Hlavní navigace

Mall Group se chce stát moderní nákupní galerií a prozradil, jak toho chce dosáhnout

26. 4. 2017
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Acomware
Silná partnerská síť, které Mall poskytne praktickou pomoc s expanzí, automatizovaná platforma, cílení na komunity a využití potenciálu výdejních míst. Takové jsou hlavní pilíře strategie skupiny Mall Group, jak je popsala během diskusního cyklu Eshopista.

Skupina Mall Group se chce stát jedničkou s nejhodnotnějším portfoliem na středoevropském trhu a vybudovat koncept moderní nákupní galerie. O tom, jak toho chce dosáhnout, promluvili zástupci skupiny v rámci diskuzního cyklu Eshopista pořádaného společností Acomware.

S partnery jako se sobě rovnými

Jedním z nejdůležitějším témat je pro Mall Group momentálně budování partnerské sítě. O záměru skupiny vybudovat B2B síť specializovaných partnerů jsme nedávno psali, účastníci Eshopisty si však mohli vyslechnout bližší detaily týkající se přístupu Mallu k současným a budoucím partnerům.

Třeba Amazon je klasický marketplace, který prodává deset různých prodejců, ale tlačítko Buy Now na partnery nesměřuje – směřuje přímo na Amazon,“ uvedl Dušan Zábrodský z oddělení Countries & Market Place.

Podle nás by spolupráce měla být plnohodnotná. Cílem je najít takové partnery, kteří mají správný sortiment v námi hledané oblasti. S nimi se pak lze dohodnout na produktové exkluzivitě," dodal.

Sklady usnadní expanzi na nové trhy

Mall Group se bude podle Pavla Knapa z oddělení Logistics snažit partnerům vyjít vstříc i v dalších praktických ohledech. V budoucnu je v plánu zavedení jednotné platby za dopravu a také nabídka místa v centrálních skladech na jednotlivých trzích ve střední Evropě.

V zahraničí se snažíme partnerům nabídnout centrální sklad. Je to jeden ze silných důvodů, proč s námi pracovat – eshopistům to tak při vstupu na další trh usnadňujeme. Malému hráči se totiž pro dvě stovky zásilek nevyplatí budovat logistické centrum,“ uvedl Knap.

Automatizace má zákazníka zbavit otrvaných kroků

Dalším významným tématem je probíhající práce na platformě, která by zákazníkům pomohla s orientací v e-shopu. „Chceme, aby zákazník přemýšlel výhradně nad tím, jaké zboží si koupí a ne, jak se k němu dostane. Proto je potřeba vyřešit celou řadu problémů automatizace,“ uvedl Radek Sekerka z oddělení Product.

Mall chce v této oblasti spolupracovat spojit síly se svými partnery a dalšími odborníky. Základem nového systému se mají stát minulé preference a služby, které si zákazníci vybírali. Podle Sekerky se může jednat o vynesení spotřebičů nebo jejich instalaci, servis, odkup a další věci související se životním cyklem produktů.

E-commerce musí cílit na komunity

Pokud jde o vzdálenější budoucnost, očekává Mall Group postupné stírání hranic mezi on-line a off-line nakupování. Podle Ivana Vodičky z oddělení Customer Care & Retail nebudou zákazníci za patnáct let toto rozdělení vůbec řešit. To s sebou však zároveň ponese nutnost zkombinovat procesy obou (zatím stále ještě oddělených) světů.

Podle mého názoru jsou trh i chování zákazníků silně tvořené komunitami. E-commerce se proto bude otáčet hodně směrem ke komunitnímu trendu, jakým jsou třeba skupiny na sociálních sítích. Vizí je, abychom změnu táhli a nebyli těmi, kteří na ni jen reagují,“ dodal Dušan Zábrodský.

Výdejny skrývají nevyužitý potenciál

Posledním a ve velké míře souvisejícím tématem byly kamenné prodejny. Podle Ivana Vodičky se má Mall co učit například od CZC, jehož síť kombinuje výdejny pro zboží z e-shopu s klasickým pultovým prodejem. CZC v tomto ohledu spojilo síly s drobnými resellery a vytvořilo tak model vzájemně prospěšné spolupráce.

Channelworld_ozveny

Podle mého názoru nevyužíváme potenciál výdejen. Je to jedno z mála míst, kam se zákazníci těší. Z nějakého důvodu totiž pořád nemají absolutní důvěru k dopravcům a k tomu, že zboží doručí včas a správně. Na prodejně můžeme navíc se zákazníkem lépe komunikovat, zeptat se ho na zpětnou vazbu,“ uzavřel Radek Sekerka.

Zdroj: Acomware

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
AT Computers opět získalo titul distributora roku společnosti Honeywell
AT Computers opět získalo titul distributora roku společnosti Honeywell
EET Group je distributorem velkoformátových displejů Leyard
EET Group je distributorem velkoformátových displejů Leyard
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
Eset: Zdrojem adwaru na macOS byly v únoru falešné aplikace pro stažení torrentů
Eset: Zdrojem adwaru na macOS byly v únoru falešné aplikace pro stažení torrentů