Hlavní navigace

SAP rozdal ceny za projekty podporující digitalizaci ve střední a východní Evropě

2. 6. 2016
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
Na konferenci SAP Forum, která se letos stejně jako samotná ocenění zaměřila na téma digitální transformace firem, oznámil SAP výsledky 8. ročníku cen SAP Quality Awards ve střední a východní Evropě.

Společnost SAP vyhlásila vítěze ve třech kategoriích: Rychlá implementace, Byznys transformace a Inovativní projekt. Zlatí vítězové pocházejí z Maďarska a Polska, stříbro a bronz získali soutěžící z Albánie, České republiky, Černé hory, Chorvatska, Polska a Slovinska.

SAP uděluje ceny zákazníkům a implementačním partnerům, kteří dosáhli „vynikajících výsledků při plánování a realizaci projektů implementace softwaru SAP“.

Ocenění získávají projekty, u nichž klienti a partneři aplikovali „osvědčené přístupy k řízení kvality a rizik nejlepším možným způsobem“.

Z českých projektů úspěla implementace SAP BPC ve společnosti KS Kolbenschmidt, která vyrábí písty pro automobilový průmysl. Projekt, který dodával Mibcon, získal bronzovou medaili za rychlou implementaci. Téže partner letos uspěl v SAP Quality Awards s projektem pro SABMiller za region EMEA a MEE.

Vítězné projekty vybrala porota složená z externích odborníků a expertů společnosti SAP, kteří posuzovali nominace podle řady kritérií, mimo jiné i podle trvání a pracnosti implementace, aplikace osvědčených implementačních postupů a dosažených obchodních přínosů.

„Oceněné projekty v soutěži SAP Quality Awards 2016 ve střední a východní Evropě jsou nejlepšími ukázkami toho, jak digitální transformace pomáhá firmám fungovat snáze a efektivněji,“ uvedl Simon Kaluža, generální ředitel společnosti SAP pro střední a východní Evropu.

Digitální transformace se nikomu nevyhýbá

Roman Knap, generální ředitel SAP ČR, na tiskovém briefingu při příležitosti SAP Fora uvedl, že společnost v ČR získává zhruba jednoho nového zákazníka měsíčně, přičemž polovina z nich startuje rovnou s cloudovou S4 HANA.

Největší poptávka po řešeních, zejména z cloudu, je v retailu. U dalších odvětví, kde SAP vidí potřebu transformace, jsou banky a telekomunikace.

Naopak ve státní správě, kde jsme podle Romana Knapa v rámci evropského srovnání na chvostu, je hodně co zlepšovat. Dostupnější, ale stále nevyužité příležitosti digitalizace jsou ve výrobních podnicích, které postupně začínají čerpat výhod internetu věcí (např. pro připojení senzorů strojů pro hlídání spotřeby energie, pozn. red.)

Roman Knap, generální ředitel SAP ČR, Stefan Höchbauer, prezident SAP MEE

Stefan Höchbauer, president SAP MEE, se nechal slyšet, že téma digitální transformace SAP vidí všude bez rozdílu území či odvětví. Pohánějí ji podle Höchbauera dva faktory: V tradičních odvětvích se objevují zcela noví konkurenti (např. Google v automobilovém odvětví) a vzniká nový typ poptávky vyžadující flexibilitu.

Jedinou cestou, jak konkurovat těmto novým vlivům je následovat trendy. IoT, big data, jiní konkurenti a jiné nároky nutí firmy k digitální transformaci napříč všemi regiony a odvětvími, shrnuje Stefan Höchbauer.

Channelworld_ozveny

K tomu dodává, že kromě toho, že organizace potřebují zjistit, co narušuje jejich byznys, potřebují také flexibilní IT platformu. V podání SAP je to HANA, a to nejlépe v cloudu.

Projekty oceněné zlatou cenou:

  • Kategorie Rychlá implementace: KNYKK (Maďarské dopravní centrum středozápad), společnost zavedla jednotný, integrovaný IT systém na podporu provozu. SAP ERP implementovaly společnosti Fornax SI Ltd. (hlavní dodavatel) a T-systems Ltd. (subdodavatel). Implementace SAP ERP včetně řešení HCM trvala 4,5 měsíce.
  • Kategorie Byznys transformaceHungarian Public Road Nonprofit, nezisková organizace, jejíž hlavní činností je provoz a údržba maďarské veřejné silniční sítě realizovala projekt založený na řešeních FI, FI-AA, CO, PS, HR-PD, HR-PA, ESS, MM, SD, PM, LAM, BI, BPC, SRM, FCM. Implementaci zajistila společnost ERP Consulting.Nový ERP systém nahradil osm původních IT systémů. Celý proces implementace trval 12 měsíců.
  • Kategorie Inovativní projekt: Hlavním úkolem společnosti PKP Polskie Linie Kolejowe je organizace železniční dopravy. Její projekt založený na SAP ERP (upgrade z SAP ERP 6.0 na EHP 7 a migrace na SAP HANA) realizovala společnost SID. Celá implementace trvala 6 měsíců, stabilizační období trvalo další 3 měsíce.

Projekty oceněné v regionu CEE:

Kategorie a medaile

Zákazník

Země

Implementační partner

Řešení

Rychlá implementace

 

 

 

 

Zlatá

KNYKK

HU

Fornax SI Ltd. a T-systems Ltd.

SAP HCM

Stříbrná

MoF Montenegro

MNE

Atos IT Solutions a Services d.o.o. Belgrade

SAP TRM

Bronzová

KS Kolbenschmidt

CZE

Mibcon

SAP BPC

Byznys transformace

 

 

 

 

Zlatá

Hungarian Public Road Nonprofit PLC

HU

ERP Consulting Plc.

SAP ERP

Stříbrná

ALBtelecom

ALB

Altima

SAP Hybris

Bronzová

The Court of Appeal in Wroclaw

PL

KBJ S.A.

SAP ERP

Inovativní projekt

 

 

 

 

Zlatá

PKP Poland

PL

SID

SAP ERP

Stříbrná

A007 - Agrokor

HR

mStart d.o.o. a Netconomy Gmbh

SAP Hybris

Bronzová

Telekom Slovenije

SL

Avtenta

SAP SuccessFactors

 Zdroj: SAP, ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024