Hlavní navigace

ABC Data Value+ Boot Camp školil partnery v přidané hodnotě

10. 9. 2015
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
VAD skupina Value+ společnosti ABC Data pozvala vybrané partnery na odborné školení v oblasti serverů, sítí a ukládání dat.

Na hotelové lodi Green Yacht parkující u Libeňského mostu v Praze uspořádala společnost ABC Data odborné školení a navazující zábavný program. Po přednáškách společností Fujitsu, Acronis, Unicorn Systems, Edimax a Zyxel si účastníci mohli užít golfový trenažér, projížďku na motorovém člunu nebo thajské masáže. Nechyběla samozřejmě tombola a v průběhu dne navíc partneři mohli vyhrát drobnější ceny správnou odpovědí na znalostní otázky týkající se jak jinak nejdražší jachty na světě.

Pavel Šrůta, šéf divize Value+, ABC DataPartnery na setkání přivítal šéf divize Value+ Pavel Šrůta, který účastníkům představil celý tým (Pavel Šrůta – software, Miloš Brotz – aktivní prvky a záložní zdroje, Gustav Saitz – software, Václav Bunc – aktivní prvky, strukturovaná kabeláž a záložní zdroje, Daniela Veverková – servery a Pavel Šmejkal – aktivní prvky, strukturovaná kabeláž, záložní zdroje a rozvaděče). Všichni byli na místě resellerům po celý den k dispozici pro případné dotazy.

Z přednášek

Radek Procházka, produktový manažer pro servery FujitsuRadek Procházka, produktový manažer pro servery Fujitsu, prošel šíři sortimentu a podrobněji představil jednotlivé řady serverů včetně kompletních řešení např. pro SAP HANA. Vysvětlil také nové značení (typ serveru/počet socketů/platforma Intel/vybavenost). Spolehlivost, výkon a energetickou úspornost ilustroval na výsledcích několika nezávislých benchmarků. Připomenul, že na servery, které Fujitsu montuje v německém Augsburgu, výrobce poskytuje po registraci „doživotní“ záruku (na netočivé díly). Zdarma k serverům navíc dodává software ServerView Suite pro konfiguraci, (hromadné) nasazení a monitoring.

Aleš Hok, Zebra systemsZálohování virtuální a fyzické infrastruktury od společnosti Acronis prezentovali Aleš Hok a Jan Ptáček. Aleš Hok shrnul statistiky IDC, které říkají, že 61 % organizací využívá virtualizaci, 48 % funguje na hybridních systémech, 67 % používá jiné hypervizory než VMware a Hyper-V a u 70 % z nich pak běží více zálohovacích řešení současně. Pro tyto potřeby Acronis nabízí řešení Backup Advance, které je určeno pro fyzické i virtuální stroje. Pro VMware a Hyper-V umožňuje zálohování bez agentů i s nimi. Jan Ptáček následně připravil živou ukázku prostředí pro správu.

Dopoledne vystoupil ještě Matěj Havlíček z Unicorn Systems, který představil migrační scénáře pro Windows Server. Při té příležitosti shrnul nové funkcionality postupně zaváděné Microsoftem až po verzi 2012 R2.

Václav Bunc, produktový manažer, ABC DataPo obědě se slova ujal Václav Bunc, produktový manažer značky Edimax v ABC Data. Shrnul řadu bezdrátových routerů Edimax Pro určenou do SMB. Blíže se věnoval přístupovým bodům vhodným pro montáž na stěnu (WAP1200) a na strop (např. CAP300). AP uchytitelné na stěnu lze vybavit krytem odolným proti vandalům. Poté přiblížil funkcionality 24portového gigabitového PoE switche GS-5424PLG nebo gigabitového PoE injektoru GP-101IT a ukázal roadmapu produktů na další měsíce. Závěrem vysvětlil různé technologie řady Pro, např. AP-Array, která dovoluje, aby každý AP Edimax v síti sloužil jako kontrolér. Při více než osmi AP je již nutné použít fyzický řadič. Edimax Pro má českou tel. linku podpory a po registraci produktu lze získat „doživotní“ záruku.

Petr Koudelka ze společnost ZyXel Petr Koudelka ze společnost ZyXel se věnoval novým trendům v UTM. ZyXel používá ve svých UTM stream-based antivirus Kaspersky Lab, který přímo kontroluje síťovou komunikaci. Dále vysvětlil schopnosti webového filtru, kde společnost využívá databázi Cyren, IDP (intrusion detection and prevention), které má ochránit proti DoS/DDoS útoků, přetečení zásobníku a dalším hrozbám a aplikační inteligenci, jež dokáže nastavit pravidla pro více než 3 000 webových aplikací. Firewally ZyXel umí provozovat hybridní VPN tunely a dokážou inspekci HTTPS, resp. SSL. Závěrem pak vysvětlil možnosti „single sign-on“, kdy systém na základě přihlášení uživatele automaticky pozná, jaká přístupová práva a pravidla se na něj vztahují. UTM ZyXel mají navíc integrovaný WLAN kontrolér pro dva AP. Na hardware všech firewallů ZyXel se vztahuje pětiletá záruka. V ceně jsou pak roční licence na SW (aktualizace databází).

ABC Data Value+ Boot Camp školil partnery v přidané hodnotěVáclav Bunc z ABC Data závěrem představil celé portfolio divize Value+, které pokrývá strukturovanou kabeláž (Solarix, Linkbasic, Netrack, 4World a Gembird), aktivní síťové prvky a záložní zdroje, a podrobně prošel navazující produktové segmenty zajímavé pro integrátory.

Channelworld_ozveny

Poté ještě převzal slovo Gustav Saitz a pohovořil o softwaru, který má divize Value+ v nabídce. Konkrétně jde o výše zmíněné řešení Acronis a virtuální zálohování Veeam, v oblasti bezpečnosti pak Avast Software, AVG Technologies a Kaspersky Lab. U softwaru můžete od ABC Data očekávat licenční podporu, projektové ceny a registraci obchodních příležitostí. Do budoucna distributor plánuje pre-sales podporu a zařazení nových značek.

Odbornou část programu završily technické workshopy společností Edimax a Zyxel. Předtím ještě marketingová ředitelka Ivana Redajová vylosovala vítěze tomboly, poděkovala partnerům za spolupráci a pozvala je na zábavný program.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?