Hlavní navigace

VMware zvyšuje marže svým partnerům

25. 8. 2016
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: © Felix Jork - Fotolia.com
VMware partnerům výrazně navyšuje marže a urychluje registraci zakázek. Se změnami však přichází i vyšší minimální hranice zakázky a vyšší poplatky za členství v programu Solution Provider.

S tím, jak se nabídka společnosti VMware rozrostla z jediného virtualizačního produktu vSphere na komplexnější portfolio, se společnost snaží více motivovat partnery k prodeji ucelenějších řešení.

Proto VMware zavádí novinky v podobě programu Advantage+, který je v platnosti od 1. 8. 2016. Kromě toho, že program v některých případech zvyšuje marže partnerů až trojnásobně, zjednodušuje také registraci obchodních případů.

„Rozhodli jsme se proto zpřehlednit a zjednodušit pobídky – naši partneři budou nyní v rámci inovovaného programu Advantage+ získávat odměnu stanovenou jednoznačným a transparentním způsobem,“ uvádí výrobce.

Partneři, kteří se zaměří na pokročilejší řešení VMware, mohou získat až 30% marži a díky automatickému ověřování při registraci zakázek dříve zjistí, s jakou podporu od výrobce mohou počítat.

Marže se liší od produktových skupin. S nejvyšší (30%) mohou partneři počítat pro vSAN, NSX, vRealize. Pro AirWatch, vSOM a WorkspaceONE  je marže 20% a pro vSphere, vCloud Air a Workstation činí 10 %.

Registrace přes portál, ale snáze

Vladimír Střálka,  country manager VMware pro Českou republiku a SlovenskoPři samotném zadávání registrace došlo ke zjednodušení. „Stále se zadávají přes partnerský portál, nicméně dnes se přes stejný formulář zadává registrace pro Advantage+ i pro ELA Preferred Pricing. Dříve to byly dva samostatné formuláře,“ vysvětluje pro ChannelWorld Vladimír Střálka,  country manager VMware pro Českou republiku a Slovensko.

Ke změně došlo v procesu schvalování registrací. Ten je dnes nastaven tak, že registrace je automaticky schválena partnerovi, který registruje první. Registrace pro státní sektor jsou však zpracovávány manuálně a neplatí pro ně proces automatického schvalování, dodává Střálka s tím, že SLA pro schválení zakázky je 72 hodin.

Minimální velikost zakázky se zvyšuje

S navýšenými maržemi si však VMware klade trochu přísnější podmínky. Došlo totiž ke zvýšení minimální velikosti registrované zakázky. „U všech produktů mimo AirWatch je nyní minimum 10 000 dolarů (ceníková cena za licence), u AirWatch je to 1 000 dolarů (ceníková cena za licence),“ upřesňuje Vladimír Střálka.

Nově také mohou registrovat zakázky pouze partneři úrovní Solution Provider Enterprise a Premier. O možnost registrace obchodního případu tak přišli partneři na úrovni Solution Provider Professional.

Poplatky pro Solution Providery se zvyšují

Od 1. srpna 2016 VMware po mnoha letech upravil poplatky za obnovu a zvýšení stupně členství v programu Solution Provider. Professional partner, který dříve nemusel platit nic, nyní zaplatí 245 dolarů, pro Enterprise partnery se poplatky zvýšily ze 750 dolarů na 1 295 dolarů a největší skok čeká Premier partnery, kteří místo původních 750 dolarů nyní zaplatí 2 495 dolarů.

Channelworld_ozveny

Všichni partneři mají možnost obnovit členství až 45 dní po datu obnovy. Pokud budete obnovovat až nyní, budou se na vás vztahovat již výše uvedené nové sazby. 

Zdroj: VMware, ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili