Hlavní navigace

Legion: Lenovo přichází s novou koncepcí herních PC

15. 3. 2017
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Lenovo
Společnost Lenovo představila první dva modely velmi výkonných notebooků z nově oznámené řady, resp. sub-brandu Legion.

Na tiskové konferenci v Praze představil 14. 3. Pavel Janich novou „strategií“ společnosti Lenovo v oblasti herních PC. Sub-značka Legion bude reprezentovat notebooky, desktopy a periferie, které mají obsahovat vše, co se Lenovo naučilo ze zpětné vazby hráčů.

Nejprve rychlý exkurz do historie. První herní notebooky IdeaPad uvedlo Lenovo kolem roku 2010 a čtyři roky později výrobce zavedl nový černý design a červeným podsvícením. Vloni Lenovo uzavřelo partnerství s firmou Razer, se kterou pracovalo na herních desktopech.

Pavel Janich představil novou „strategií“ společnosti Lenovo v oblasti herních PC

Letos se Lenovo do gamingu pouští ve větší parádě s novou řadou Legion, jejíž viditelnost chce podpořit pořádáním herních turnajů a dalším zapojováním se do gamingových komunit.

Není se čemu divit, jen na českém trhu dosáhl nárůst prodeje herních notebooků za loňský rok podle GfK 60 % a očekává se další pozitivní vývoj, uvedl Pavel Janich a dodal, že se zvyšuje i průměrná prodejní cena.

Legion pokrývá zatím notebooky a periferie, s tím, že na desktopy si ještě počkáme. Pavel Janich uvedl, že hardware i software notebooků je přizpůsobený požadavkům hráčů, přičemž Lenovo  klade důraz na grafický a výpočetní výkon, kvalitní obraz a zvuk (logicky).

Lenovo Legion Y520

Prvními „vlaštovkami“ jsou Lenovo Legion Y720 a Y520. Oba modely mají IPS panely, duální chlazení a volitelně je lze osadit 2 x 2  Wi-Fi 802.11ac.

Druhý jmenovaný je 15,6‘‘ notebook je osazený procesory Intel Core i5 až i7 7700HQ, až 16 GB RAM, grafickými kartami Nvidia GeForce GTX 1050 6GB, případně AMD RX-560M a až 512 GB PCIe SSD v kombinaci s 2TB HDD. Notebook s hliníkovým krytem (váha 2,4 Kg) ozvučují 2x 2W reproduktory Harman s technologií Dolby Audio Premium.

Cena základní konfigurace začíná na 23 999 Kč s DPH (Core i7, GTX 1050 Ti, 8 GB RAM) nejvyšší konfiguraci nabídnete těsně pod třiceti tisíci.

V příštím čtvrtletí by měly přijít modely s certifikací pro virtuální realitu (Oculus Rift) a novou generací grafických karet AMD. Cena nejvýkonnějších konfigurací pak poroste až ke 40 tisícům.

Vyšší 15,6‘‘ model Legion Y720 by měl přijít na trh nejdříve v dubnu, možná až květnu. Kromě Full HD budou k dispozici také UHD displeje. Proti nižšímu modelu má horní i spodní část krytu kovovou, vylepšené chlazení, podsvícení klávesnice lze nastavit kombinací RGB a celý přední panel je pokryt sklem.

Y720 dále nabídne až 1 TB SSD a grafiku Nvidia GeForce 1060 6GB s architekturou Pascal (v základu). Půjde také o první notebook s technologií Dolby Atmos (2x 2W repro JBL od Harman a 3W subwoofer). Bude mít navíc Thunderbolt a integrovanou podporu ovladače Xbox One (některé modely přijdou i s ovladačem v balení). Jeho cena bude začínat na 37 999 Kč s DPH.

Herní příslušenství

Kromě samotných notebooků Lenovo nabízí pod značkou Legion také myši s až devíti programovatelnými tlačítky, mechanické klávesnice, headsety s neodymovým magnetem, vyztužené batohy a chystají se další periferie.

Headset a myš Lenovo Legion

 

Channelworld_ozveny

Mechanická klávesnice Lenovo Legion

Zdroj: Lenovo, ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb lidé a AI
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb lidé a AI
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
Seyfor dokončil akvizici části společnosti Digitask
Seyfor dokončil akvizici části společnosti Digitask