaujala nás i výstavka telefonů a tabletů značky Doro, která se soustředí zejména na nabídku jednoduchých smartphonů pro zákazníky, kteří stále požadují tlačítkový telefon, pro seniory a osoby se sníženou pohyblivostí či jiným omezením vyžadujícím vzdálený dohled. Pro tyto účely poskytuje i on-line portál pro vzdálenou správu a pomoc.

výstavka telefonů a tabletů značky Doro

Znáte značku Mobilia? Pro nás je to novinka. Tento mladý španělský výrobce chytrých telefonů přichází s cenově agresivní strategií. Nejlevnější telefony začínají na stokorunách a nejdražší špičkový model Infinity nabídnete za stále velmi lákavou cenu do pěti tisíc korun.

Smartphony Mobilia

Na stánku společnosti Trust nám padly do oka brýle pro virtuální realitu s cenou kolem 1 200 Kč. Stačí do nich vložit smartphone a můžete si kolem sebe užívat nový prostor. Jen je potřeba ještě počkat na víc 3D obsahu. Trust vystavoval také řešení pro chytrou domácnost - další z posledních trendů, který by měl podpořit prodeje na koncovém trhu.

Virtuální realita Trust

Václav Štajner nám na stánku QNap ukázal nová firemní dvoudisková NAS pro SOHO – modely TS-251+ s procesory Intel Celeron. Nominaci do Top produktu konference si pak zasloužil TS-453A, což je kombinovaná čtyřdisková NAS se systémem QTS-Linux.

Václav Štajner, QNap

Samostatná výstavka produktů Creative ukázala například iRoar rock - kompaktní a výkonný dokovací subwoofer pro iRoar. Vyzkoušet si návštěvníci mohli také řadu herních sluchátek Sound BlasterX, do které spadají i profesionální H5 se zpevněnou hliníkovou konstrukcí a odnímatelným mikrofonem.

Creative iRoar rock

Další zajímavosti od vystavovatelů naleznete níže ve fotogalerii. Závěr konference patřil tradičně slosování tomboly. Večer se pak VIP partneři přesunuli do klubu SaSaZu, kde je čekalo eD Varieté.

Channelworld_ozveny

Konferenci připravil realizační tým eD system Czech pod vedením Martiny Brauner. 

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů