Hlavní navigace

Microsoft na Ignite představil záplavu novinek v cloudu a podnikových řešeních

4. 10. 2017
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: IDG News Service
Výrobce využil své konference Microsoft Ignite k představení široké škály nových řešení a vlastností pro své podnikové zákazníky a uživatele cloudových služeb Azure. Většina novinek má společný důraz na vzájemnou integraci a práci napříč různými prostředími.

Společnost Microsoft v koncem září přivítala více než 25 000 zákazníků na své výroční IT konferenci Microsoft Ignite. Během setkání Microsoft ukázal, jak se chystá integrovat cloud, umělou inteligenci a smíšenou realitu do svých produktů.

Novinky v oblasti komerčních produktů Microsoftu, jako jsou Office 365Windows 10, Microsoft Azure, Dynamics 365 a Microsoft AI, mají jednotlivcům a organizacím umožnit uspět v proměňujícím se pracovním prostředí.

Microsoft 365 aneb vše v jednom

Microsoft oznámil rozšíření Microsoft 365 o dva nové balíčky pro podporu pracovníků v první linii a zákazníků z oblasti vzdělávání. Společnost také představila nové inteligentní funkce pro vyhledávání, vizi inteligentní komunikace v Microsoft Teams.

Nově prezentovaný balíček Microsoft 365 F1 v sobě spojuje platformy Office 365, Windows 10 a Enterprise Mobility + Security, aby podpořil více než dvě miliardy zaměstnanců, kteří slouží jako první kontakt mezi firmami a jejími klienty.

Balíček Microsoft 365 Education, který zahrnuje Office 365 for Education Windows 10, Enterprise Mobility + Security a Minecraft: Education Edition, má zase přinést školám vše, co potřebují pro společnou tvorbu a spolupráci s důrazem na bezpečnost.

Microsoft 365 dále nabídne inteligentní vyhledávání postavené na umělé inteligenci pro dosažení relevantnějších výsledků. Privátní náhled Bing for Business pak poskytuje sjednocený pohled na personalizované a kontextové výsledky vyhledávání uvnitř i vně organizace.

Na trh zároveň zamíří nová zařízení s Microsoft 365 a novým Windows 10 S pro komerční využití. Ceny novinky z dílen společnosti HP, Lenovo, Acer a Fujitsu budou začínat na pibližné částce 6 000 korun a nabídnou funkce pro správu zařízení a identity v cloudu.

Microsoft 365 také dodá vylepšenou ochranu Advanced Threat Protection (ATP), jež obsahuje rozšířené anti-phishingové funkce, rozšířenou bezpečnost pro SharePoint Online, OneDrive for Business, Microsoft Teams a integraci mezi cloudem a detekcí hrozeb v oblasti lokální identity.

Vzájemná integrace služeb pro lepší spolupráci

Nové profilové karty z LinkedIn v aplikacích Microsoft nyní umožňují vidět informace z profilů na této síti i v dalších službách Microsoftu. Tato nová zkušenost má rozšířit možnosti spolupráce a budování vztahů tím, že nabídne informace o lidech přímo v Office 365.

Řešení Dynamics 365 se rozšíří o nové funkce umělé inteligence, které mají transformovat podnikové scénáře, aplikace a služby a které firmám umožní zlepšit a vyladit jejich každodenní procesy. Modulární aplikace pro Dynamics 365 pak pomohou transformovat důležité procesy.

Dosáhnou toho díky integraci s existujícími systémy a možností je rozšiřovat postupy a informacemi získanými z Dynamics 365, LinkedIn a Office 365. První dvě modulární aplikace, Attract a Onboard, například pomohu firmám najít nejkvalifikovanější kandidáty a zajistí jejich zaškolení.

Microsoft Azure zvyšuje důraz na hybridní model

Další záplavu novinek přinese platforma Microsoft Azure, která se podle Microsoft stane základem práce s inteligentními daty prostřednictvím důsledného hybridního cloudového přístupu napříč daty, aplikacemi a infrastrukturou, ať už lokálně, nebo v cloudu.

Azure Stack se bude distribuovat prostřednictvím OEM partnerů, jako jsou Dell EMC, HPE a Lenovo. Rozšíření Azure Stack má nabídnout konzistenci, která organizacím umožní budovat a nasazovat aplikace využívající přesně stejné API rozhraní, nástroje a zkušenosti jako v Azure.

Služby Azure Cost Management mají pomoci řídit a optimalizovat spotřebu cloudu prostřednictvím jednotného, unifikovaného dohledu napříč různorodými cloudovými prostředími. Zákazníci a partneři budou moci využívat tuto službu bezplatně na řízení nákladů Azure.

Nové možnosti práce s databázemi

SQL Server bude spolu s uvedením SQL Server 2017 dostupný na Linuxu, Windows a Dockeru a umožní těmto platformám využívat svůj výkon a možnosti při práci s kontejnery, což má vést ke snadnému vývoji inteligentních aplikací využívající preferovaný jazyk.

Plně automatické služby Database Migration Service a SQL DB Managed Instance jsou nyní dostupné pro jednoduchou migraci SQL serverových databází z prostředí místní infrastruktury do Azure SQL databáze a SQL Data Warehouse přinese novou vrstvu optimalizovanou pro vysoký výpočetní výkon.

Azure Hybrid Benefit pro SQL Server pak má uživatelům umožnit maximalizaci existujících investic do licencí se zvýhodněnými sazbami a dále rozšířit příslib budování hybridních řešení a investic do zpracování dat.

Inteligentní bezpečnost a kognitivní funkce

Azure Security Center bude obsahovat nové integrované bezpečnostní prvky zaměřené na snížení zranitelností a zvýšení ochrany před hrozbami, jakož i rozšíření ochrany na hybridní prostředí.

Inovace v Azure Machine Learning, dostupné v režimu Preview, poskytnou vývojářům umělé inteligence a datovým vědcům nový soubor nástrojů na vývoj a správu strojového učení a modelů umělé inteligence v cloudu, lokálně nebo na samotných zařízeních.

Novinky v Microsoft Cognitive Services pak nabídnou všeobecnou dostupnost textových analýz a cloudové služby pro zpracování jazyka, jako jsou analýza sentimentů, klíčová extrakce frází a rozpoznávání jazyka v textové podobě.

Následovat budou funkce Bing Custom Search, což je vyhledávání přizpůsobitelné uživateli, a Bing Search v7, který poskytne relevantnější výsledky prostřednictvím Bing Web, zprávy, videa, vyhledávání obrázků, jakož i novou verzi autosuggest a kontroly pravopisu.

Channelworld_ozveny

V neposlední řadě pak dojde k integraci Azure CosmosDB a Azure Functions, díky níž budou vývojáři podle Mirosoftu moci dosáhnout nové úrovně produktivity a vytvářet aplikace napsáním již prvních řádek kódu, což ji umožní rychleji inovovat a reagovat na novinky.

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?