Hlavní navigace

Obrazem: Dell EMC Forum 2017 se neslo v duchu digitální transformace

23. 11. 2017
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Dell EMC
Rok po obřím sloučení Dellu a EMC se firmě na české trhu daří velmi dobře a její konferenci Dell EMC Forum 2017 navštívilo přes 600 zástupců zákazníků a partnerů nejen z České republiky. Všudypřítomným tématem byla digitální transformace a s ní související trendy.

Česká pobočka společnosti Dell EMC představila společně se svými obchodními partnery a distributory nejnovější technologická řešení a produkty pro digitální transformaci firem v rámci celodenní konference Dell EMC Forum 2017.

Akce, která se konala 14. 11. 2017 v prostorách PVA Expo v pražských Letňanech, přilákala 620 odborníků nejen z České republiky, kteří se přišli dozvědět, jak lze implementovat nejnovější technologické novinky k dílny Dell EMC k zefektivnění chodu organizací.

Dell EMC u nás úspěšně roste

V úvodu konference vystoupil generální ředitel české pobočky Dell EMC Jiří Kysela, aby nastínil vývoj českého ICT trhu. Zároveň zdůraznil, že se Dell EMC v České republice rok po sloučení firem Dell a EMC nadprůměrně daří.

Prodej klientských řešení na českém trhu rostl meziročně o 19 % a prodej serverů o 25 %. Z průzkumu spokojenosti zákazníků a partnerů navíc vyplynulo, že se česká Dell EMC umístila na 3. místě v regionu EMEA co se týče spokojenosti zákazníků a na 2. místě, pokud jde o spokojenost obchodních partnerů.

Dell EMC Forum

Budoucnost přináší otazníky

V rámci hlavního projevu vystoupil Frank Hauck, prezident společnosti Dell Technologies pro zákaznické vztahy, který prezentoval klíčová data o tom, jak firmy po světě vnímají přijetí a využití nových technologií.

Z průzkumů společnosti Dell EMC například vyplývá, že firmy mají mnoho otazníků, pokud jde o budoucí vývoj svého podnikání. Na 78 % firem se cítí být ohroženo digitálními start-upy a 48 % tvrdí, že nevědí, jak bude za tři roky vypadat segment, ve kterém podnikají.

Dobrou zprávou ale je, že firmy inovace svého IT nezanedbávají: jen 12 % z nich říká, že fungují na historických IT řešeních, ale 83 % popisuje stav svého technologického vývoje pojmy jako „vznikající“ nebo „vyvíjející se“. Klíčovým poselstvím prezentace Franka Haucka bylo, že firmy už se učí, jak využít technologie ku prospěchu byznysu.

Dell EMC Forum

Nové implementace jsou především zaměřené na zlepšení obchodních procesů, na predikci a těžení klíčových informací o trendech z podnikových dat v reálném čase a racionalizace investic, tedy jaké technologie spravovat interně a které svěřit do cloudu.

Velkou změnu podle Haucka v příštích letech přinese internet věcí, který umožní, aby si obchody nebo továrny dokázaly pomocí dat z různých senzorů či čidel zmapovat procesy a spotřebitelské chování s cílem zdokonalení svých služeb.

Od osobních zařízení po datacentra

V průběhu dne při různých seminářích a odborných diskusích se zástupci společnosti Dell EMC zaměřili na nový přístup k tomu, jak budou firmy a jejich zaměstnanci do budoucna využívat informační technologie.

Jedná se o trojstrannou strategii, která nabízí komplexní pohled na inovace IT struktur, tj. řeší vcelku transformace IT ve vztahu k pracovišti, a přitom dohlíží nad transformací správy digitálních aktiv společně s IT infrastrukturou, na které firemní procesy běží.

V rámci výstavní části se účastníci mohli zúčastnit živých demonstrací nejnovějších trendů v oblasti klientských zařízení Dell včetně extrémně odolných počítačů, internetu věcí nebo virtuální a smíšené reality.

V premiéře bylo představeno také zařízení pro digitální tvorbu Dell Canvas, které je určené především pro grafiky, ilustrátory, editory videa a další kreativce. Druhá zóna se věnovala technologiím v oblasti modernizace IT.

Channelworld_ozveny

Na výstavní části se také podíleli globální technologičtí partneři Intel, Microsoft nebo VMware a také lokální partneři jako AutoCont, Comparex, Dimension Data, Data Force a S&T. Channel partnerům byli k dispozici Value Add Distributoři DNS a TechData.

Zdroj: Dell EMC

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace